Gość: aneta22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 21:54 Czym moze byc spowodowany bol w okolicy pecherzyka zolciowego ( tak mi sie zdaje) u mlodej kobiety i czym moze grozic? Dzieki za porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia.m Re: pęcherzyk żółciowy 03.07.04, 22:19 Aneto sam pęcherzyk nie boli,może jedynie promieniować w kierunku pleców.Możesz mieć zwykłą kolkę, tak nie raz bywa.Ale radzę Ci idź do lekarza.Ja w wieku 20lat miałam usuwany pęcherzy żółciowy metodą laparoskopową.Miałam bóle-kolki spowodowane przytkaniem dróg żółciowych.Nie powinno się zwlekać z takim schorzeniem,gdyż może prowadzić to ataków ogromnego bólu,który nie minie po czasie,jak kolka.Konieczna jest wtedy szybka operacja tradycyją metodą,po której jest spory szew na brzuchu.Szczególnie młode kobiety z kamicą żółciową powinny od razu po zdiagnozowaniu poddać się zabiegowi,bo w przypadku zajścia w ciążę,atak może zagrażać dziecku.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 06:10 Polecam zrobienie USG jamy brzusznej. Jeśli masz kamienie - będą widoczne. Badanie nie jest drogie i trwa zaledwie kilka minut. Ja początkowo byłem leczony na serce (silne napady bólu w okolicy mostka 2 - 3 razy w roku) dopiero po USG sprawa się wyjaśniła. Potem już tylko ustaliłem termin z chirurgiem i bóle ustały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta22 Re: pęcherzyk żółciowy IP: *.osk.pl / *.osk.pl 04.07.04, 14:38 Dziekuje Wam bardzo za porady. Glupio mi juz chodzic do lekarza, bo czesto tam bywam z roznymi dolegliwosciami. Nie wymyslam sobie schorzen, lecz na prawde je mam. Lekarze twierdza, ze po prostu jestem wiotka.... i dlatego ciagle cos ze mna jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś