Dodaj do ulubionych

Morfologia / mammografia

11.11.12, 11:11
Robilam mammografie i dostalam wiadomosc, ze musze sie zglosic na dodatkowe badania.
W tym samym czasie robilam badanie krwi (robie co rok bardzo szczgolowe). Wyniki sa idealne (no oprocz za niskiej vitaminy D). I teraz siedze i oczywiscie kombinuje po co te dodatkowe badania....
Mam pytanie: czy jest mozliwe, zeby wyniki byly wzorcowe przy jakimkolwiek nowotworze, brak np. podwyzszonych leukocytow, itp ?
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Morfologia / mammografia 11.11.12, 11:31
      Możliwe, aczkolwiek wezwanie na dodatkowe badania nie musi oznaczać nic złego.
    • mamalgosia Re: Morfologia / mammografia 11.11.12, 13:14
      Oczywiście, gdyby badania krwi wykrywały nowotwory, wyleczalność byłaby o wiele wyższa.

Ale to, że masz po mammo zrobić dodatkowe badania to nie jest niepokojące. Prawdopodobnie jesteś jeszcze w wieku, kiedy tkanka jest gruczołowa i lepiej jest stan określi USG niż mammo
      • ziuta Re: Morfologia / mammografia 11.11.12, 14:44
        Dzieki za slowa uspokojenia :-)
        Probuje byc rzeczowa i nie ulegac emocjom, ale coz rozne mysli przychodza do glowy....
        To jednak nie to samo: mamografia OK, nie mamy dodatkowych pytan.
    • easyblue Re: Morfologia / mammografia 11.11.12, 20:33
      Moja mammo jest absolutnie nieczytelna - mam silnie gruczołowa tkankę, do tego mastopatyczną. W każdej piersi mnóstwo torbieli. Być może u Ciebie jest podobnie, a lekarz chce sprawdzić na USG, czy wszystko ok. Robiąc usg ogląda tzw. doły pachowe - wtedy wie, czy węzły chłonne sa ok. Przed każdym usg umieram:/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka