Gość: Posiniaczona IP: *.gal.pl / 195.205.114.* 18.07.04, 07:04 Jak szybko pozbyć się siniaków ???? Zimne czy ciepłe okłady ? Masować/nie masować ? Będę wdzięczna za skuteczną radę bo wyglądam okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a.g9910 Re: siniak IP: *.wozniaka.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 10:26 w apece jest maść na siniaki i opuchliznę,zapytaj,ja nie pamięam nazwy ale skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: siniak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.04, 10:34 bardzo dobre sa oklady z miodu-czynia cuda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenya Re: siniak IP: *.lj.pl / *.lj.pl 18.07.04, 11:03 arcalen maść (wyciąg z kwiatów arniki i nagitka, eskulina) - działa przeciwzapalnie, przeciwkrzepliwie, zminejsza przepuszczalność ścian naczyń włosowatych, ułatwia i przyspiesza resorbcję krwiaków, wylewów podskórnych oraz wysięków okołostawowych po urazach. ja używałam przy ogromnych siniakach po pobraniu krwi, chyba trochę pomogło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: siniak IP: *.dip.t-dialin.net 18.07.04, 13:02 Masowac uzywajac LIOZON 1000 Zel. koszt ok 20 zl. Chirurg polecil mi ja przy okazji pozadnego stluczenia z jeszcze pozadniejszym siniakiem. Dziala tez przeciwbolowo - przyjemnie chlodzi obolale miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: siniak 18.07.04, 18:12 homelopatyczna kulka ARNICA MONTANA 30CH kilka razy dziennie kulka pod jezyk, przestac, jak tylko zaczna znikac moze byc jeszcze masc z arniki, nie wiem, ktora firma homeopatyczna ja sprzedaje, ale drogie toto i kilka kulek z tytki za 6,50 wystarczy, i bedzie na potem 16%VOL 22%VAT (very przepraszam za chwilowy brak polskich ogonkow) Odpowiedz Link Zgłoś