Dodaj do ulubionych

co to znaczy??

18.03.13, 00:40
w sumie nie wiem czy to problem. w mojej rodzinie można zaobserwować u kobiet takie objawy: nadmierne owłosienie (nie jest jakieś straszne nienormalne ale odbiegające od normy), lekko nieproporcjonalna budowę ciała (szerokie ramiona oraz wąskie biodra) oraz mutację głosu (głos się zmienia w okresie dojrzewania można to odczuć). poza tym jesteśmy prawie normalne, brak problemów z płodnością czy widocznym wyglądem. Co to znaczy??
Obserwuj wątek
    • narfi Re: co to znaczy?? 18.03.13, 03:07
      Nie mamy zielonego pojecia. Moze pani Anna Grodzka wie cos na ten temat :)
      • anela-dgam Re: co to znaczy?? 18.03.13, 06:26
        zabawne :) nie wiem czy się tym martwić czy coś z tym robić. nigdy nie wiadomo
        • narfi Re: co to znaczy?? 18.03.13, 09:31
          Na wszelki wypadek mozesz poprosic pania Grodzka o mape Bangkoku. Jej juz nie bedzie potrzebna. Chociaz, kto wie. "La donna è mobile" :)
          • kzet69 Re: co to znaczy?? 22.03.13, 01:12
            Uważasz kretynie że jestes dowcipny?
            • narfi Re: co to znaczy?? 22.03.13, 03:21
              Kretynow sie glownie rozpoznaje po niku @kzet69
    • aqua48 Re: co to znaczy?? 18.03.13, 15:28
      anela-dgam napisał(a):

> w sumie nie wiem czy to problem. w mojej rodzinie można zaobserwować u kobiet t
      > akie objawy: nadmierne owłosienie (nie jest jakieś straszne nienormalne ale odb
      > iegające od normy), lekko nieproporcjonalna budowę ciała (szerokie ramiona oraz
      > wąskie biodra) oraz mutację głosu (głos się zmienia w okresie dojrzewania możn
      > a to odczuć).

Martwiłabym się łysieniem. Mutację przechodzi każda dziewczynka. A idealne proporcje ma niewiele kobiet opisana sylwetka jest dość często spotykana - tuszuje się ją odpowiednim strojem.
    • kzet69 Re: co to znaczy?? 22.03.13, 01:13
      Hiperestrogenizm wrodzony?
      • anela-dgam Re: co to znaczy?? 23.03.13, 12:54
        wiem, że mutację przechodzi każda dziewczynka, jednak w momencie gdy śpiewało się w chórze a rok później skrzeczy się jak zachrypnięta ropucha coś zaczyna nie pasować. nie chcę wywoływać jakiś niepotrzebnych czy chamskich dyskusji. pytam po prostu czy ktoś miał podobną sytuację i czy jest ona groźna. jak na razie żadna kobieta u nas przez to nie cierpiała ale w dzisiejszych czasach lepiej dmuchać na zimno. dziękuję za wszystkie pomocne wpisy :)
        • aqua48 Re: co to znaczy?? 23.03.13, 16:51
          anela-dgam napisał(a):

> wiem, że mutację przechodzi każda dziewczynka, jednak w momencie gdy śpiewało s
          > ię w chórze a rok później skrzeczy się jak zachrypnięta ropucha coś zaczyna nie
          > pasować.

Ale to skrzeczenie przechodzi z czasem jak mniemam, nie utrzymuje się do końca życia, prawda? Spokojnie czekaj i niczym się nie martw, w okresie dojrzewania na dodatek człowiek robi się przewrażliwiony i zauważa u siebie rozmaite cechy kompletnie niedostrzegalne przez innych ludzi.
          A włosów lepiej mieć więcej niż mniej. Łatwiej w razie czego usunąć nadmiar niż uzupełniać brakujące...
          • kozica111 Re: co to znaczy?? 23.03.13, 18:12
            Jeśli macie tendencje do tycia w brzuchu to zbadałabym testosteron, kortyzol, wygląda mi to na nadmiar tych hormonów, no ale w sumie z płodnością jest u was ok także tylko jako ciekawostka.
    • mlody776 Re: co to znaczy?? 23.03.13, 19:40
      To nic strasznego, ale jak ci to przeszkadza, to chyba masz za dużo hormonu DHEA. Poszukaj w internecie gdzie jest najwięcej hormonów, które maja wpływ na jego produkcje w organizmie i eliminuj to. Pierwsze co przychodzi do głowy, to jest mięso z indyka. Ale jest wiele innych. Musisz sama sprawdzić, bo można książkę pisać tutaj. Znajdziesz na pewno informacje, ze jest to miedzy innymi hormon młodości i cala listę dobrych rzeczy z posiadania go w dużych ilościach w organizmie. Organizm starzejąc się przestaje produkować ten hormon. W sumie bez niego starzejemy się szybko. Ludzie biorą ten hormon w tabletkach/kapsułkach tutaj, z bardzo dobrymi skutkami (jest nawet tani- parę USD za 100 sztuk 100mg kapsułka) Wiec dla ciebie z tego jest. Będziesz długo młoda i długo żyła. Znajdź sobie chłopaka z podobna zawartością DHEA i będziecie szczęśliwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka