Dodaj do ulubionych

Numer buta

IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 01.08.04, 12:13
Mama mojej kolezanki kazala jej chodzic w butach o jeden rozmiar mniejszych,
po to ,zeby jej noga nie urosla za duzo. Ja jednak sadze, ze to sie
niekorzystnie odbije na zdrowiu mojej kolezanki a wzrostu stopy i tak i tak
nie powstrzyma . kto ma racje ?
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: Numer buta 01.08.04, 16:33
      To może niech Pani Mama Koleżanki się wybierze do Japonii. Tam, przynajmniej do
      niedawna, małe stopy były atrybutem kobiecości, więc jak tylko dziewczynkom
      zaczynały rosnąć stopy, zakładano im buty rozmiar 36 po to, żeby noga za bardzo
      nie urosła. Efekt jest taki, że stopy faktycznie są małe, ale straszliwe
      zdeformowane, w skrajnych przypadkach uniemożliwają chodzenie, bo stopa owszem
      rośnie, ale niefizjologicznie.
      Zapytaj, czy trzymałaby dziesięciolatkę w klatce o wysokości 120 cm, żeby
      przypadeczkiem nie urosła, bo jej się podobają niewysokie kobietki. Rozmiar
      40/41 jest super, bo osób z takim rozmiarem wcale nie ma tak dużo i z butami
      nie ma problemu:)

16%VOL
      22%VAT

takie tam..
    • Gość: nicola25 Re: Numer buta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 18:09
      To rzeczywiście mądra mamusia! Tylko pogratulować intelektu.
      Dziewczyna będzie ją klęła jak nabawi się odcisków i deformacji. Mając lat
      naście miałam kompleksy z powodu mojej 40-stki, ale teraz nic sobie z tego nie
      robię, a nawet jestem zadowolona. Butów w dużych rozmiarach jest bez liku /nie
      to co jeszcze 10 lat temu/. Zresztą większa stopa bardzo ładnie wygląda w
      butach na obcasie. Osobiście wolę zadbane duże stopy niż zdeformowane
      małe "kopytka".

PS - Teraz młodzież słynie z dużych stóp - nawet rozmiar 42 już nikogo nie
      dziwi
      • very_martini Re: Numer buta 01.08.04, 18:15
        No! I świetnie wygląda w takich z szyciem pośrodku albo wyciętych:). Ktoś mi
        kiedyś powiedział, że mam stopy jak kajaki, wiec mu odpowiedziałam, że lepsze
        takie, niż takie, jak chomicze łapki.
        Niech jej kupi normalne buty, a po takiej traumie, jaką jest dla stóp noszenie
        przez kilka miesięcy za małych butów powinny być jakieś porządne i wygodne, na
        przykład Ecco czy Scholle. Ciekawe, czy tej mamusi nie przekonują odciski...

16%VOL
        22%VAT
        • Gość: kasia Re: Numer buta IP: *.easycomm.pl / 212.191.169.* 01.08.04, 19:52
          Nawet moja mama radzila jej kupic dla dziecka normalne buty, ale coz niewiele
          mozemy poradzic :( chyba ,zeby sie jakis specjalista wypowiedzial
          • very_martini Re: Numer buta 01.08.04, 20:43
            No to niech z dzieckiem pójdzie do specjalisty.
            A takie obrazowe porównanie - czy gdyby dziecko chciało robić kupę, to
            wkładałaby mu korek w odbyt, żeby ta kupa nie wyszła? To właśnie działanie na
            takiej zasadzie.

16%VOL
            22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka