24.09.13, 13:10
"Są dwa rodzaje dny moczanowej: pierwotna i wtórna. Pierwotna jest wynikiem zbyt wysokiej produkcji kwasu moczowego z niewiadomych przyczyn"

PRZYCZYNĄ jest niezdrowy sposób odżywiania tylko ludzie świadomie nie chcą widzieć z tym związku bo w końcu jedzenie to przyjemność zmysłowa. Oczyścić organizm z kwasu moczowego i wyleczymy "nieuleczalną przewlekłą chorobę której przyczyna jest nieznana :)".
Potem jeść pełne zboże, strączkowe, warzywa i owoce i co jakiś czas oczyszczać organizm i będziemy zdrowi jak rybki tak że katar nas nie złapie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • narfi Re: Artretyzm 25.09.13, 11:51
      ...no, ale na cos trzeba umrzec. Myslisz, ze Tobie to nie grozi? :)
    • goodman41 Artretyzm 30.07.14, 11:32
      Bezpośrednią przyczyną chorób reumatycznych jest nadmiar wapnia w organizmie, który powoduje zasadową reakcję krwi. Przy braku innych kwasów organicznych we krwi organizm zatrzymuje kwas moczowy, aby zakwaszać krew.
      Więcej na ten temat można poczytać w tym linku:
      www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=241126#241126
    • renata_wu [...] 24.06.16, 07:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • koziorozka Re: Artretyzm 24.06.16, 08:10
        renata_wu napisał(a):
        > Ja od siebie mogę dodać, że na tynku są też leki, które znacznie przyśpieszają
        > zwalczanie artretyzmu - dobry jest na pewno (tu była nazwa) i jego mogę polec
        > ić z własnych obserwacji. Tak czy inaczej, wystąpienie artretyzmu to jeszcze ni
        > e koniec świata, jak niektórzy uważają ;)

Ranato - tak dużo firm, produktów na różnych forach polecasz, że to sobie daruj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka