Dodaj do ulubionych

Co Moze Mi Dolegac POMOCY

27.10.13, 11:09
Witam serdeczenie, jestem tu nowy i szukam wciaz pomocy.Moje problemy zaczely sie okolo 3 lata temu kiedy w wieku 19 lat zaczolem sie bardzo rygorystycznie odchudzac. Odchudzanietrwalo rok czasu z 94kg na 70kg.Od tamtego czasu zaczely sie moje problemy ze zdrowiem. Na poczatku bóle brzucha niewiadomego pochodzenia.Wykonalem wszelkie mozliwe badania usg,krew,mocz,kal na pasozyty,halikobakter itd itp.Wszystkie badania w normie poza USG-wodonercze nerki prawej. Lecz urolog powiedzial ze jezeli wyniki sa dobre w kierunku nerek to nie nalezy jej usuwac lecz kontrolowac. Lewa nerka pracuje za dwie.Wkoncu udalem sie do gastrologa prywatnie i po paru wizytach zdecydowalem sie na badanie gastroskopii z biopsja i kolonoskopii. W wyniku badania wyszlo: Zespol jelita nadrwazliwego (IBS) olbzymia spastycznosc esicy.Dostalem leki ale bole sie utrzymywaly...Raz po prostu byly gorsze dni a raz lepsze.Jakos do tego przywyklem i musialem dalej zyc.Nagle doslownie poltora miesiaca temu z dnia na dzien bez zadnej przyczyny dostalem dziwne objawy:-zawroty glowy-bol glowy-ciagle zmeczenie-sen nie dajacy wypoczynku-brak koncentracji ( gdy proboje sie na czyms skupic bola mnie oczy i czuje sie zaklopotany)-sennoscUdalem sie natychmiast w poszukiwaniu przyczyny prywatnie do neurologa ktory stwierdzil ze wszystko ze strony neurologicznej jest jak najbardziej wporzadku i powiedzial ze moze to byc zwyczajna nerwica. I przepisal lek Asertin 25mg na dobe. Lecz nie chcialem sie sugerowac jednym lekarzem wiec udalem sie dalej. Tym razem okulista i tam rowniez wszystko jak najbardziej wporzadku i zlecil badania na borelioze ktore wyszly ujemne.W miedzy czasie porobilem badania: krew, mocz, tsh, i rowniez wszystko wyszlo w jak najlepszym porzadku.Udalem sie dalej. Tym razem do psychiatry opowiedzialem wszystko pokolei i narazie nie postawil diagnozy lecz skierowal na badania psychologiczne ktore mam 30.11.13r. pani doktor przepisala Asertin 100mg na dobe i Sulpiryd 50mg na dobe.Asertin biore juz miesiac a Sulpiryd 2 tygodnie i miedzy czasie wspomagam sie magnezem i wapniem.Nastepnie udalem sie do laryngologa ktory stwierdzil tylko powiekszone migdaly ktore mam takie od urodzenia i skrzywienie przegrody nosowej lecz te objawy nie pasuja mu do moich odchylen zdrowotnych.Wiec podsumujac....zaden z lekarzy nie stawil narazie zadnej konkretnej diagnozy...wiec szukam dalej co moze mi byc....i tu odnosze sie do Was drodzy forumowicze abyscie nakierowali moze mnie po moich objawach jakie jeszcze badania powinienem zrobic lub gdzie sie udac.Tydzien temu poszedlem raz jeszcze do laboratorium ( po wyczytaniu troche po forum ) i zrobilem sobie badania:antyHCV, trojglicerydy, jonogram, magnez, zelazo, wapn,CRP.wyniki tych badan ok....jedynie troche zelazo podwyzszone (208).Co mi jest.... ;( prosze o porady....pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • goodman41 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 27.10.13, 12:02
      Nie piszesz jak sie odzywiasz, a zaden lekarz tez cie nie zapyta, bo uwaza ze on/ona jest lekarzem od wypisywania recept, a od odzywiania jest ktos inny.
      Nie zrobiles jeszcze badan na flore bakteryjna w jamie ustnej na bakterie i na grzyby. Na grzyby konieczna jest probka ze skrobania jezyka i posiew na grzyby. Sam wymaz grzybow moze nie wykazac.
      Wklej zdjecie gardla.
      • antekjames Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 27.10.13, 12:16
        img513.imageshack.us/img513/6564/9crc.jpg
        • antekjames Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 27.10.13, 12:25
          To gdzie mam sie udac i jakie czynnosci podjac...
          • robak.rawback Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 27.10.13, 19:37
            a wez podaj jakie maiales wyniki razem z normami - na tarczyce i zelazo a moze wymaz tylko swoje dane ktore cie identyfikuja, zeskanuj wyniki i wklej to sie popatrzy - ja nie jestem lekarz i cie nei uzdrowie i tylko sobie gdybam, ale popatrzec mozna. troche tych twoich symptomow pasuje do problemow z tarczyca/jakims zakazeniem grzybicznym/kandyda ale to rownie dobrze moze byc cos zupelnie innego - i jeszcze to podwyzszone zelaz jak mowisz - sprawdzales na hemochromatoze ?

czy nei wyglupiasz sie i nie glodujesz? jak ja sobie robilam diete w stylu jedno jablko na dzien - to po 2-3 dniach - zawroty glowy, zlanie potem, ledwo widzialam, zielona sie robilam etc
          • larry4 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 29.10.13, 18:10
            Masz czyste i zdrowe gardło. Z pewności nie masz grzybicy. Jeżeli nie wierzysz możesz zrobić wymaz z gardła w kierunku bakterii i grzybów. ważne, żeby zrobić to rano nie myjąc zębów, nie pijąc kawy herbaty itd. Moim zdaniem, to bez sensu, bo masz zaburzenia nerwicowe, ale jak chcesz to zrób. Dobrym pomysłem byłoby również udanie się do innego lekarza psychiatry nie informując go o tym, że byłeś już wcześniej i jakie leki stosujesz. Weź wszystkie badania, opisz dokładnie objawy i zapytaj, co o tym sadzi. Oczywiście podziel się tym z nami na forum.
            • goodman41 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 01.11.13, 07:02
              larry4 napisała:

> Masz czyste i zdrowe gardło. Z pewności nie masz grzybicy. Jeżeli nie wierzysz
              > możesz zrobić wymaz z gardła w kierunku bakterii i grzybów. ważne, żeby zrobić
              > to rano nie myjąc zębów, nie pijąc kawy herbaty itd. Moim zdaniem, to bez sensu
              > , bo masz zaburzenia nerwicowe, ale jak chcesz to zrób. Dobrym pomysłem byłoby
              > również udanie się do innego lekarza psychiatry nie informując go o tym, że był
              > eś już wcześniej i jakie leki stosujesz. Weź wszystkie badania, opisz dokładnie
              > objawy i zapytaj, co o tym sadzi. Oczywiście podziel się tym z nami na forum.
              Szukasz partnera do zażywania psychotropów?
        • goodman41 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 29.10.13, 13:15
          antekjames napisał(a):

> img513.imageshack.us/img513/6564/9crc.jpg
          Kiepskie to zdjecie jest. Jezykiem zasloniles gardlo. Przy robieniu zdjecia zrob gleboki wdech aby odslonic jezyczek i tylna sciamke gardla.
          Te biale plamki na jezyku i na lukach gardla naiprawdopodoniej sa kadnyda. Zeskrobac probke z jezyka i zrobic posiew na grzyby.
          Dalej nie piszesz jak sie odzywiasz. Do psychiatry to poszlij tych co ci radza abys tam sie udal i niech sami lykaja te tabletki.
    • larry4 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 29.10.13, 01:25
      Masz klasyczne objawy nerwicy. Nawet Twoje zachowanie, czyli bieganie po lekarzach, robienie mnóstwa badań, traktowanie każdej odchyłki wyniku jako nieprawidłowego pasują do klasycznego przypadku. Z drugiej jednak strony bardzo dobrze, że wykonałeś te badania i byleś u specjalistów - możesz być spokojny, że żadna typowo somatyczna choroba Ci nie dolega. Twoje zaburzenia są z kręgu nerwicowych. Lekarz psychiatra bardzo dobrze dobrał leki. Asentra - zaburzenia lękowe, nastroju, nerwica natręctwa itp. Po tym leku powinieneś się lepiej poczuć. Sulpiryd, to typowy lek (słaby neuroleptyk), przepisywany pacjentom z problemami nerwicowymi i dodatkowo kłopotami ze strony przewodu pokarmowego. Działa bardzo dobrze na tego typu problemy. Mam nadzieję, że leki pomogą. Jeśli nie - wróć do lekarza psychiatry i zrelacjonuj szczegółowo co działo się od ostatniej wizyty.
      • iso_1 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 29.10.13, 11:09
        larry4 ma racje
        To typowe objawy nerwicy.
        Łykaj tabletki a z czasem będzie co raz lepiej
    • aduerin Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 01.11.13, 19:01
      to ty masz 22 lata? znajdz sobie dziewczyne/chlopaka (jak wolisz), poucz sie, zdobadz jakis zawod, pieniadze przeznaczone na chodzenie po lekarzach wykorzystaj na jakis wyjazd i koniecznie regularnie odwiedzaj psychiatre.
    • nerwowaanka23 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 24.02.14, 15:45
      no witam jak leczenie ? odpisal ci juz ktos bo nie widze.... hmmm to napewno nerwica ja swoja mam chyba juz z 7 lat :P a zyje :) miewam sie roznie raz ja leczylam raz olalam .... dzis wrocilam od lekarza i tez znow asertin mi przepisala ;) bralam juz go kiedys za pierwszym razem jak mialam atak nerwicy z zaburzeniami psychsomatycznymi w wieku 16 lat bralam go z 2 miesiace i olalam sprawe bo przeszlo :P wtedy nie wiedzialam co to nerwica i na czym polega poznalam fajna ekipe imprezy zabawa i jakos sie ukladalo az 2 lata temu po przebojach z moim bylym cos sie gorzej poczulam i poszlam do psychiatry bo sie naczytalam ze to wraca ze moze sie poglebic itd zaczelam se wkrecac ze zle sie czuje fakt depresje mialam zaczelam barc znow ASERTIN 50mg bralam rok wyrzeklam sie alkoholu imprez a mimo to umialam sie bawic myslec logicznie i zyc normalnie bez bajzlu we lbie!!!!!!!!!!! zaszlam w ciaze i musialam odstawic :/ urodzilam i miesiac po porodzie TRAGEDIA!!!!!!!! dreszcze zawroty glowy uderzenia goraca ciarki i dreszcze bylam 5 razy na pogotowiu wyszla nadczynnosc tarczycy hmmm niby super nie dopuszczalm mysli ze to nerwica znow bo sie nie dusilam nie mialam wizji smierci ani nic wiec myslalm ze pow wyrownaniu hormonow bedzie ok he he ale lipa to nerwica ciezko mi ze znow kilka misiecy albo wiecej z zycia wyjete bo tab trzeb abrac :/ ale chodze jeszcze do psychologa wiem juz na czym nerwica polega kiedys nie wiedzilanm i to byl moj blad! teraz wiem ze wrocila bo cala ciaze bylam sama plakalam rodzice to patola na maxa a ja bylam sama samotna bez znajomych itd... dlatego wiem ze moj pierwszy atak byl spowodowany tym co widzialam i slyszalam jak bylam mala.... tylko z nerwica jest tak ze nie atakuje odrazu tylko jak juz czlowoek zapomni i jest gotowy na zmiany to wtedy BEC! NIESPODZINKA I TO JESZCZE TAKA PSYCHIICZNA HE HE. powiedz mi po ilu u ciebie minely te zamulenia ? bo ja nie pamietam juz jak to szlo he he a chce wziazc mimo wszystko te tab bo jestem znow w marnej sytuacji i samo nie przejdzie za duzo zmian to wymaga na ktore nie jestem gotowa tak sie czujac .... I NIE SZUKAJ CHOROB U SIEBIE!!!!!!!!1 BO JAK ZNAjdziesz to bedzie ci jeszcze ciezej bo nie dosc ze nerwica to jeszcze cos tam innego... pamietaj to siedzi tylko w twojej glowie i wyjdzie z tamtad jak pogodzisz sie z tym faktem i zaczniesz dbac o sowja "duszyczke" :) bo to ona wysyla takie znaki abys cos zmienil poki naprawde nic sie nie zaczyna dziac z toba :)!
    • antekjames Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 24.02.14, 17:38
      Witam. Nic z moim stanem sie nie polepszylo...wciaz zawroty.glowy zmeczenie bol glowy bol brzucha...czeste afty na wargach i dziaslach...syfy na glowie i ogolbie zle samopoxzucie ...brak koncentracji itp... ;(( biore akrualbie Seronil...a wczesniej jeszczd byl Axyven...ale wciaz czuje sie tak samo....co mam robic... ;/
      • nerwowaanka23 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 24.02.14, 17:59
        ja bym polecala zrobic pelen pakiet na tarczyce czyli tsk ft3 ft4 bo w samamym tsh nie zawsze wychodzi ze cos jet z tarczyca a przy niedoczynnosci wlasnie jest problem z syfami itd bo przy nie leczonej ciezko sie wyleczyc z np grzybicy i rany sie dlugo goja:/ i na dekiel tez paada ;/ dziwne ze dalej sie utrzymuja te zawroty itd hmmm wiesz same tabsy nic nie dadza idz do psychologa nawet jesli nie czujesz potrzoby to twojej glowie to pomoze przeciez wczesniej nie wiedziales nawet ze dostaniesz nerwicy a twoja glowa napewno juz dawala jakes male znaki ktore olales bo czules sie zdrowy ;) musisz przeanalizowac swoja calutka sytuacje od momentu ktory pamietasz tylko jak sie dobrze zastanowisz to napewno przypomna ci sie rzecy ktore juz kiedys mega cie meczyly smucily draznily.... musisz zaczac zyc!!!!!!!!!!!! i to na calego!!!!!!!!!!! nie mowie o meliniarstwie chociaz mi dobre melanze pomogly;D ale musisz znalezc cos co ci zajmie mysli tylko to musi byc pozytyw jakis motor co cie nakreci zeby uwiezyc w siebie i sens bycia zdrowym a nie siedziec w dolach i monotoni bo przy tym nawet tablety nie pomoga ;/ z tego mozna wyjsc !!!!!!!!!!!!!!!!! ja mialam spokoj 4lata !!!!!!!!!!!!!!!!!! tylko olalalm sprawe bo znow ciagle sie denerwowalam stresowlam i nic nie robilam ztym sla mojego ciala tz nie cwiczylam nie chodzilam na masaze tylko pchalam sie z awantury w kolejne dymy bo akurat takie tpwarzystwo mi sie trafilo ze sama skomplikowalam wszystko :/ rob cos dla siebie a po jakis wiekszych wysilkach stresowych czy dolkach zrob cos dla siebie zeby twoje cialo i umysl sie odprezyly bo jak poczujesz sie zupelnie zdrowy i olejesz to wroci znow badziewie i bedzie mieszac w zyciu;))
        • antekjames Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 24.02.14, 18:11
          Akurat w kierunku tarczycy robilen wszystko...tsh ft3 ft4 antyTpo antyTh i wszystko dobrze wychodzilo....a powiedz mi czemy sid upieracie przy nerwicy ? Nie sadzisz zeby np. Podejzewac cos innego ? Np. Objawy bardzo charakterystyczne dla kandydozy albo zapaleniu jelit hmmm ?
          • nerwowaanka23 Re: Co Moze Mi Dolegac POMOCY 24.02.14, 21:20
            to czemu badan nie zrobisz :D? jak bys mial cos w tym napewno juz by wyszlo !! nawet przypadkiem a nerwica polega na oglupieniu wlasnie ze boli czuc to wyraznie a mimo to nic nie ma i nic nie wychodzi chociaz objawy pasuja do prawie wszystkiego.... zrob badania ja robilam milion badan az w koncu wzielam na klate ze ta j..... nerwica wrocila chociaz psychicznie czuje sie ok jestem tylko bardzo nerwowa i mam czasem male doly ale to zwale na tarczyce :P bo mam niedoczynnosc :/ i zbiore sie w kupe i zaczne brac ten asertin idzie lato ludzie zaczynaja sie dobrze czuc tobie tez przejdzie tylko sie pogodz z tym ze to nerwica i sie ja normalnie leczy nie jestes skazany na "smierc" ;))! i tego sie trzymaj a dla swietego spokoju zrob sobie badania w kierunku tych chorob ktore podejrzewasz chociaz jak by cos bylo to juz dawno czul bys sie znacznie gorzej a nie ciagle zle i tak samo.... prawdziwe choroby nie "stoja w miejscu" . hmmm powiedz mi tylko czy na nadnercza robiles tylko usg jamy brzusznej :P? bo ja podejrzewam cos u siebie z nadnerczem bo bola mnie nery a badania sa jak najbardziej ok znow oglupialam i biegam polekarzach :D ale taki urok nerwicowca :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka