Dodaj do ulubionych

soczewki lepsze od okularów?

28.11.13, 14:08
Lekarka kazała mi nosić okulary ale ja bardziej wolałabym soczewki. W optyku mówili mi nawet że soczewki są lepsze od okularów ale mam obawy czy dam radę sama założyć sobie soczewki. Jest to trudne?
Obserwuj wątek
    • labocki Re: soczewki lepsze od okularów? 28.11.13, 15:44
      Z początku jest zawsze trudno a jak już się nauczysz to będzie ok
      • olasz35 Re: soczewki lepsze od okularów? 06.12.13, 09:23
        nie chodzi o to, czy lepsze - to wszystko zalezy od osoby - nie wszyscy lubią soczewki, które sie niestety łatwo gubią i z którymi na imprezach może być problem w tym względzie :) ja osobiscie noszę okulary - to jeden wydatek na dłuższy czas. Ale chyba łatwiej się przyzwyczaic do soczewek, które jak dla mnie są zbyt drogie w optykach.
    • gigisam Re: soczewki lepsze od okularów? 29.11.13, 15:42
      po co utrudniasz sobie życie soczewkami? Lepiej zainwestuj w okulary, są łatwiejsze w użyciu
      • mika-20 Re: soczewki lepsze od okularów? 10.12.13, 15:27
        jak dla mnie to lepsze są soczewki - owszem, wydajesz więcej, ale są sposoby, zeby zmniejszyć te koszta -zamawiasz po prostu o optyka online i jest taniej. korzystam z c-you.pl - zamawiam i mi dostarczają do mojej wiochy, w której jest tylko pożal się boże jeden kiepski salon
    • wisniewskipadl Re: soczewki lepsze od okularów? 20.12.13, 11:59
      Na początku moga byc problemy, ale nabierzesz wprawy
      • robinhook Re: soczewki lepsze od okularów? 10.01.14, 15:35
        czy soczewki mogą się uszkodzić po zaaplikowaniu na oczy? np gdy ktoś nam strzała zapoda w oko?
    • viollcia Re: soczewki lepsze od okularów? 14.01.14, 14:00
      dostane soczewki w aptece?
      • kikimax Re: soczewki lepsze od okularów? 11.04.14, 10:55
        W aptece nie wiem ale na pewno u optyka
        • robsonixon Re: soczewki lepsze od okularów? 22.04.14, 09:30
          Nie lepiej zainwestować w lupe? haha
          • gosczulicy Re: soczewki lepsze od okularów? 22.05.14, 09:36
            Sama nie wiem czy w aptece są soczewki, może. Ja kupuje u optyka www.poloptyk.pl/ i zawsze w razie pytań mogę liczyc na rzetelna odpowiedź.
    • queit Re: soczewki lepsze od okularów? 16.06.14, 09:05
      Jeśli byłas u profesjonalnego okulisty to może się go posłuchaj :) ja nie mogłam się przekonac do soczewek –cały czas bałam się je zakładac. Z okularami nie ma takiego problemu :) w dodatku masz spore pole do wyboru okularow:) ja swoje okularki kupowałam w www.c-you.pl/ i jestem z jakości zadowolona, wiem ,ze maja tez tam soczewki. Także przejrzyj sobie ich ofertę
    • wikasik Re: soczewki lepsze od okularów? 04.03.15, 02:11
      Nikt nie da jednoznacznej odpowiedzi. Niektorzy ludzie - tzn ich oczy - niezbyt dobrze toleruja soczewki. Duzo latwiej o podraznienie oka, o infekcje.

Soczewki to przede wszystkim wygoda. Od wielu lat uzywam glownie soczewek i to w wersji dla leniwych - 30dni dzien i noc bez wyjmowania. Po kazdym miesiacu robie sobie przerwe i pare dni nosze okulary, przez ostatnie bodajze 7-8 lat 2 razy mialam infecje oka i musialam przejsc na okulary na pare tygodni.
      Najwiekszym dobrodziejstwem soczewek dla mnie jest konfort w nocy - otwieram oczy i od razu wszsytko widze :) Ale to znowu opcja tylko przy tych, w ktorych mozna spac.

Lata temu mialam soczewki jednodniowe na wyjatkowe okazje - jakies wyjscie, basen (ze wzgledu na problemy z zatokami od dawna nie zanurzam glowy, bez soczewek plywalam w zwyklych okularach albo plywackich-korekcyjny, jak takie w koncu wynalazlam).

Tak czy siak zawsze warto miec okulary w obwodzie, czy to do noszenia w domu wieczorami/w nocy, czy tez na w razie czego.
    • jesze_1 Re: soczewki lepsze od okularów? 06.03.15, 16:02
      ja nosze soczewki przez cały dzień, a w dom - okulary. i jestem zadowolona z takiego rozwiązania.
    • lenaiwanowicz Re: soczewki lepsze od okularów? 18.05.15, 15:48
      okulista powinien dobrać soczewki i pomóc Ci je założyć

lepsze sa o tyle że masz pełny kat widzenia - ja jak nosze okulary to czuje się taka przytłoczona jakaś, a jak soczewki to jest wszytsko ok :)
    • zenobi11 Re: soczewki lepsze od okularów? 15.07.15, 09:13
      Tylko soczewki, szczególnie latem, ale należy o nie dbać i używać zgodnie z przeznaczeniem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka