robinhook 28.11.13, 14:08 Lekarka kazała mi nosić okulary ale ja bardziej wolałabym soczewki. W optyku mówili mi nawet że soczewki są lepsze od okularów ale mam obawy czy dam radę sama założyć sobie soczewki. Jest to trudne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
labocki Re: soczewki lepsze od okularów? 28.11.13, 15:44 Z początku jest zawsze trudno a jak już się nauczysz to będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
olasz35 Re: soczewki lepsze od okularów? 06.12.13, 09:23 nie chodzi o to, czy lepsze - to wszystko zalezy od osoby - nie wszyscy lubią soczewki, które sie niestety łatwo gubią i z którymi na imprezach może być problem w tym względzie :) ja osobiscie noszę okulary - to jeden wydatek na dłuższy czas. Ale chyba łatwiej się przyzwyczaic do soczewek, które jak dla mnie są zbyt drogie w optykach. Odpowiedz Link Zgłoś
gigisam Re: soczewki lepsze od okularów? 29.11.13, 15:42 po co utrudniasz sobie życie soczewkami? Lepiej zainwestuj w okulary, są łatwiejsze w użyciu Odpowiedz Link Zgłoś
mika-20 Re: soczewki lepsze od okularów? 10.12.13, 15:27 jak dla mnie to lepsze są soczewki - owszem, wydajesz więcej, ale są sposoby, zeby zmniejszyć te koszta -zamawiasz po prostu o optyka online i jest taniej. korzystam z c-you.pl - zamawiam i mi dostarczają do mojej wiochy, w której jest tylko pożal się boże jeden kiepski salon Odpowiedz Link Zgłoś
wisniewskipadl Re: soczewki lepsze od okularów? 20.12.13, 11:59 Na początku moga byc problemy, ale nabierzesz wprawy Odpowiedz Link Zgłoś
robinhook Re: soczewki lepsze od okularów? 10.01.14, 15:35 czy soczewki mogą się uszkodzić po zaaplikowaniu na oczy? np gdy ktoś nam strzała zapoda w oko? Odpowiedz Link Zgłoś
viollcia Re: soczewki lepsze od okularów? 14.01.14, 14:00 dostane soczewki w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
kikimax Re: soczewki lepsze od okularów? 11.04.14, 10:55 W aptece nie wiem ale na pewno u optyka Odpowiedz Link Zgłoś
robsonixon Re: soczewki lepsze od okularów? 22.04.14, 09:30 Nie lepiej zainwestować w lupe? haha Odpowiedz Link Zgłoś
gosczulicy Re: soczewki lepsze od okularów? 22.05.14, 09:36 Sama nie wiem czy w aptece są soczewki, może. Ja kupuje u optyka www.poloptyk.pl/ i zawsze w razie pytań mogę liczyc na rzetelna odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
queit Re: soczewki lepsze od okularów? 16.06.14, 09:05 Jeśli byłas u profesjonalnego okulisty to może się go posłuchaj :) ja nie mogłam się przekonac do soczewek –cały czas bałam się je zakładac. Z okularami nie ma takiego problemu :) w dodatku masz spore pole do wyboru okularow:) ja swoje okularki kupowałam w www.c-you.pl/ i jestem z jakości zadowolona, wiem ,ze maja tez tam soczewki. Także przejrzyj sobie ich ofertę Odpowiedz Link Zgłoś
wikasik Re: soczewki lepsze od okularów? 04.03.15, 02:11 Nikt nie da jednoznacznej odpowiedzi. Niektorzy ludzie - tzn ich oczy - niezbyt dobrze toleruja soczewki. Duzo latwiej o podraznienie oka, o infekcje. Soczewki to przede wszystkim wygoda. Od wielu lat uzywam glownie soczewek i to w wersji dla leniwych - 30dni dzien i noc bez wyjmowania. Po kazdym miesiacu robie sobie przerwe i pare dni nosze okulary, przez ostatnie bodajze 7-8 lat 2 razy mialam infecje oka i musialam przejsc na okulary na pare tygodni. Najwiekszym dobrodziejstwem soczewek dla mnie jest konfort w nocy - otwieram oczy i od razu wszsytko widze :) Ale to znowu opcja tylko przy tych, w ktorych mozna spac. Lata temu mialam soczewki jednodniowe na wyjatkowe okazje - jakies wyjscie, basen (ze wzgledu na problemy z zatokami od dawna nie zanurzam glowy, bez soczewek plywalam w zwyklych okularach albo plywackich-korekcyjny, jak takie w koncu wynalazlam). Tak czy siak zawsze warto miec okulary w obwodzie, czy to do noszenia w domu wieczorami/w nocy, czy tez na w razie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
jesze_1 Re: soczewki lepsze od okularów? 06.03.15, 16:02 ja nosze soczewki przez cały dzień, a w dom - okulary. i jestem zadowolona z takiego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
lenaiwanowicz Re: soczewki lepsze od okularów? 18.05.15, 15:48 okulista powinien dobrać soczewki i pomóc Ci je założyć lepsze sa o tyle że masz pełny kat widzenia - ja jak nosze okulary to czuje się taka przytłoczona jakaś, a jak soczewki to jest wszytsko ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
zenobi11 Re: soczewki lepsze od okularów? 15.07.15, 09:13 Tylko soczewki, szczególnie latem, ale należy o nie dbać i używać zgodnie z przeznaczeniem . Odpowiedz Link Zgłoś