Gość: maga IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 23:14 Może ktoś wie, jaki powinien być materac do spania przy problemach z kręgosłupem? Gdzie znaleźć dobre informacje na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narysuj.mi.baranka Re: kręgosłup a łóżko 16.08.04, 12:57 Mysle, ze powinien byc twardy, ale informacje na pewno znajdziesz w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: kręgosłup a łóżko IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.04, 13:51 Nie wydaje mi sie zeby twardy materac musial byc dobry, najwazniejsze jest zeby byl ergonomiczny - czyli taki ktory dopasowywuje sie do ksztaltu ciala. Ale nie sadze zebys taki materac znalazla, bo musialby on byc wyprodukowany specjalnie dla ciebie na bazie twich wymiarow i wagi co chyba nie jest mozliwe.... Nie mam co prawda klopotow z kregoslupem ale czesto tez bolaly mnie plecy najczesciej w okolicy nerek i troszke ponizej. Odkad kupilismy z mezem lozko wodne moj problem zniknal ( pojawia sie na wczasach jak spie na normalnym lozku ), Jakis tydzien temu moja znajoma bedaca w 8 miesiacu ciazy tez zakupila lozko wodne - jej problemy z bolami krzyza zniknely praktycznie z dnia na dzien ( lozko chcieli kupic tak czy siak ale jej bole przyspieszyly ta decyzje ), mam jeszcze kilku znajomych ktorzy spia na lozkach wodnych i sa zachwyceni. Lozka wodne znajduja sie tez na oddzialach paliacji w dobrych szpitalach - zapobiegaja odlezynom u przewlwke chorych i bolami ogolnie mowiac plecow. Zdaje sobie sprawe ze nie pobiegniesz jutro do sklepu i nie kupisz lozka wodnego ale mozesz sprobowac spac kilka nocy na materacu dmuchanym - koniecznie nie do konca napompowanym tak zeby sie poddawal ciezarowi ciala - moze to Ci troszke ulzy. Nota bene dodam ze od lozka wodnego nie dostaje sie reumatyzmu bo materace sa podgrzewane termostatem do zadanej temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: kręgosłup a łóżko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:10 www.realbeds.pl/dolegliwosci.html www.realbeds.pl/kregoslup.html Odpowiedz Link Zgłoś