Dodaj do ulubionych

kręgosłup a łóżko

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.04, 23:14
Może ktoś wie, jaki powinien być materac do spania przy problemach z
kręgosłupem? Gdzie znaleźć dobre informacje na ten temat?
Obserwuj wątek
    • narysuj.mi.baranka Re: kręgosłup a łóżko 16.08.04, 12:57
      Mysle, ze powinien byc twardy, ale informacje na pewno znajdziesz w Internecie.
      • Gość: Milka Re: kręgosłup a łóżko IP: *.dip.t-dialin.net 16.08.04, 13:51
        Nie wydaje mi sie zeby twardy materac musial byc dobry, najwazniejsze jest zeby
        byl ergonomiczny - czyli taki ktory dopasowywuje sie do ksztaltu ciala. Ale nie
        sadze zebys taki materac znalazla, bo musialby on byc wyprodukowany specjalnie
        dla ciebie na bazie twich wymiarow i wagi co chyba nie jest mozliwe.... Nie mam
        co prawda klopotow z kregoslupem ale czesto tez bolaly mnie plecy najczesciej w
        okolicy nerek i troszke ponizej. Odkad kupilismy z mezem lozko wodne moj
        problem zniknal ( pojawia sie na wczasach jak spie na normalnym lozku ), Jakis
        tydzien temu moja znajoma bedaca w 8 miesiacu ciazy tez zakupila lozko wodne -
        jej problemy z bolami krzyza zniknely praktycznie z dnia na dzien ( lozko
        chcieli kupic tak czy siak ale jej bole przyspieszyly ta decyzje ), mam jeszcze
        kilku znajomych ktorzy spia na lozkach wodnych i sa zachwyceni. Lozka wodne
        znajduja sie tez na oddzialach paliacji w dobrych szpitalach - zapobiegaja
        odlezynom u przewlwke chorych i bolami ogolnie mowiac plecow. Zdaje sobie
        sprawe ze nie pobiegniesz jutro do sklepu i nie kupisz lozka wodnego ale mozesz
        sprobowac spac kilka nocy na materacu dmuchanym - koniecznie nie do konca
        napompowanym tak zeby sie poddawal ciezarowi ciala - moze to Ci troszke ulzy.
        Nota bene dodam ze od lozka wodnego nie dostaje sie reumatyzmu bo materace sa
        podgrzewane termostatem do zadanej temperatury.
    • Gość: studentka Re: kręgosłup a łóżko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:10
      www.realbeds.pl/dolegliwosci.html
      www.realbeds.pl/kregoslup.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka