Dodaj do ulubionych

powiększony brzuch

14.03.14, 21:08
Witajcie, od kilku dni mam powiększoną prawą stronę brzucha, raczej nie odczuwam bólu... może jedynie mały dyskomfort z powodu powiększenia... O czym to może świadczyć? Kilka dni wcześniej miałam robione badania krwi, które nic nie wykazały niepokojącego...
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Re: powiększony brzuch 15.03.14, 09:50
      USG jajników u ginekologa
    • easyblue Re: powiększony brzuch 15.03.14, 14:27
      Wątroba? USG jamy brzusznej powinno dac odpowiedź. Jak wyjdzie ok, idź do gina.
      A tak dmuchając na zimne, zrób sobie dietę do czasu znalezienia przyczyny, taka lekkostrawną, jak przy chorobach wątroby.
      • 55beata Re: powiększony brzuch 15.03.14, 16:57
        No właśnie miałam jakieś miesiąc temu robione usg i wszystko było oki, a teraz tutaj gdzieś po prawej stronie pępka, może nawet kapkę nad nim mam leciutkie uwypuklenie
        • mamalgosia Re: powiększony brzuch 15.03.14, 19:42
          a nie no, jak nad pępkiem to nie jajnik.
          A przepuklina? Powiększa się przy kaszlu? Twarde czy miękkie?
        • easyblue Re: powiększony brzuch 15.03.14, 21:51
          Raczej przepuklina. Samo powinno minąć. Możesz przy okazji pokazać rodzinnemu, ale z małą przepukliną niczego nie zaleci. Mi minęło samo.
          • 55beata Re: powiększony brzuch 22.03.14, 19:50
            Raczej się nie powiększa przy kaszlu... badając to miejsce nie czuję żadnych gulek, jedynie jak to mój mąż stwierdził, że jest tam coś twardszego w pewnym miejscu, tak jak by było napuchnięte i delikatny obrzęk... widoczne to jest dopiero przy stojącej postawie
            • easyblue Re: powiększony brzuch 30.03.14, 10:22
              Pokaż to rodzinnemu.
              • 55beata Re: powiększony brzuch 02.04.14, 18:52
                Byłam w ubiegłym tygodniu i to była najkrótsza wizyta u lekarza na jakiej byłam... trwała ze 3 minutki... spytała czy mnie boli i kazała kaszlnąć, następnie powiedziała, że jestem zdrowa..., że to nic poważnego..., ewentualnie może to być początek przepukliny...
                • easyblue Re: powiększony brzuch 03.04.14, 20:52
                  To olej:) Jeżeli zacznie Cię bolec, szczypać itp to idź znów do lekarza i nie daj się zbyć.
                  • 55beata Re: powiększony brzuch 04.04.14, 18:32
                    Kurcze ale co to się może dziać?, po za przepukliną... Zwerbowałam różne stronki na necie i nie znalazłam nic konkretnego....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka