al.1 10.03.15, 21:20 W skrócie - nie należy się go bać, w przeciwieństwie do homocysteiny www.youtube.com/watch?v=9J90IVw3vqE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8beatka Re: Prawda o cholesterolu 19.03.15, 15:56 Warto pić olej lniany, który obniża poziom złego cholesterol w organizmie Odpowiedz Link Zgłoś
zezol23 Re: Prawda o cholesterolu 19.03.15, 21:00 bzdura do kwadratu, piję olej budwigowy, i dodaję go do chudego sera od 2,5 roku, cholesterol stoi w miejscu, dostarcza kwasów omega3, to fakt, ale nie obniża cholesterolu Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowazuzanna Re: Prawda o cholesterolu 19.03.15, 23:13 I nie ma potrzeby go obniżać!!! Jak w temacie dyskusji. Widać że chyba nie zajrzałaś do podanego linku. Dowiedz się że Twoje ciało z pewnością potrzebuje nasyconego tłuszczu, a nie żadnego odchudzonego nabiału! Obniżanie cholesterolu to zupełna ściema. Organizm jest mądrzejszy niż my i czemuś produkuje cholesterol. Czemu? Wyjaśnione dokładnie tu, więcej dodać się nie da www.youtube.com/watch?v=91LGxL6WnFU&list=PL2aYF322VKGp_W4ErZDXJtOiw-2i5NGqb&index=1 Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw111 Re: Prawda o cholesterolu 08.04.15, 02:00 zły cholesterol też bywa dobry ;p Odpowiedz Link Zgłoś
juukass Re: Prawda o cholesterolu 30.03.15, 13:53 ja np slyszalem o domowym sposobie na obnizenie cholesterolu- ciepla woda, miod i cynamon. nie wiem ile w tym prawdy ale zaczalem stosowac Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Prawda o cholesterolu 03.04.15, 17:51 juukass napisał(a): > ja np slyszalem o domowym sposobie na obnizenie cholesterolu- ciepla woda, miod > i cynamon. nie wiem ile w tym prawdy ale zaczalem stosowac Widzę, że muszę dorzucić. Jedyny problem w serwowanym materiale może sprawić język angielski. Jest tam z grubsza wszystko, co powinno się wiedzieć o cholesterolu. www.cambridgemedscience.org/reports/CholMythCamb.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Prawda o cholesterolu 05.04.15, 13:50 al.1 napisał: > juukass napisał(a): > > > ja np slyszalem o domowym sposobie na obnizenie cholesterolu- ciepla woda > , miod > > i cynamon. nie wiem ile w tym prawdy ale zaczalem stosowac > > Widzę, że muszę dorzucić. Jedyny problem w serwowanym materiale może sprawić ję > zyk angielski. Jest tam z grubsza wszystko, co powinno się wiedzieć o cholester > olu. > > www.cambridgemedscience.org/reports/CholMythCamb.pdf To nic nie da. Możesz im wkleić jeszcze 20 linków a oni dalej będą uważać ,że winę za miażdżycę ponosi cholesterol Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowazuzanna Re: Prawda o cholesterolu 08.04.15, 23:21 :D na to wygląda :D to chyba jak chęć zrobienia operacji przywrócenia wzroku kurze która zawsze była ślepa - raczej nie będzie nas posądzać o dobre intencje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Prawda o cholesterolu 09.04.15, 22:37 amityr napisał: > To nic nie da. Możesz im wkleić jeszcze 20 linków a oni dalej będą uważać ,że winę za > miażdżycę ponosi cholesterol Zeby bylo czarne na bialym, to spróbuje dorzucic jeszcze material znaleziony po polsku, równiez zawierajacy odnosniki do zródel naukowych: www.naturalna-medycyna.com.pl/homocysteina-cholesterol-zawal-witamina-b12-homocysteina-.html Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: Prawda o cholesterolu 10.04.15, 13:13 Czyli mamy brać tę witaminkę,która jest na końcu artykułu i po cholesterolu ? Odpowiedz Link Zgłoś
zezol23 Re: Prawda o cholesterolu 10.04.15, 14:33 może nie koniecznie tę, ale witaminy B6, B12, i kwas foliowy w odpowiednich proporcjach. właśnie odebrałam wynik z badania homocysteiny mam je 12,8 norma jest do 12, chyba powinnam coś z tym zacząć robić Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: Prawda o cholesterolu 10.04.15, 15:51 A jakie badanie trzeba zrobić na homocysteinę. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: Prawda o cholesterolu 11.04.15, 13:54 www.rentgen.pl/oglosz/oglosz/homocyst/hcyst001.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zezol23 Re: Prawda o cholesterolu 11.04.15, 14:29 ja zrobiłam u siebie w przychodni przy okazji robienia lipidogramu i potasu, to jest badanie z krwi, za badanie homocysteiny zapłaciłam 50 zł, trochę drogo, ale nigdy w życiu nie robiłam tego badanie, a jako, że jestem już w wieku gdzie miażdżyca może się dość szybko rozwijać więc postanowiła to sprawdzić, tym bardziej, że mam podwyższony poziom cholesterolu (chociaż się tym nie przejmuję), ale większym problemem są dla mnie trójglicerydy, których normę mam podwyższoną o 150%, dieta nic nie daje, bo rosną jeszcze bardziej, a leków na cholesterol i trójglicerydy nie toleruję, więc lekarka nic mi już nie przepisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_22 Re: Prawda o cholesterolu 11.04.15, 16:51 A mnie moja podpowiedziała czerwony ryż,bo też źle znoszę nystatyny i sama przerwałam.Nieprawda jakoby nie można,bo organizm dopiero będzie szalał z cholesterolem.Nie brałam przez 2 lata,potem wróciłam i po pół roku zrezygnowałam.W tej chwili biorę Profichol już 4 m-c, ale nie wiem,czy pomaga,muszę zrobić badanie. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: Prawda o cholesterolu 26.04.15, 16:22 zezol23 napisała: > ale większym problemem są dla mnie trójglicerydy, których normę mam podwyższoną > o 150%, dieta nic nie daje, Jaka dieta? > bo rosną jeszcze bardziej, a leków na cholesterol i trójglicerydy nie toleruję, więc > lekarka nic mi już nie przepisuje. Wysoki poziom trójglicerydów bierze się z nadmiaru spożywania produktów węglowodanowych (a to jak wiadomo, nie tylko cukry). -- Najważniejsza równowaga Odpowiedz Link Zgłoś
easyblue Re: Prawda o cholesterolu 12.04.15, 22:39 Można mieć zapchane na maksa żyły i poziom cholesterolu w normie. Poczytajcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
amityr Re: Prawda o cholesterolu 26.04.15, 18:29 Wszyscy zapomnieliście o wapniu. Dopiero wapń z homocysteiną i cholesterolem powoduje powstanie blaszki miażdżycowej. Odpowiedz Link Zgłoś