Dodaj do ulubionych

badanie urodynamiczne u kobiety

21.02.16, 14:46
Witajcie
Mam pytanie odnośnie badania urodynamicznego. Mam mieć przeprowadzone to badanie i po przeczytaniu opisu w necie jak ono wygląda zaczęłam się trochę bać. Rzeczywiście jest takie nieprzyjemne i bolesne z waszego punktu widzenia? Czy podawane jest znieczulenie i gdzie w Warszawie najlepiej wykonać to badanie?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • margolcia_63 Re: badanie urodynamiczne u kobiety 21.02.16, 18:38
      zdrowie.med.pl/uk_moczowy/badania/urodyn.html
      • margolcia_63 Re: badanie urodynamiczne u kobiety 21.02.16, 18:41
        A gdzie? Najlepiej spytać lekarza kierującego.
    • olo4567 Re: badanie urodynamiczne u kobiety 21.08.16, 17:49
      Witam,
      badanie urodynamiczne nie jest bolesne, ale do przyjemnych nie należy. Jedynie zakładanie cewnika jest nieprzyjemne, ale to trwa tylko chwilę. Moje badanie nie trwało długo, z 15 min może ( nie tyle ile opisują w internecie - 40min lub dłużej). Osobiście zdziwiona byłam, że tak negatywne odczucia mają inne kobiety, natomiast sama się stresowałam i nie byłam przekonana czy dobrze robię, choćby ze względu na skutki uboczne tego badania takie jak np. zapalenie pęcherza. Myślę, że warto je zrobić, aby przekonać się na czym polega problem.
    • yo_anka Re: badanie urodynamiczne u kobiety 26.08.16, 17:03
      nie masz się czego bać, miałam robione dwukrotnie
      bez powikłań, komplikacji,itp. około kilkunastu minut.
      tak jak olo, potwierdzam nie jest przyjemny, ale nie boli, to tylko dziwne uczucie :/
      a warto jak są problemy z NTM zacząć od urodynamiki
      może zależy tez kto robi, prywatnie w Poznaniu mogę polecić dr Pawla Krolla, ale miałam tez w szpitalu na NFZ i też bezproblemowo przebiegło
      Trzymam kciuki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka