Dodaj do ulubionych

GDZIE JEST SLUZBA PORZADKOWA ?????!!!!!!

30.01.07, 08:46
Autobus X wczoraj sie spoznil jak zwykle
Ale wczoraj na moich oczach sie zakopal i musialam isc do kolejki
To nie wina autobusu - to wina sluzb porzadkowych - jak odsnierza ulice
to autobusy beda jezdzic punktualnie.
Obserwuj wątek
    • monic18 Re: GDZIE JEST SLUZBA PORZADKOWA ?????!!!!!! 31.01.07, 10:44
      My nie mamy służb porządkowych z prawdziwego zdarzenia, bo przecież sporo
      kosztują. Posiadamy chyba ze dwa stare traktorki na krzyż.
      Przy okazji nie bardzo lubimy płacić podatki na utrzymanie i budowę dróg, ale
      za to bardzo lubimy narzekać i jeszcze mówić ale my przecież płacimy podatki.
      Tylko jak się je policzy, to wychodzi kilkaset złotych rocznie. Chodników przy
      swoich domach też nie za bardzo odśnieżamy, pomimo że to nasz obowiązek.

• malgosia100 Re: GDZIE JEST SLUZBA PORZADKOWA ?????!!!!!! 31.01.07, 11:12
        Masz racje! Mnie jako piesza najbardziej bulwersuje "moda" zabkowska na
        nieodsniezanie chodnika przy posesji. Jest to nagminne. Stary mieszkaniec Zabek
        opowiadal mi, ze za tzw. komuny chodzil po miescie milicjant i przypominal o
        tym obowiazku, a recydywistom wlepial mandat. Maiasto przy okazji cos
        zarabialo. Dzis nawet przy najokazalszych rezydencjach nie da sie przejsc. Mam
        tylko nadzieje, ze wlasciciele oplacaja sobie OC na wypadek, gdyby ktos zlamal
        sobie noge na takim chodniku. Oj, daleko Zabkom do miasta....
    • ponponka1 Re: GDZIE JEST SLUZBA PORZADKOWA ?????!!!!!! 31.01.07, 21:02
      Na wyjezdzie z ul. Zlotej w Powstancow - gdzie autobusy parkuja - powstaly dwa
      ogromne leje. Samochody grzezna w glebokich na pol metra kaluzach a kierowcy
      autobosow mowia, ze burmistrz im pozwolil! Policj nie reaguje na wielokrotnie
      dawane sygnaly o parkujacych na Zlotej TIR-ach - a przez Powstancow nie moga
      jezdzic ciezarowki!!! Dowod stoi a policja sie smieje.....ech....
    • iwonaw10 Re: GDZIE JEST SLUZBA PORZADKOWA ?????!!!!!! 31.01.07, 21:52
      Przedwczoraj na Skorupki jechałam samochodem i własnym oczom nie wierzę: Tą
      główną ulicą idzie wzdłóż krawężnika staruszek o kulach, z przeciwka jedzie
      TIR, który chcąc go ominąć wjeżdża na mój pas, bo pewnie bał się że ten
      człowiek się przewróci. Ja czekam aż kierowca wykona ten manewr, robi się
      zator, bo ślisko było jak niewiem co. Okazuje się, że nikt nie miał zamiaru
      odśnieżyć chodnika i biedny staruszek musiał iść ulicą. Na całych Ząbkach taka
      sama sytuacja - wille sobie powystawiali a chodnika nie ma komu odśnieżyć.
      Dzwoniłam w tej sprawie do naszej "kochanej" policji. Powiem szczerze, że
      odczułam straaaaszną niechęć policjanta do tej sprawy... Tak to jest już w
      naszych Ząbkach. Nie tylko drogowcy ale i ludzie zaniedbują swoje obowiązki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka