Dodaj do ulubionych

Bóle brzucha i serca

17.06.16, 14:26
Witam, od kilku miesięcy (sporadycznie) mam objawy takie jak poranne bóle brzucha, początkowo całego, teraz głównie jelita. Od tego czasu budzę się codziennie o 5-6 rano i od razu biegnę na kibelek (stolec luźniejszy, postrzępiony, lekko żółtawy, niestrawione resztki). Objawy nasilają się przy lezeniu. W ciagu dnia jest wszystko w porządku. Gastroenterolog zapisał mi Debretin i Helicid , ale po miesiącu brania leków nie widzę żadnej poprawy. Do tego dochodzą bóle w klatce piersiowej czasem nawet przy lekkim wysiłku lub w cieplejsze dni i kilka razy dopadło mnie silne pieczenie tuż pod mostkiem które nasila się przy chodzeniu. Echo serca i test Holtera nie wykazały żadnych nieprawidłowości. Tak samo morfologia i badania z moczu i kału. Badania jak dotąd wszystkie są w porządku, jednak co około 3-4 tygodnie wszystko wraca przez co zrezygnowałam z pracy, na uczelni też rzadko się pojawiam. 3 razy z bólami brzucha trafiłam do szpitala i podali mi dożylnie magnez i elektrolity. Magnez cały czas uzupelniam ale też nie widzę poprawy. Ogólne samopoczucie też nie zaciekawe mimo że nie mam wielu stresujących sytuacji wiec nie wiem skąd takie objawy i jak je leczyć. Czy ktoś miał podobnie? Jakie jeszcze badania mogę wykonać w tym kierunku?
Ps. byłam również u alergolog a i wykazało mi że mam silną alergię na pyłki drzew, traw mimo że nie mam typowych objawów alergii. Czy to może byc od tego?
Ps2. ostatnio dostałam miesiączkę po 2 tygodniach więc to też idę sprawdzić w czwartek
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Bóle brzucha i serca 17.06.16, 18:29
      Wykluczyć choroby serca
      Zespół jelita drazlweego
      Nerwica
      • monster123456 Re: Bóle brzucha i serca 17.06.16, 19:39
        holter, ekg i echo mam w porzadku. Dostaję leki na jelito drażliwe ale nie pomaga nic
    • koziorozka Re: Bóle brzucha i serca 17.06.16, 21:21
      Ja bym poszukała przyczyn też w psyche.
      Pomyślałaś, że to może jakaś nerwica?
      • sp9tcu Re: Bóle brzucha i serca 17.06.16, 22:30
        koziorozka napisała:

> Ja bym poszukała przyczyn też w psyche.
        > Pomyślałaś, że to może jakaś nerwica?

Zgadzam się
        nerwica wegetatywna coś w tym stylu
        psychiatra konieczny
        • monster123456 Re: Bóle brzucha i serca 19.06.16, 14:33
          Czy to możliwe aby od nerwicy (jeśli to rzeczywiście to) były takie objawy jak np to silne pieczenie tuż pod mostkiem które uniemożliwia mi chodzenie bo wtedy czuję jakbym miała upaść lub bóle jelit?
          • koziorozka Re: Bóle brzucha i serca 19.06.16, 17:15
            Możliwe.
            Np. nerwica serca powoduje ataki przypominające atak serca
            Tu masz o wielu objawach somatycznych i nie tylko:
            pl.wikipedia.org/wiki/Zaburzenia_nerwicowe
          • sp9tcu Re: Bóle brzucha i serca 19.06.16, 23:41
            Choroba wrzodowa żołądka -tworzy się na tle nerwowym oraz
            zespół jelita drazliwego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka