Dodaj do ulubionych

sanatorium.......?!

IP: *.bytom.compnet.com.pl 29.09.04, 19:36
mam nadcisnienie , na ktore lecze sie juz od ponad roku, czy moge starac sie
o sanatorium?
Może ktoś był juz w sanatorium z tą dolegliwościa, na czym polega
rehabilitacja?
Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: sanatorium.......?! IP: *.bytom.compnet.com.pl 30.09.04, 21:24
      podciągam temat, może jednak ktoś odpowie.Prosze
      • Gość: kloss Re: sanatorium.......?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:29
      • Gość: kloss Re: sanatorium.......?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 21:31
        Tylko Kołobrzeg
    • ahnija Re: sanatorium.......?! 30.09.04, 21:41
      Wiesz co, moja mama wybiera się na turnus do sanatorium i właśnie z
      nadciśnieniem.Skierowanie dostała do Nałęczowa.Nawet w folderku dołączonym do
      skierowania było napisane, że "Nałęczów leczy serce".Z tego, co się orientuję,
      to mama poprosiła u swojego lekarza prowadzącego o wypisanie wniosku na leczenie
      sanatoryjne.Czekała na decyzję jakieś 3 miesiące i potem przyszło skierowanie do
      Nałęczowa.Jedzie już w przyszły poniedziałek na 3 tygodnie.Z funduszu ma
      zapewnione 2 zabiegi dziennie, ale niestety nie wiem jakie.Poszperaj na
      stronkach sanatoriów,może coś znajdziesz!I porozmawiaj z lekarzem, który Cię
      prowadzi.
      Powodzenia
      • pia.ed Re: sanatorium.......?! 30.09.04, 21:53
        "Z funduszu ma zapewnione 2 zabiegi dziennie", a czy spanie i wyzywienie placi
        prywatnie?
        • ahnija Re: sanatorium.......?! 30.09.04, 22:15
          Spanie i wyżywienie płaci wg stawek ustalonych przez fundusz, to jest taka
          kwota, że emerytki nie przyprawi o palpitacje serca:) Jak wyjeżdżasz, to
          dostajesz taką rozpiskę, jakie są dostępne pokoje(np dwójka z węzłem sanitarnym)
          i ile to wynosi na dzień.Jak jedziesz z funduszu, to wychodzi o wiele taniej,
          niż jak sobie samodzielnie załatwiasz wyjazd.Niestety nic nie wiem o warunkach
          itd, bo mama jedzie pierwszy raz.
          Lecz z tego co się orientuję, to taki wyjazd z funduszu jest możliwy raz na
          jakiś czas( i tu też nie wiem dokładnie, czy co dwa lata dądź rzadziej..)
    • Gość: Ewa Re: sanatorium.......?! IP: *.bytom.compnet.com.pl 01.10.04, 17:12
      Serdecznie dziekuje za informacje. Obawialam się ze nie moge sie starac o
      sanatorium, na ta chorobe. Poprosze lekarza w wypisanie skierowanie. Dziekuje
      bardzo za informacje.Pozdrwaiam:)
    • Gość: Ewa Re: sanatorium.......?! IP: *.bytom.compnet.com.pl 01.10.04, 17:22
      Moze ktoś jeszcze napisze jakie zabiegi bede miala?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka