Dodaj do ulubionych

zaniki pamięci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:09
od kilku miesięcy dokuczją mi zaniki pamięci - (mam 30lat)często nie
pamiętam, co robiłem przed chwilą, gdzie coś położyłem, o czym rozmawiałem,
brakuje mi słów w trakcie rozmowy, nie pamiętam zdarzen sprzed kilku dni...
to bardzo kłopotliwe...
co może być przyczyną?
do jakiego lekarza sie udać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: zaniki pamięci IP: *.ss.shawcable.net 21.10.04, 19:21
      Zacznij od zwyklego lekarza poniewaz ktos musi ci zrobic badanie fizyczne by wykluczyc czeste i pospolite problemy takie jak np nadcisnienie. Jezeli nic, to dalej neurolog, ale tez mozliwy jest bezdech nocny - wtedy internista lub pulmonolog.
    • Gość: dee007 Re: zaniki pamięci IP: *.gda.pl / 213.195.187.* 21.10.04, 23:04
      a ja bym zastanowiła się nad.. stresem!!
      zastanów się, czy nie masz masy rzeczy na głowie, czy nie wkurzają cie
      drobiazgi, czy nie masz dosyć wielu rzeczy, czy odczuwasz niepokój.. jakiś taki
      nieuzasadniony.

TU moze być przyczyna!!! mówię całkiem serio!!
    • Gość: 30-latek Re: zaniki pamięci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 09:43
      ciśnienie w normie, stres - chyba też...
      jest z dnia na dzień gorzej - wsiadając do samochodu zastanawiam się który
      pedał wcisnąć by ruszyć, wkładam klucz do zamka w otwartych drzwiach...
      POMOCY!!!
    • Gość: Anka-wariatka Re: zaniki pamięci IP: *.ne.client2.attbi.com 23.10.04, 14:37
      O matko! Chyba mam to samo! Codziennie rano musze sie dokladnie zastanowic,
      ktore dziecko idzie dzisiaj do przedszkola (chodza w rozne dni). Ostatnio
      wypisywalam zaproszenia urodzinowe mojej corki dla jej kolezanek i kazde
      sprawdzalam po kilka razy, tak sie balam, ze napisalam inna date. Wsiadajac do
      auta GLOSNO musze sobie powiedziec gdzie jade, zeby przypadkiem nie pojechac w
      inna strone. Po prostu KOSZMAR!
      p.S. Mam 32 lata i b.dobre wyniki
    • Gość: gosc-Maria Re: zaniki pamięci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.10.04, 18:48
      ja bym pedzila do neurologa-to moze byc powazna choroba neurologiczna
      np.demencja wczesna-im predzej leczona tym lepiej.
      • pia.ed Re: zaniki pamięci 23.10.04, 23:12
        W tym wieku nie mozna miec demencji!
        Ja mialam identyczne problemy. Potrafilam pojechac nie w te strone w ktora
        powinnam (do pracy).
        Kiedys wyjezdzajac z warsztatu po zmienieniu opon zamiast na ulice wjechalam
        na drozke rowerowa! Inna sprawa ze wyniklo to z mego uzywania roweru na co
        dzien, samochod prowadzilam bardzo rzadko.
        Bylo to spowodowane stresem, a takze niedotlenieniem przedniej czesci mozgu,
        co zostalo stwierdzone dopiero po szczegolowych badaniach neurologicznych.
        • Gość: Basia Re: zaniki pamięci IP: *.cg.shawcable.net 24.10.04, 01:04
          Ja tez mysle ze to moze byc spowodowane chronicznym stresem, ktorego sobie
          nawet nie uswiadamiamy.
          A chroniczny stres = niedotlenienie.
          Poniewaz zyjemy w ciaglym pospiechu,nasze mysli tkwia albo w przeszlosci
          rozpamietujac, czy sie zrobilo wszystko i tak jak trzeba, albo w przyszlosci -
          ustalajac to wszystko co przed nami.
          A to co tu i teraz,w danej chwili, robimy tak mechanicznie ze nie pamietamy.
          Jest wiele sposobow na poprawe koncentracji i zycia "chwila".
          Ja od roku cwicze joge i bardzo sobie chwale. Sa to proste cwiczenia oddechowe
          (bardzo wazne i wcale nie latwe) i rozciagajace uklad kostno-miesniowy,
          ktory podlega chronicznym napieciom w czasie stresu.Na poczatku nie potrafilam
          sie skoncentrowac na swoim oddechu nawet przez minute!!
          Teraz po roku to nawet pamietam gdzie polozylam klucze albo okulary!!:):):)
    • Gość: x Re: zaniki pamięci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 19:10
      Hm ... Zapomnieć tak o wszystkim - to wcale nie musi być takie złe. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka