Dodaj do ulubionych

bóle stawów a stres

IP: *.tauzen.net 03.11.04, 21:47
Czy może mi ktoś powiedzieć czy towarzyszące mi bóle kostek w rękach, karku i
kolanach to objaw nadmiaru stresu. Bardzo dokucza mi zwłaszcza ból kostek w
rękach. i karku - okolice kręgosłupa. Stan ten trwa już bardzo długo.Ból
kostek w rękach powoduje że często nie mam siły żeby trzymać nawet długopis.
proszę o wypowiedzi jeśli ktoś spotkał sie z czymś podobnym. Wiem też że wpłw
może tu mieć mój sposób odżywiania. Jem bardzo nieregularnie, raz na miesiąc
jest to posiłek gorący. Walczę przy tym z bulimią. I odezwły się
też "zaleczone" dawniej wrzody. Mam 24 lata
Obserwuj wątek
    • Gość: gofina Re: bóle stawów a stres IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 21:13
      jak najprędzej udaj się do reumatologa. Opisane przez ciebie objawy to choroba
      reumatoidalnego zapalenia stawów. Jest to choroba nieuleczalna, ale za pomocą
      leków można złagodzic jej przebieg i skutki.
    • Gość: <> Re: bóle stawów a stres IP: 80.51.90.* 09.12.04, 21:58
      wszystko co opisalas, moze miec na to wplyw. przede wszstkim zle
      odzywianie :zadnej kawy, coca coli (wyplukuja mineraly), odkwaś organizm (duzo
      warzyw i owocow). lykaj omega 3 (lub tran) w kapsulkach. na bulimii sie nie
      znam, ale pewnie tez pozbawia cie mineralow. stres to samo. wiec uzupelnij
      diete magnezem, cynkiem, wapniem. nie musisz jesz regularnie, wystarczy zeby
      byly to pelnowartosciowe posilki, nie musza byc gorace.
    • Gość: agata Re: bóle stawów a stres IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.04, 07:07
      Teoretycznie jest też możliwe, że są to objawy boreliozy. Nawet jeśli jesteś na
      100 % pewna , że nie miałaś kontaktu z kleszczem w gruncie rzeczy jest to
      możliwe. Mój mąż jest chory na boreliozę a nie był ukąszony przez kleszcza(
      przynajmniej nic o tym nie wie) i nigdy nie chodził do lasu.
      Badania wykazały, że ma przeciwciała i bierze teraz antybiotyki.
    • Gość: gość Re: bóle stawów a stres IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.12.04, 07:58
      ość portalu: Mrufka napisał(a):

> Czy może mi ktoś powiedzieć czy towarzyszące mi bóle kostek w rękach, karku i
      > kolanach to objaw nadmiaru stresu. Bardzo dokucza mi zwłaszcza ból kostek w
      > rękach. i karku - okolice kręgosłupa. Stan ten trwa już bardzo długo.Ból
      > kostek w rękach powoduje że często nie mam siły żeby trzymać nawet długopis.
      > proszę o wypowiedzi jeśli ktoś spotkał sie z czymś podobnym. Wiem też że wpłw
      > może tu mieć mój sposób odżywiania. Jem bardzo nieregularnie, raz na miesiąc
      > jest to posiłek gorący. Walczę przy tym z bulimią. I odezwły się
      > też "zaleczone" dawniej wrzody. Mam 24 lata
      Nie mam żadnego z wymienionych objawów i nie wiem czy to są objawy choroby.Ale
      wrzody,oprócz zakażenia popularnym rodzajem bakterii są spowodowane
      stresem.Trzeba ponownie przeanalizować swoją sytuację i nie popadać w stan
      pozornej ale realnej niemocy."Zdrowi ludzie" nie muszą zrobić nic takiego co
      kwalifikuje sie jako przestępstwo,naruszenie obyczajowości czy akt inteligentnej
      agresji.
    • Gość: Alicja bóle stawów...przyczyn dużo IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.12.04, 08:21
      Witaj, miałam podobnie...ale jak sie okazało przyczyn i takich
      dolegliwości...to tyle mozliwości...
      Przede wszystkim są grupy leków które daja dolegliwości kostno
      stawoe...Z.zapalenie stawów nie jest az tak częśta dolegliwością......
      często sa to skutki uboczne kłopotów z tarczycą...niedoczynnośc-sprawdx
      TSH./badanie pods. tarczycy/
      Gospodarka fosforowo-wapniowa tez niestety daje takie objawy, a może to miec
      związek np. z praca nerek tez...Choroba przytarczyc...przyswajanie wapna...
      Zacznik od tarczycy oraz poziomu wapna w sur. i wynik niech zinterpretuje dobry
      lekarz...sam poziom w normie nic nie znaczy, musi byc oceniany w kontekście
      dolegliwości...
      Uf....pozdrowionka
      Alicja
      Aha...bolał mnie każdy paluszek, [paliczek w rec...nie mogłam nawet pisac na
      kompie...pa:))))
    • Gość: www Re: bóle stawów a stres IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:53
      przeanalizuj co napisałaś, i jeśli jesteś interligentna, to sama dałaś sobie odpowiedż.
    • Gość: jola Re: bóle stawów a stres IP: *.36-201-80.adsl.skynet.be 10.12.04, 18:36
      nie wiem co to jest ale czy mozesz dokladnie opisac ten bol karku.dziekuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka