Dodaj do ulubionych

Powiększone węzły chłonne

IP: *.master.pl / *.master.pl 13.11.04, 16:40
Jakie mogą być skutki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • vecka Re: Powiększone węzły chłonne 13.11.04, 21:21
      Pytanie troche zle zadane. Moze to byc alergia, zapalenie czegos albo nawet
      rak.Pozdr.
    • nuncjatka Re: Powiększone węzły chłonne 13.11.04, 22:00
      A w ktorym miejscu masz te powiekszone wezly?

pozdr
    • Gość: noname Re: Powiększone węzły chłonne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:07
      To powiększenie węzłów chłonnych jest skutkiem czegoś.
      • Gość: tunijka Re: Powiększone węzły chłonne IP: *.echostar.pl 18.11.04, 13:09
        mam ob 32 za wysokie i wezly chlonne powiekszone nakarkowe i to bardzo mocno
        trzymaja sie juz ponad 1,5 miesiaca...co to?pomozcie???
    • Gość: taka jedna Re: Powiększone węzły chłonne IP: 217.96.3.* 18.11.04, 13:43
      Witam!
      Mój synek ma 8 lat i juz 5 lat ma powiększone węzły chłonne na szyi. Gdy łapie
      go przeziębienie to węzły się powiększają. Doktor powiedział mi że na to nic
      nie poradzi i że z wiekiem kiedy mały będzie starszy to węzły same się wchłoną.
      Powiedzcie mi proszę czy tak jest czy to faktycznie zniknie samo? czy
      powinnam robić mu jakieś badania?

Dziękuję z góry za porady !!!
      • agabor1 Re: Powiększone węzły chłonne 18.11.04, 14:59
        Zapalenie węzłów chłonnych jest najczęściej wynikiem toczących sie w danym węźle
        (lub grupie węzłów) reakcji obronnych i "walki" krwinek białych z bakteriami,
        które wywołały miejscowe lub ogólne zakażenie. Zazwyczaj nastepuje to w węzłach
        najbliższych w stosunku do miejsca zakażenia, a w zakażeniach ogólnych w
        większości węzłów układu limfatycznego.
      • margo161 Re: Powiększone węzły chłonne 28.11.04, 01:24
        witaj,ja też mam córkę która ma 4lata i od 1.5 roku ma powiększony węseł na
        szyji,lekarz tak jak i tobie tak i mi powiedział że nic nie trzeba z tym robić
        gdy ob było w normie ,ale dzisiaj czytałam na innym forum wypowiadały się mamy
        że niektórzy lekarze zalecają wycięcie takiego węzła bo pojakimś czsie może sie
        to(paprać),może warto zasięgnąć porady jakiegoś specjalisty bo ja tak
        zrobię,tylko niewiem jeszcze gdzie,bo u nas w ustzrykach niema dobrych
        specjalistów .Ana pewno powinnaś mu zrobić badania na morfologię i ob.
        pozdrawiam
      • Gość: basia-33 Re: Powiększone węzły chłonne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:42
        Witajcie...moja corka ma 10 lat i od urodzenia ma wyczuwalny wezel
        chlonny...teraz jest on bardzo powiekszony...lekarz tez mowi ze jesli badania
        krwi sa ok a robie jej co pol roku i faktycznie sa ok to nie mam sie czym
        martwic...skierowania nigdzie dac nie chce....bo nei widzi potrzeby a ja sama
        nie wiem nawet do kogo sie udac.Pozdrawiam
    • kajmy Re: Powiększone węzły chłonne 29.11.04, 08:32
      Ja również miałam powiększone węzły na szyi. Przez kilka dni leżałam w szpitalu,
      zrobiono mi wszystkie możliwe badania i nic. Wreszcie okazło się, że to
      toksoplazmoza. Nie mogę się jej pozbyć choć trwa to już trzeci rok. Poproś o
      badania IGM oraz IGG. Lekarze nie chcą dawać skierowania na te badania, bo są
      drogie. Ok 50 zł za obydwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka