Dodaj do ulubionych

Hemoroidy pomocy

30.10.24, 01:30
Dzień dobry
Nawet nie wiem jak zacząć. Mam 21 lat, jestem zdrową i wysportowaną kobietą, bez żadnych nałogów. Staram się zdrowo odżywiać. Nigdy nie byłam w ciąży. Mimo bycia niemalże okazem zdrowia mam problem z hemoroidami, które lubią mi wracać. Nie wiem już co robić i jak temu zapobiegać i nie wiem skąd może się to u mnie brać, raczej mało czasu za dnia spędzam siedząc. Pracuję fizycznie i dużo się ruszam. Proszę o jakieś porady bo ręce opadają
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Hemoroidy 30.10.24, 08:44
      asdfg122 napisał(a):

> jak temu zapobiegać i nie wiem skąd może się to u mnie brać
      ----------------------------------
      Przyczyny nie są znane.
      Jedni mają po przodkach, inni urodzili się ze skłonnością do tworzenia hemoroidów, inni ze skłonnością do zaparć itp.
      Czy można zapobiegać?
      Obserwuj swój organizm, może zauważysz co wywołuje ból. Ale gwarancji nie ma, bo może taka twoja uroda. Może z wiekiem przejdzie? Może...
    • sp9tcu Re: Hemoroidy pomocy 30.10.24, 16:20
      Z tym razem z całym szacunkiem pani admin nie ma racji proszę Pani Ja mam hemoroidy od wielu lat i wiem że dużo Wiem o nim dużo Wiem o nim a więc po pierwsze hemoroidy mogą nawracać po drugie sprawy nowotworowe wykluczone po trzecie przyczyny hemoroidów nie są znane ale predyspozycje do hemoroidów to zaparcia oraz zła Flora jelitowa hemoroidy i to mocno powstają powstawały u mnie po wypiciu antybiotyku amoksilav wypiłem ten antybiotyk zapomniałem wypić probiotyku no i za dwa trzy tygodnie rozleciały się moje hemoroidy Czy jest jakieś leczenie na to jest jeden jedna jedna metoda posterisan h takie szopki kupić można je tylko na receptę bo są ze sterydem i stosuje się je jeść i są bardzo mocne objawy to przez około 5 dni nawet po dwa czopki rano lub wieczorem jeśli objawy są nieduże to po każdym wypróżnieniu Tak po każdym wypróżnieniu oraz jeszcze raz dziennie można to stosować ale uwaga po pierwsze nie stosujemy dużej niż 10 dni po drugie lekarstwo jest drogie kosztuje od 60 do 70 zł kolejne pytania kolejne pytania są następujące trzy potrzebne są jakieś dodatkowe badania jeśli lekarz stwierdzi że to hemoroidy żadnych innych badań nie trzeba można sobie ewentualnie zrobić badania krwi ile się ma czerwonych ciałek ile ile się ma hemoglobiny no i ewentualnie CRP żadnych zabiegów chirurgicznych typu gumkowanie itd itd i lub wycinanie nie Dajże Boże bo wtedy naprawdę będzie mocno mogą krwawić Jest to normalny objaw ten Proszę się nie przejmować i proszę również w czasie gdy pani ma stan zapalny hemoroidów nie robić testu na krew utajoną ze stolca ponieważ zawsze wyjdzie dodatnio Pozdrawiam i proszę sobie poczytać SP 9 tcu hemoroidy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka