Dodaj do ulubionych

jak pozbyć się kurzajki?????????

01.12.04, 08:38
Zrobiła mi się na palcu, czy można jej się pozbyć jakimś domowym sposobem,
może można kupić jakiś środek w aptece? czy powinna to zrobić kosmetyczka
albo dermatolog? chirurg?
Nie mam zielonego pojęcia co z tym paskudztwem zrobić........

Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.04, 10:53
      Mialam kiedyś na dłoniach, smarowalam przez jakiś czas preparatem o nazwie
      Lapis (nie wiem czy mozna go dostac w aptece bez recepty) Koleżanka usunęla
      kurzajkę wymrażając ciekłym azotem. Szybko i skutecznie - musisz spytać o tę
      metodę dermatologa. radzę działać szybko bo kurzajki się roznoszą,
      pozdrowienia
      asia
    • Gość: M Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.NET / *.stella.net.pl 01.12.04, 11:50
      ja swojakurzajkę wypaliłem... żarówką
      sorry
      miałem wredną wielką kurzję na kciuku w takim miejscu, ze ciągle była
      widoczna - wstydzilem sie, a nie miałem czasu na lekarzy..
      pewnego wieczoru zupełnie przypadkowo dotknąłem tą kurzją lampki na biurku -
      okazało sie że nie boli, nie piecze
      wtedy przyłożyłem ją do żaróki i poczekałem dłuższą chwilę (oczywiście wtedy
      trochę sie sparzyłem)
      przez jakis tydzien mialem małego bąbla a potem nie było ani jego ani kurzjki
      nie wiem czy polecać - wszak to samookaleczanie się, ale mi pomogło (ale ja mam
      dużo szczęścia)
    • Gość: Ingloriel miałam, już nie mam IP: 150.254.209.* 01.12.04, 18:16
      Miałam kurzajkę na podeszwie stopy. Nie było jej widać, ale prawie nie mogłam
      chodzić!!! Mój lekarz poradził mi domowy sposób (tak! on też przetestował!!!) i
      od tej pory polecam go wszystkim: Znajdź chwast, tzw, "glistnik jaskólcze
      ziele", ma pomarańczowy sok w liściach i łodygach. Smaruj 2 razy dziennie,
      kurzajka sczernieje i po jakimś czasie wykruszy się sama. To leczenie trwa
      trochę dłużej, ale jest skuteczne - nic nie odrasta!
    • Gość: Mruczka Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:43
      Zerknij na date 28.11.2004 na tym forum (godzina chyba 18:45), zobacz co dla
      mnie ludzie doradzili, może też skorzystasz? Pozdrawiam.
    • rosti Re: jak pozbyć się kurzajki????????? 02.12.04, 09:52
      Ja miałam też ten sam problem - ogromna kurzajka na palcu u ręki. Pierwsza
      kuracja - smarowanie - wcześniej wspomnianym chwastem - nie przyniosło
      rezulatu.A brodawka stawała się coraz więkasza. Potem kupiłam jakiś preparat w
      aptece. Chyba Brodacit i tylko rozjęczyłam brodawkę bo zaczęła się roznosić po
      ręce. Wtedy zdecydowałam się na wypalenie ciekłym azotem. Straszny ból, trwał
      chyba tydzień.Musiałam ją wypalać trzy razy. Co miesiąc po razie. Ale z
      rezultatm. Dziś nie ma żadnego śladu. Dlatego radzę - nie czekaj i wypal ją.
      Pozdrawiam.
      PS wszystko zależy od brodawki, nie które po trzech latach same znikają, a nie
      które wymagają interwencji lekarza.
    • Gość: Karolka Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.04, 19:11
      Użyj ,,Keratolysin" do nabycia w aptece. Jest to maść za ok.2,30zl. W ciągu
      tygodnia powinno zniknać. Pozdrawiam!
      • wiki24 Re: jak pozbyć się kurzajki????????? 06.12.04, 20:23
        znacie moze coś na kłykciny?
        albo dobrego lekarza od tego?
    • Gość: gosia Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.pl / 80.48.252.* 06.12.04, 20:52
      Najlepiej wziąść skórki po cytrynie i przyłożyć białym do kurzajki. owinąć
      bandarzem i naszykować sięna szczypanie. Wiadomo że ne zniknie w 5min tylko po
      paru dniach.
    • Gość: znachor Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 22:07
      tylko krochirurgia ale podtlenkiem azotu jeżeli duża to ze znieczuleniem
      miejscowym
    • tessg Re: jak pozbyć się kurzajki????????? 09.12.04, 00:53
      beatad19 napisała:

> Zrobiła mi się na palcu, czy można jej się pozbyć jakimś domowym sposobem,
      > może można kupić jakiś środek w aptece? czy powinna to zrobić kosmetyczka
      > albo dermatolog? chirurg?
      > Nie mam zielonego pojęcia co z tym paskudztwem zrobić........
      > Sprawdzony sposób /kreda szkolna/ zetrzeć na proszek i codzień
      przykładać .tam jest wapno .Jesli ktos ma odrostek przy oku czy na twarzy tez
      pomaga kreda.Mnie zginęła bezpowrotnie z reki po 10 dniach,Robiłam zaqwsze na
      noc.
    • Gość: Mariusz Re: jak pozbyć się kurzajki????????? IP: *.NET / *.stella.net.pl 09.12.04, 10:45
      Przypomnial mi się taki przesąd - z drogi po którym przeszeł pogrzeb trzeba
      podnieść kamień, potrzeć nim kurzajkę i położyć go na ziemi tą stroną którą
      tarliśmy kurzajkę (nieboszczyk zabiera kurzajkę do ziemi).

Nie wiem na ile sprawdzone, ale sami przyznacie, ze przesąd fajny
    • koziorozka Re: jak pozbyć się kurzajki????????? 11.10.17, 12:12
      honey456 napisał(a):
      > Różne sposoby słyszałam! Żadne do końca nie działały! i Nie mogłam się wyleczyć dopóki nie miałam wizyty w [ tu była nazwa firmy ]! Teraz wiem, ze warto się wybrać do specjalistów.

- Różne posty czytałam, twoje są tylko z reklamami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka