Dodaj do ulubionych

ból brzucha

IP: *.icpnet.pl 14.05.02, 14:58
od dłuższego czasu (kilku miesięcy) miewam bóle w dolnej części brzucha, nie
na tyle uciążliwe, żeby biec z tym do lekarza, ale nie na tyle lekkie, żeby
ich niezauważyć. nie można ich nigdzie umiejscowić, nasilają się w sytuacjach
stresowych, po posiłkach i przy długotrwałym przebywaniu w pozycji siedzącej
(praca na komputerze). kilka miesięcy temu zauważyłem też u siebie worki pod
oczamu, zastanawiam się, czy może to być objaw jakiejś nieprawidłowości w
pracy organizmu.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: ból brzucha IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 16.05.02, 00:08
      Gość portalu: andy napisał(a):

> od dłuższego czasu (kilku miesięcy) miewam bóle w dolnej części brzucha, nie
      > na tyle uciążliwe, żeby biec z tym do lekarza, ale nie na tyle lekkie, żeby
      > ich niezauważyć. nie można ich nigdzie umiejscowić, nasilają się w sytuacjach
      > stresowych, po posiłkach i przy długotrwałym przebywaniu w pozycji siedzącej
      > (praca na komputerze). kilka miesięcy temu zauważyłem też u siebie worki pod
      > oczamu, zastanawiam się, czy może to być objaw jakiejś nieprawidłowości w
      > pracy organizmu.

No chyba jak cie boli to cos jest nie tak wiec ja bym na twoim miejscu juz byla u
      lekarza dawno !!!!!!1111
    • roseanne Re: ból brzucha 16.05.02, 03:25
      z opisu "wrazen" bardzo mi to przypomina poczatki wrzodow lub nadkwasote.
      Znamy, znamy - zaleczylismy
      najlepiej pomogla zmiana diety
      dorywczo dobrze dziala MAALOX i inne mleczka wapniowe

Zbadaj sobie krew w kierunku H.Pylori
      i obowiazkowo morfologie krwi
      • Gość: kec Re: ból brzucha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.02, 15:09
        Potwierdzam głos mojej poprzedniczki
        Możesz spróbować testów na obecność
        bakterii odpowiedzialnej za wrzody
        są w aptekach
        Zalecam więcej warzywek i otręby
        Koniec z cięzkimi mięskami (ewentualnie gotowane)

PZDR
    • Gość: Ksiaze Re: ból brzucha IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 22.07.02, 22:23
      Wydaje sie ze mam to samo, nie przejmowal bym sie tym za bardzo, tylko zmienil
      tryb zycia. Byc moze mamy predyspozycje do tego typu dolegliwosci. Problem w
      tym ze przy tym naszej pracy trudno jest zmienic tryb zycia. Moze nalezaloby
      uprawiac jakis sport, biegi, plywanie, silownie, itp. Pamietam, ze zawsze jak
      pracowalem fizycznie, nie mialem zadnego problemu. Pojawil sie dopiero jak
      zasiadlem przed komputerem.
    • Gość: wojtek Re: ból brzucha IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 22:50
      sa upały ,zmieniła się od kilku miesięcy (nie kal.) pora roku -nie dopijasz
      mniej jesz,może masz zwyczajne,choć dla zdrowia nie zwyczajne-ZAPARCIA!
      • Gość: Ksiaze Re: ból brzucha IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 23.07.02, 18:15
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> sa upały ,zmieniła się od kilku miesięcy (nie kal.) pora roku -nie dopijasz
        > mniej jesz,może masz zwyczajne,choć dla zdrowia nie zwyczajne-ZAPARCIA!

Nie nie, to nie w tym problem kolego. To tryb zycia, malo aktywny, przemiana
        materii duzo slabsza, niektore organizmy lubia miec dobra przemiane materii.
      • Gość: Ksiaze Re: ból brzucha IP: *.rosvle01.mi.comcast.net 23.07.02, 18:16
        Gość portalu: wojtek napisał(a):

> sa upały ,zmieniła się od kilku miesięcy (nie kal.) pora roku -nie dopijasz
        > mniej jesz,może masz zwyczajne,choć dla zdrowia nie zwyczajne-ZAPARCIA!

Nie nie, to nie w tym problem kolego. To tryb zycia, malo aktywny, przemiana
        materii duzo slabsza, a niektore organizmy lubia miec dobra przemiane materii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka