Dodaj do ulubionych

ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!!

21.12.04, 08:47
witam
może tutaj mi ktoś doradzi i podtrzyma na duchu.
mianowicie.tydzien temu w sobote zaczęło sie u mnie przeziebienie.najpierw
bół gardła, potem też katarek.byłam u lekarza.ale drogi oddechowe ogolnie
czyste.wiec profilaktycznie białam zazywac 2 tabletki CERUTINU 3 razy dziennie
(witamina c).do dzis zazywam.
przeziebienie mineło ale pozostał zatykający się noc resztą kataru.bo z nosa
mi nie cieknie, ale wczoraj sie bardzo źle czułam zmierzyłam temperaturę i
miałam 37,5.wiem nie najwyzsza.teraz rano nie mam.
do tego zauwazyłam że z jednego otworu nosowego wydzielina ma raczej kolor
żółty:/ infekcja?
mój problem polega na tym że muszę być zdrowa na sylwestra a tydzien pozniej
an studniowke:(
nie wiem czy mogę isc do lekarza aby może antybiotyk albo coś poniewaz od
wczoraj zazywam NYSTATYNE doustnie i dopochwowo na grzybice pochwy:/
na ulotce pisze że jest to antybiotyk przeciwgrzybiczny.

narazie zzywam od dzis rana 3 razy dziennie balsam kapucyński ktory poleciła
mi kolezanka.

a wy co radzicie? czy dwa antybiotyki to byłby za duzo wysiłek dla organizmu?
rzadko choruje na dolegliwoci układu oddechowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: incredible Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! IP: *.pl / *.smsnet.pl 21.12.04, 10:27
      2 antybiotyki to spory wysiłek dla organizmu, ale najlepiej spytać lekarza
      ja na wszelkie przeziębienia i tym podobne mam takie sposoby: dużo gorącej
      herbaty z cytryną lub sokiem malinowym, zostać w domu, odpocząć i wygrzać się,
      no i czosnek - niezbyt może przyjemny, ale jak zjem wieczorem, to rano prawie
      nie czuć - a naprawdę działa
      pozdrawiam i dużo zdrowia :)
    • Gość: gosia Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! IP: *.didasko.com.pl / 217.11.152.* 21.12.04, 11:08
      Polecam Euphorbium comp. homeopatyczny spray do nosa. Pomógł mi się wyleczyć z
      nawracającego zapalenia zatok. Pomaga też przy katarze i alergii.
    • Gość: Krycha Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:09
      Nie wiem, jak to jest u dorosłych, ale moja trzy letnia córka brała nystatynę z
      innym antybiotykime. Napewno jest to straszne wyczerpanie dla organizmu, jednak
      czasami lekarze prowadzą takie praktyki. Wtedy jest bardzo ważne, w jakich
      dawkach i w jakich odstępach są podawane dwa antybiotyki. Musi ci to koniecznie
      doradzić lekarz. Jednak nie możesz zapominać o lekach osłaniających żąłądek
      przed antybiotykami.

Zdrówko
      • morfa1 Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! 21.12.04, 13:03
        a czy jest mozliwe że ten "kolorowy" katar który mam baaa tylko w jednym
        otworze nosowym przejdzie sam??
        tzn wraz z lekami profilaktycznymi.bo nie chcialabym brac dwoch antybiotykow
        naraz.
        nystatyne koncze w piatek.mozna by potem moze drugi wziazc jesliby do tego
        czasu katar nie zniknął?
        oczywiscie przejdę się wtedy do lekarza.
        ale nie chcę faszerować organizmu lekami:/
        • lipa55 Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! 21.12.04, 13:31
          żółty katar (taki zbrylony, w duzych glutach, prawda) jest oznaką, że infekcja
          się kończy
          właśnie w taką formę (no, ujmijmy to w ten sposób) przechodzi ta biała woda,
          która saczy się na początku

poza tym - pamietaj, ze katar leczony trwa 7 dni, a nieleczony - tydzień ;-)
          miłej studniówki!
        • Gość: Krycha Re: ŻÓŁTY KATAR-PILNE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 14:02
          Taki katar miałam raz w życiu: gdy miałam grypę ( jakieś 10 lat temu ). Fakt,
          infekcja ci już przechodzi, tylko nie wiadomo kiedy się skończy. Ja bym na
          twoim miejscu robiła sobie inhalację, albo w aptece kupiła taką specjalną sól
          jodową. To powinno przyśpieszyć cały proces zakończenia infekcji.
          Dobrze by było również nacierać klatkę piersiową maścią aromatyczną ( aloes ) i
          ostukiwać sobie plecy, aby wydzielina szybciej odeszła.

Zdrówko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka