Dodaj do ulubionych

Problem z gardłem

30.12.04, 00:30
Będzie troche obrzydliwie, uprzedzam. ;) Generalnie gardło mnie nie boli,
trochę czasem piecze, jakby z suchowści, otrzejszy ból jest po nocy, w
gardle, w przełyku czuję, jakbym miała jakąś gulę. I teraz
najokropniejsze. :/ M=Na ściance gardła z tyłu za migdałkami robi mi się
jakaś maź: jest gęsta, zwarta,zielonkawa, a czasem zabarwiona krwią.
Przykleja się do gardła i taka struna tego glutu mi tam sobie siedzi. A
ponieważ jak pisałam jest gęsta i zwarta, poprostu... wyciągam ją palcem. Do
tego wszystkiego dziwny smak w ustach. Cóż to jest i jak mogę to wyleczyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: Herpesin!20 Re: Problem z gardłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 01:28
      Ja bym z tym poszedł do laryngologa... Na oko wygląda na jakiś problem z
      błonami śluzowymi. Jak oddychasz suchym powietrzem, albo dymem, bądź jeśli
      palisz, jesz dużo gorących i ostrych potraw, to wysuszasz błonę śluzową, która
      może wejść w stan przewlekłego zapalenia. Na błony śluzowe bierze się witaminę
      E, która je wzmacnia, ponadto dobrze jest oddychać nosem i nawilżać powietrze.
      Wieczorem można położyć mokry ręcznik na kaloryferze, albo kupić sobie
      nawilżacz. Powinno trochę pomóc.
      • asiek_asiekowaty Re: Problem z gardłem 30.12.04, 12:40
        Ja nie pale i w domu też nikt nie pali. To nie jest problem rpzewlekły, wyszło
        ostatnio: najp[ierw sie rpzeziębiłam, tragiczny katar,potem katar trochę
        przeszedł (mama jeszcze, ale mały) no i zaczęło się z kolei gardło. :/
      • Gość: Natalia Moim zdaniem to chore zatoki! IP: 80.50.197.* 30.12.04, 14:29
        Moim zdaniem napewno musisz sie udac do laryngologa
        Mozesz miec chore zatoki i ta gesta jak to okreslilas wydzielina ktora ci
        splywa to ropa (brzydko pachnie i nie ma przyjemnego smaku) Wiec udaj sie do
        lekarza
        Mialam kiedys podobna przygode a jesli o sprawy z zatokami i z gardlem wiem
        bardzo duzo na en temat:)
        • asiek_asiekowaty Re: Moim zdaniem to chore zatoki! 30.12.04, 14:41
          Bosh, z nosa do gardła?! No katar miałam bardzo ciężki, co kilkanaście sekund
          musiałam smARKAĆ, oczy łzawiły mi tak bardzo, że aż mi jedno oko całe spuchło.
          Kupiłam krople do nosa i pare razy mi spłynęły do gardła (ble gorzkie) i raz
          miałam w jednej dziurce nosa krew, więc przestałam stosować te kropelki. No ale
          teraz to mam katar umiarkowany, jaki mam często, a do tego nie mam chyba
          typowych zatokowych objawów, jak ból przy schylaniu się czy cuś... No nic,
          chyba ednak trza będzie odwiedzić lekarza. :/
          • Gość: Natalia Re: Moim zdaniem to chore zatoki! IP: 80.50.197.* 30.12.04, 14:47
            Sluchaj jesli maialas uporczywy katar spuchlo ci oko to samo bylo w moim
            przypadku i jeszcze ta wydzielina tak z nos do gardla dziewczyno przez to
            wszystko mialam punkcie i malo ropa nie dostala sie do mozgu wiem co mowie masz
            chore zatoki a to ze teraz katar masz maly to wcale nie oznacza ze sa one
            zdrowe i ze nie masz bolu przy schylaniu sie to tez nie zawsze wystepuje wiec
            lepiej udj sie do laryngologa posluchaj mnie bo mialam te same objawy a teraz
            co 3-4 tygodnie caly czas chooruje na anginy bo nie mialam dobrze wyleczonych
            zatok
    • akuna [...] 30.12.04, 13:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka