Gość: waldi IP: *.piotrkow.pilicka.pl 06.01.05, 10:39 mam problem ,gdyż zimą mam zimne stopy .niraz nie pomagają najgróbsze skarpety .moja pani lekarz mówi że to krążenie ,brłem leki ale to nie pomaga ,mam 50lat jak z tym żyć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: N.C. Re: zimne stopy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 11:06 Witam, Zarówno ja, jak i moja mama również mamy problemy z lodowatymi dłońmi i stopami. Problemy z krążeniem, bardzo niskie ciśnienie ( a i akurat kawa szkodzi). Co robić? Pomaga ruch. Moja mam bardzo dużo jeździ na rowerze (jest o kilkanaście lat starsza od Ciebie). Zimą ćwiczy tai chi i specjalną gimnastykę dla osób z problemami z kręgosłupem. Do tego codzienne długie spacery (z psem). Od czasu zwiększonej dawki ruchu problemuy ze zlodowaciałymi kończynami znacznie się zmniejszyły. Mi dodatkowo pomagają seanse nagrzewające w saunie, ale do tego konieczne jest zdrowe serce. A jak twoje ciśnienie i dawka ruchu? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lipa55 Re: zimne stopy 06.01.05, 11:08 tylko zimą? ja mam ziiiiiiiiiimne przez cały rok zdecydowanie to krązenie a jak z tym zyć? normalnie nie jest to najgorsza przypadłość, która spotyka człowieka możesz moczyć w goracej wodzie, owijać termoforem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: zimne stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 23:36 Ja mam 58 lat, od zawsze potwornie niskie ciśnienie (kiedyś, przepraszam, ze 20 lat temu zeskoczyło mi, mierzone po kawie, do ok 70/40. Pielęgniarka dziwiła się jak do niej doszłam) Zimne nogi i łapy - jasne, że są. Kawą się ratuję choć nie cierpię jej smaku! :(((((((Jeżdżę na rowerze przez cały rok, śpię w wełnianych skarpetkach. Czasem stosuję naprzemienną "kąpiel" stóp: gorąca, zimna, gorąca, zimna, ...zimna(na koniec zawsze zimna).Czasem przed kawą ratuje mnie mała rodzinna kłótnia, ale to kiepski sposób. W sumie jednak nie jest źle. Słyszałam, że od słabego ciśnienia mogą "wysiąść" siatkówki w oczach. Może to i prawda. Mam problemy z siatkówkami. Kochani, jednak inni tu, na forum mają czasem tak wielkie problemy, że czuję się jak zdrowa ryba. WŁaśnie mamy Nowy Rok. No to: obyśmy wszyscy zdrowsi byli!!!! :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: zimne stopy IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.05, 12:15 Witam Ja mam tylko zimne stopy. Jak jest cieplo to nie mam problemow ale jak przychodza chlodne dni to za nic nie da sie ogrzac.Najlepsze skarpetki czy dobre buty nie pomagaja. Jesli duzo sie ruszam to jest dobrze ale przeciez nie moge byc bezustannie w ruchu. Jak myslicie co to moze byc ?? Jesli chodzi o cisnienie to mam zawsze dobre mam ponad 30 lat i problem ten mam od jak siegam pamiecia. Jak sobie z tym poradzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w cyrku 1 Re: zimne stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:29 Z domowych sposobów to zapomnieć o wannie. Stosować przemienne natryski całego ciała ciepło- zimno, kończąc na zimno. Hartowanie samych stóp jest raczej sposobem na lepsze zasypianie. Odpowiedz Link Zgłoś
szati83 Re: zimne stopy 09.01.05, 16:38 50g wódki dobrze robi. Wiem, że laikowy sposób ale pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś