Dodaj do ulubionych

zimne stopy

IP: *.piotrkow.pilicka.pl 06.01.05, 10:39
mam problem ,gdyż zimą mam zimne stopy .niraz nie pomagają najgróbsze
skarpety .moja pani lekarz mówi że to krążenie ,brłem leki ale to nie
pomaga ,mam 50lat jak z tym żyć
Obserwuj wątek
    • Gość: N.C. Re: zimne stopy IP: *.wlb.vectranet.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.05, 11:06
      Witam,
      Zarówno ja, jak i moja mama również mamy problemy z lodowatymi dłońmi i
      stopami. Problemy z krążeniem, bardzo niskie ciśnienie ( a i akurat kawa
      szkodzi). Co robić? Pomaga ruch. Moja mam bardzo dużo jeździ na rowerze (jest o
      kilkanaście lat starsza od Ciebie). Zimą ćwiczy tai chi i specjalną gimnastykę
      dla osób z problemami z kręgosłupem. Do tego codzienne długie spacery (z psem).
      Od czasu zwiększonej dawki ruchu problemuy ze zlodowaciałymi kończynami
      znacznie się zmniejszyły. Mi dodatkowo pomagają seanse nagrzewające w saunie,
      ale do tego konieczne jest zdrowe serce. A jak twoje ciśnienie i dawka ruchu?
      Pozdrawiam serdecznie
    • lipa55 Re: zimne stopy 06.01.05, 11:08
      tylko zimą? ja mam ziiiiiiiiiimne przez cały rok
      zdecydowanie to krązenie
      a jak z tym zyć?
      normalnie
      nie jest to najgorsza przypadłość, która spotyka człowieka
      możesz moczyć w goracej wodzie, owijać termoforem
      • Gość: zyrafa46 Re: zimne stopy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.05, 23:36
        Ja mam 58 lat, od zawsze potwornie niskie ciśnienie (kiedyś, przepraszam, ze 20
        lat temu zeskoczyło mi, mierzone po kawie, do ok 70/40. Pielęgniarka dziwiła
        się jak do niej doszłam) Zimne nogi i łapy - jasne, że są. Kawą się ratuję choć
        nie cierpię jej smaku! :(((((((Jeżdżę na rowerze przez cały rok, śpię w
        wełnianych skarpetkach. Czasem stosuję naprzemienną "kąpiel" stóp: gorąca,
        zimna, gorąca, zimna, ...zimna(na koniec zawsze zimna).Czasem przed kawą ratuje
        mnie mała rodzinna kłótnia, ale to kiepski sposób. W sumie jednak nie jest źle.
        Słyszałam, że od słabego ciśnienia mogą "wysiąść" siatkówki w oczach. Może to i
        prawda. Mam problemy z siatkówkami. Kochani, jednak inni tu, na forum mają
        czasem tak wielkie problemy, że czuję się jak zdrowa ryba. WŁaśnie mamy Nowy
        Rok. No to: obyśmy wszyscy zdrowsi byli!!!! :))))))))))))
        • Gość: Robert Re: zimne stopy IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.05, 12:15
          Witam

Ja mam tylko zimne stopy.
          Jak jest cieplo to nie mam problemow ale jak przychodza chlodne dni to za nic
          nie da sie ogrzac.Najlepsze skarpetki czy dobre buty nie pomagaja.
          Jesli duzo sie ruszam to jest dobrze ale przeciez nie moge byc bezustannie w
          ruchu.
          Jak myslicie co to moze byc ??
          Jesli chodzi o cisnienie to mam zawsze dobre mam ponad 30 lat i problem ten mam
          od jak siegam pamiecia.
          Jak sobie z tym poradzic?
          • Gość: w cyrku 1 Re: zimne stopy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:29
            Z domowych sposobów to zapomnieć o wannie. Stosować przemienne natryski całego
            ciała ciepło- zimno, kończąc na zimno. Hartowanie samych stóp jest raczej
            sposobem na lepsze zasypianie.
            • szati83 Re: zimne stopy 09.01.05, 16:38
              50g wódki dobrze robi. Wiem, że laikowy sposób ale pomaga.
              • anka_florian Re: zimne stopy 09.01.05, 18:08
                termofor do łóżka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka