Dodaj do ulubionych

Pasożyty,bakterie

17.01.05, 10:16
W moim bloku codziennie roznoszone są materiały reklamowe i rzucane na
wycieraczkę od butów.
Często zastanawiam się, czy zdejmując te gazety i je przeglądając mogę
zarazić sie jakimiś chorobami, mimo,że staram sie myć ręce kilka razy na dobę.
Przecież o tę wycieraczkę wycieram buty, w których chodziłam po ulicy, gdzie
rozdeptane są psie kupy i inne brudy.
Obserwuj wątek
    • dr-divlo Re: Pasożyty,bakterie 17.01.05, 11:25
      macie bogatą wyobraźnię ludzie, haha. Mi nawet do głowy by nie przyszło żeby
      szukać tu problemu :)
    • yoosh Re: Pasożyty,bakterie 17.01.05, 13:23
      1.Życie w calkowicie sterylnych warunkach nie gwarantuje braku chorób i nie
      wzmacnia systemu immunologicznego
      2.Dla "świętego spokoju" myj ręce po tych ulotkach
      3.Zbyt bujna wyobraznia na temat bakterii żle wplywa na twoją psychike i może
      wręcz wygenerować jakieś choróbska-myśli mają silę stwórczą
    • jacek1956 Re: Pasożyty,bakterie 17.01.05, 14:24
      Jadziu i koniecznie myj ręce po tym jak się podrapiesz po brodzie. Twoja skóra,
      jama ustna także są siedliskiem bakterii i pasożytów, a nie wyobrażasz sobie co
      dzieje się w pościeli i na klawiaturze komputera. A tak poważnie to higiena
      ważna sprawa jednak nie popadaj w skrajności. Czytasz inne pisemka i gazety?
      Myjesz po tym ręce?
      Jesz czasami kawałek sera czy kiełbasy bez pomocy sztućca? A wiesz co z tym się
      wcześniej działo? Jak już ktoś napisał, życie w sterylnych warunkach Twojemu
      zdrowiu nie służy dobrze.
      • Gość: Andrew Re: Pasożyty,bakterie IP: 62.121.129.* 17.01.05, 15:00
        Pomijajac fakt ze w swoim ciele nosisz kilka kilogramow bakterii, ze dzieki nim
        oddychasz i kilka innych, to to o czym piszesz moze byc wczesna nerwica
        natrectw. Chyba ze sobie zartujesz z nas.
        • jadwiga_r Re: Pasożyty,bakterie 17.01.05, 15:08
          Nie mam żadnej nerwicy natręctw.Rece myje kilka razy na dobe, ponieważ wykonuje
          rózne prace domowe,sprzątam,obieram warzywam, korzystam z toalety i nie
          wyobrażam sobie, aby nie myć po tym rąk.Tak mnie uczyli rodzice i z niczym nie
          przesadzam.
          • Gość: magda Re: Pasożyty,bakterie IP: *.3vnet.pl 17.01.05, 20:26
            moja babcia tez ma takie natrectwa ,nawet myje pieniadze metalowe wszystkie
            szlanki wyparza po gosciach gdy kupie jej soczki tez je myle ,dwa razy dziennie
            wietrzy posciel bo jej smierdzi, rzeczy piorac zalewa goraca woda co chwila sie
            przebiera i mase innych rzeczy i final tego w tamtym roku byl taki ze zlapala
            gruzlice lezala w szpitalu 3 mies., pozniej miala problemy z pecherzem po
            posiewie okazalo sie ze podlapala bakterie Coli , zaczela szukac winowajcy
            musialam sie przeswietlic zrobic sobie posiew i nic do dzisiaj jestem zdrowa a
            ona walczy z Colami a bym zapomialamiala tez inne bakterie tylko zapomialam
            jakie to
    • Gość: magda Re: Pasożyty,bakterie IP: *.3vnet.pl 17.01.05, 23:00
      wedliny i zywnosc w lodowce zamyka w szczelnych naczyniachzeby uniknac kontaktu
      z bakteriami.horror do ktorego sie pzwyczailam!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka