Dodaj do ulubionych

Fluid czy podkład?

17.04.11, 20:17
Mam 13 lat i zaczęłam się malować od kąd zaczęłam chodzic do gimnazjum, jak wszyskie moje koleżanki. Niektóre używaja podkładów inne za to fluid. Ja gdzieś słyszałam, że fluid jest strasznie niezdrowy w moim wieku, a gdzie indziej, ze fluid lepiej kryje, a podklad wyglada jeszcze sztuczniej od wyżej wymienionego fluidu. Co wy używacie? Co radzicie? Jak możecie to napiszcie z jakiej marki, bo ja sie już w tych kosmetykach strasznie pogubiłam smile z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • adrianna23 Re: Fluid czy podkład? 17.04.11, 20:34
      a wiesz moim zdaniem ani to ani to nie jest zbyt dobre dla skory smirk
      ja uzywam np. antybakteryjnego korektora i pudru, tez ci radze tego uzywac i tez niedawno zaczelam sie malowac i jestem w 1 gim wink
      ale to twoja decyzja kiss
    • sakura134 ;) 17.04.11, 20:41
      Ja też niedawni zaczęłam się malować big_grin A tak ogl. to fluid i podkład to chyba to smo wink Ja używam takiego taniego (miss sporty) antybakteryjny i pudru z jedwabiem, do tego owocowy błyszczyk i tusz do rzęs tongue_out
    • katsuumi_17 Re: Fluid czy podkład? 17.04.11, 20:42
      W Twoim wieku wszystko jest niezdrowe, jeśli chodzi o kosmetyki, a podkłady i fluidy to już w ogóle. Ja nie wiem, teraz 13-nastkom wydaje się, że gimnazjum to już nie wiadomo co i trzeba się koniecznie malować... masakra. A przecież w punktu widzenia starszych osób to takie komiczne...
      • donia.19 Re: Fluid czy podkład? 17.04.11, 21:07
        powstrzymaj się narazie wink w tej chwili żadne podkłady nie są ci do szczęścia potrzebne - no chyba , że musisz używać bo koleżanki mają , ale potem możesz mieć zniszczoną twarz .. twój wybór.
    • light Re: Fluid czy podkład? 17.04.11, 21:16
      A to nie jest to samo...? Cały czas żyłam ze świadomością, że podkład = fluid... No cóż i tak 13latki z pełnym makijażem wyglądają okropnie.
    • wonka Re: Fluid czy podkład? :/;/ 17.04.11, 21:27
      Wydaje mi się ze podkład a fluid to samo...
      A po za tym nie zaczynaj tego uzywać bo ja już się przekonałam na mojej koleżance ze teraz musi ciągle zakładać fluid bo bez niego wszystkie niedoskonałości widać i mam większe pryszcze i wgl... Więc jeśli masz czystą twarz to nie uzywaj tego a jak nie to uzywaj płynu do oczyszczania skóry...

ja ci radzę nie uzywaj fluidu czy tam podkładu bo póżniej będzie gorzej,oczywiście to twoja decyzja...
    • czarownica_xd Re: Fluid czy podkład? 17.04.11, 21:50
      Fluid to taki że tak powiem rodzaj podkładu.
      Podkłady mamy:
      - podkład we fluidzie
      - podkład w kompakcie
      - podkład w kremie
      Mam 16 lat i nie używam podkładu.
      Moje dwa ukochane duety:
      Korektor + Puder
      Korektor + Róż
      Czasami nakładam bardzo jasny puder i róż wink
      • shanaja ... 18.04.11, 19:10
        Zgadzam się z katsuumi. Ja mam 13 lat i nie maluję się ani nic bo potem będę miałą zniszczoną twarz, tobie też odradzam. Używam tylko korektora na moje wory pod oczami bo sa na serio straszne i wygladam jakbym nie spała z tydzień ... scared. I na wyjścia błyszczyk i tusz. A więcej to na serio nawet nie wygląda ładnie, tylko Cię postarza.
        PS. No chyba że na imprezę albo coś, to możesz "zaszaleć" wink ale na codzień nie.
        Pozdrawiam kiss,
        Shanaja
    • niezniszczalna Hmmm... 19.04.11, 19:28
      Ja używam podkładu. Fluid jest według mnie cięższysmile Troszkę się nie zgadzam z wypowiedziami koleżanek, ponieważ gdy używam podkładu to ogólnie (nawet po jego zmyciu) moja skóra wygląda lepiej i mam mniej niedoskonałości-niż gdy podkładu nie używałam. wink Ja mam Miss Sporty-ten niebieski.big_grin
    • ash195 Re: Fluid czy podkład? 20.04.11, 10:23
      13 lat i już maska na twarzy MASAKRAsuspicious
    • kiwi to, że JUŻ jesteś w gimnazjum... 21.04.11, 12:04
      nie oznacza, że musisz się malować. ja maluję się tylko od święta i tylko tuszem do rzęs. do szkoły nie ma mowy, to dla mnie za bardzo uciążliwe.
      • nikt. czy fluid to nie to samo co podkład? oO 22.04.11, 11:49
        ja generalnie zaczęłam malować RZĘSY od 1 gimnazjum. potem stopniowo, pożyczałam od siostry podkład w kremie, ale tylko ze względu na ogromne cienie pod oczami. teraz, kiedy jestem w drugiej, prawie 3 gimnazjum, to używam jeszcze podkładu i pudru, ale bardzo oszczędnie. wszystko przez to, że mam zróżnicowany koloryt skóry.. ; /
        • fun Re: czy fluid to nie to samo co podkład? oO 22.04.11, 11:53
          Haha ja za pół roku jakies moze trochw wiecej bede miala 16 lat i maluje sie tylko pudrem. Wiadomo korektor czasami tusz i róż ale fluid? JEszce mam jasna karnacje wiec bardzo mi sie odznacza raz sprobowalam i zaraz zmylam a ty 13 lat???? Boję się pomyslec jak twoja skora bedzie wygladala za pare lat...confused
    • coldprincess Re: Fluid czy podkład? 22.04.11, 11:58
      O mój Boże.
      Co za bezmyślne pokolenie. Po ch.uj ci za przeproszeniem jakikolwiek podkład? Tak mnie wkurza widok umalowanych dziewczyn w szkole podstawowej, że mnie krew zalewa. Ja sama muszę znosić obecność starszych i głupszych w gimnazjum, bo to co one mają na twarzach to normalnie masakra.
      Zresztą teraz każda narzeka na stosunek chłopaków do takich dziewczyn. A poczekaj jeszcze trochę i zobaczysz, że tzw. "słit plastiki" są wyśmiewane przez chłopaków i oczerniane. I nie dziwię się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka