olenka44 25.01.05, 09:29 Mam podac dziecku 30 min przed zabiegiem u dentysty dormicum - 1 tabletke ( leczenie jedynek ) , czy ktoras z Was podawala to dziecku , moja coreczka ma 3 lata. Prosze o rady i informacje , troche sie boje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: dormicum IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 25.01.05, 09:34 > Mam podac dziecku 30 min przed zabiegiem u dentysty dormicum - 1 tabletke Ktora? 7.5 mg czy 15 mg? Chodzi o zabieg pod narkoza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dormicum IP: *.torun.mm.pl 25.01.05, 12:55 Moja córka- 12 lat dostała Dormicum (niestety nie wiem jaką dawkę) przed zabiegiem operacyjnym (oczywiście pod narkozą), zaczęło dzialać po ok. 30 min. i mniej więcej od tego momentu nie pamięta co się działo. Gdy podano Dormicum 5 letniej dziewczynce po prostu usnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka44 Re: dormicum 25.01.05, 13:06 Bedzie miala leczone jedynki , a strasznie krzyczy i przy tym wydziela duzo sliny , wiec dlatego stomatolog tak zadecydowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: dormicum IP: *.168-201-80.adsl.skynet.be 25.01.05, 13:19 Nie wiem jakiej rady Ci udzielic. Dormicum czesto stosuje sie, zeby poskromic dzieci w czasie roznych zabiegow, takze dentystycznych. Duzo zalezy od samego stomatologa, sa tacy, dla ktorych dzieci z checia same buzie otworza, sa i tacy, ktorych pacjentow trzeba by pasami do stolu przywiazywac. Zakladam, ze stomatolog wie co robi, pamieta o tym, zeby pacjent mu sie nie zachlysnal, ma sprzet do resuscytacji dzieci i jest przygotowany, ze dzieci moga zareagowac paradoksalnie i po Dormicum bedzie jeszcze gorzej. Jak juz bedzie po wszystkim, daj corce sie wyspac i tyle. Jezeli to tylko jedynki (czyli zabieg nie bedzie trwal dlugo, a dostep dobry), a dziecko tylko krzyczy (a nie kopie, gryzie, pluje itp), to powinno byc dobrze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś