Dodaj do ulubionych

~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie ??~

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:20
Od paru miesiecy z przerwami mam problemy z zaczerwionymi,łzawiącymi i
szczypiącymi oczami. Podejrzewam że jest to spowodowane temperaturą- mocno
ogrzewane powietrze w pomieszczeniach i mróz na dworze. Czy znacie jakieś
kropelki które nawilżyłyby i złagodziły te objawy? Dziekuje za każdą radę.
Pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • Gość: l79 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.crowley.pl 09.02.05, 19:50
      A czemu przypuszczasz ze to tylko zmiany temp? Tak moze objawiac sie zapalenie
      spojowek na przyklad.
      Lagodzic podraznienia mozesz bezpiecznie homeopatycznym swietlikiem w
      kropelkach. Kropelki typu oculosan czy visine dzialaja objawowo i zlikwiduja
      zaczerwienienie Twoich oczu ale na dluzsza mete nie polecam. A najlepiej
      odwiedz okuliste, nawet przy ekstremalnych zmianach temp oczy nie powinny
      szczypac czy byc czerwone
      • iselle Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 09.02.05, 21:34
        Polecam Homeoptic.
        • Gość: zyrafa46 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.05, 01:22
          A ja polecam Twoje własne dłonie. Poszukaj w google hasła B.S.M. i zastosuj.
          TERAZ UWAŻAJ: mi zapalenie spojówek przeszło w 20 minut. Sprawdź sama i potem
          napisz jak wyszło. TO DZIAŁA. Podpisuję się własnym imieniem: Pozdrawiam, Ania
          • Gość: Ania Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.02.05, 22:10
            Ja polecam Aquify. Jest to płyn stworzony dla osób noszących soczewki kontaktowe, ale każdy może ich używać. Popatrz też na inne krople do soczewek na stronie www.twojesoczewki.com
            • Gość: Damian Soczewki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.05, 16:15
              Super sklep!!! Byłem tam dziś i więcej niż super ceny!!! Za ile kupujecie swoje soczewki? Ja dotąd kupowałem comforty za 110 zł opakowanie a tam są za 85!!!
              I do tego żadna lipa. Ważne do 2009 roku.
    • Gość: sasanka Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 08:58
      nosze szkla kontaktowe (a poza tym od urodzenia na jednym oku zmianke, ktora z
      wygladu przypomina skrzydlika, ale nim nie jest) i mam takie dolegliwosci w
      ogrzewanych lub silnie klimatyzowanych pomieszczeniach, okulista polecil mi
      krople hylo-comod.
    • cereusfoto Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 10.02.05, 10:01
      Twierdzę, że najlepsze są VISINE. Stosuję je conajmniej od 10 lat z ogromnym
      powodzeniem. Nie są niestety tanie. Paradoks: na Słowacji kupiłam takie same o
      połowę tańsze niż w Polsce.
    • konrado80 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 10.02.05, 10:08
      a ja radzilbym isc do okulisty
      ja tez mialem zapalenie spojowek
      a winne byly krople ktore uzywalem
      a co dziwne wczesniej je uzywalem i bylo ok
      dlatego lepiej udaj sie do okulisty
      niech okulista zbada co jest przyczyna
    • Gość: kasik Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:26
      Ja też stosowałam krople Visine przy każdym podrażnieniu oczu, niewyspaniu
      itp., ale okulistka mówiła, że nie można ich stosować ciągle. Zauważyłam też,
      że używając je kilka razy dziennie byłam jakaś pobudzona, czułam niepokój i nie
      mogłam w nocy zasnąć. Odstawiłam Visine i teraz przy każdym zaczerwienieniu,
      niewyspaniu stosuję bezpieczne i skuteczne/ no i znacznie tańsze/ kropelki
      LACRIMAL. Polecam.
      • cytrusowa1 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 10.02.05, 15:45
        z tego co opisujesz, to masz zespół suchego oka. Niestety to się ma i się z tym
        żyje:-)
        Ja przynajmniej próbuję od kilku lat. Nie mogę nosić soczewek, ale nawet z
        okularami na nosie muszę wspomagać sie kropelkami. Przeciwczyłam różne-różniste
        i ostatnio pani doktor poleciła mi kolejne. I to był strzał w dziesiątkę. Są
        bez recepty, bo krople nie są niestety refundowane. Nazywają się Systane,
        kosztuja około 30 zł.
        Dla dobrego efektu stosuj je 3 razy dziennie. a jeśli uzywasz innych kropli,
        np. jak ja-alergiczka, to najpierw zakraplam te alergiczne, a na końcu, po
        chwili te Systane.
        No i często używam żelu ze świetlika lekarkiego, w ciągu dnia smaruję nim
        brzegi powiek. Pomaga.
        No i nie maluję sie, bo mnie zabija tusz - nie mogę znależć dobrego. Ale z tym
        malowaniem to indywidualna sprawa jak myślę:-)
        Pozdrawiam
        • Gość: zyrafa46 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 23:31
          Jeśli to jest zapalenie spojówek to polecam metodę B.S.M. Mi pomogło w 20 minut!
          Nie żartuję!!!!Wystarczyło potrzymać sobie własne dłonie (we właściwy sposób)
          na własnej głowie. (Chwyt nr VIII) Jeśli chodzi o "suche oczy" to moja znajoma
          równiez na to cierpiała. Kilka dni temu przez przypadek "zeszło się" na oczy i
          przyznała mi się, że problem ma z głowy (oczu). Mimo, że od 2 tygodni jest
          szczęśliwą posiadaczką komputera. Wgapia się weń bardzo długo co odczuwa jej
          chore serce ale nie oczy. Kupiła sobie, właśnie ze względu na swoje serce i
          zbyt gęstą krew herbatkę antylipidową. Twierdzi, że poprawę z oczami sprawiła
          ta herbatka. Jeśli macie z oczami to co ja miałam to wiem czego serdecznie
          współczuję:( A teraz pozdrawiam
        • Gość: zyrafa46 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 23:33
          Wybaczcie, że się powtarzam z B.S.M. Zapomniałam, że to już pisałam. Ale to
          swoją drogą warto wiedzieć.
          • driadea Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 13.02.05, 23:59
            Ja polecam Mibalin, obkurcza naczynia krwionośne (momentalnie i bardzo
            gwałtownie), efekt powalający, nawet po przeplakanej nocy nie widać. Ale są na
            receptę i raczej do użytku okazjonalnego, ze względu na silne dziłanie. No ale
            efekt jest (nie tylko estetyczny, rzecz jasna).
            • iselle Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 14.02.05, 11:56
              Przy suchym oku obkurczenie naczyń, to jest pogorszenie tego stanu (wiem bo
              używałam Starazolinu i się "doprawiłam", chociaż nie używałam go codziennie).
              • Gość: basia Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.4web.pl 14.02.05, 12:25
                Polecma kropelki homeopatyczne Homeoptic.Sa to jednorazowe sterylne ampułki.
                Bardzo szybko pomagaja. mam prace przy komputerze, kilka godzin slepie w
                monitor, które nie jest najlepsej jakości. Czesto mam problem z oczami, dlatego
                te kropelki mam zawsze przy sobie
              • driadea Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 14.02.05, 13:18
                Aha. Ale łzawiąze oczy (o takich pisze autor postu, jeśli dobrze doczytalam)na
                pewno nie są suche.
                • cytrusowa Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie 14.02.05, 17:05
                  wbrew pozorom są.
                  Zależy tylko, jak te oczy łzawią? Czy cały czas, czy tylko np. przy zmianie
                  temperatur, podmuchu wiatru czy wysiłku. Jeśli to właśnie,t o są suche, reagują
                  tak na zmiennośc warunków.
                  A suche oko też wytwarza łzy, tylko w niewystarczajacej ilości. Ja mam tak, że
                  oko mam wysuszone, rzadko kiedy łzawi, ale jak zaczyna, np. przy zmianie
                  warunków, wychodzenia np. na wiatr, to wtedy zaczyna się - zalewam sie łzami.

A ciągłe łzawienie to sugeruje zapalenie spojówek, alergiczne, gdy wydzielina
                  jest łzawa, a bakteryjne, gdy z oka leje się ropa
                  • Gość: driadea Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 17:40
                    Zależy tylko, jak te oczy łzawią?
                    No to mówię : TAK JAK PISZE AUTOR WĄTKU. Nie mowię o Tobie, sobie czy ogólnie,
                    a o i do autora wątku
                  • Gość: l79 Re: ~Kropelki na szczypiące, czerwone OCZY-znacie IP: *.crowley.pl 14.02.05, 21:03
                    Hej, to ze Ty masz suche oko nie znaczy ze wszyscy je maja...
                    Podobne moze objawiac sie alergiczne zapalenie spojowek nie zwiazane z "suchym
                    okiem". Tak czy inaczej badanie okulistyczne moze rozstrzygnac sprawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka