Dodaj do ulubionych

Flixotide i groprinosin

22.02.05, 20:25
Syn ma gorączkę , podejrzewam jakąs wirusową infekcje i myslę sobie jak
uchronić córkę przed zarażeniem, tym bardziej,ze niedawno skończyła ( w
piątek)zastrzyki . Teraz bioerze Flixotide. Czy mam jej podać groprinosin?
Czy zostawic na flixie?:-( Co radzicie? Czy te dwa leki mozna brac razem?w.
Obserwuj wątek
    • Gość: Beata Re: Flixotide i groprinosin IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 22.02.05, 22:22
      Można moja córka (2lata) dostawała groprinosin przez 7 dni+ Flixotide 2x2dawki
      przez 2tyg.i ciągle jeszcze dostaje+ambroksol+berodual.Jak widzisz można razem
      ja bym zostawiła tylko na flixie narazie jak nic sie z nią nie dzieje.
      • Gość: w. Re: Flixotide i groprinosin IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 15:13
        dzięki :-) wiesz, Gabi ostatnio brała antybiotyk za antybiotykiem i dopiero po
        zastrzykach przeszło, nie chce by znowu cos sie rozwinęło...zaczęła
        kichać....ale tak to jest w gromadce jeden wyjdzie drugi przyniesie
        choróbsko...;-( A jak Twojej córeczce? przeszło bez antybiotyku tylko dzięki
        grop. i flixie?
        • Gość: Beata Re: Flixotide i groprinosin IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 15:59
          U nas były 3 antybiotyki i zastrzyki i 10 dniowy pobyt w szpitalu i była ciągle
          chora tzn.kaszel głownie w nocy z wymiotami,byłam załamana dopiero ta kuracja
          jw. pomogła obyło się bez kolejnego antyb.Teraz jeszcze przez cały marzec będzi
          na flixie tylko na noc,narazie jest ok nie ma kataru ale też kicha .
    • Gość: mur67 Re: Flixotide i groprinosin IP: *.toya.net.pl 23.02.05, 18:23
      Flixotide? Jaka dawka?
      Ma astme? Jeśli nie kto zadecydował o włączeniu sterydu?
      • Gość: Beata Re: Flixotide i groprinosin IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 23.02.05, 19:03
        Jak była chora 2dziennie 2dawki teraz 1x1dawka na noc nie ma astmy przeszła
        zapalenie płuc,ale na nią nic nie działało nawet antybiotyk dożylnie. Małą
        leczy pediatra alergolog pulmonolog,dr zapewniał nas że to jest bardzo
        niewielka dawka.
        • Gość: mur67 Re: Flixotide i groprinosin IP: *.toya.net.pl 23.02.05, 20:28
          Ok
          Jaka była dawka sterydu 50, 100, 250 czy 500 mcg?
          Pytam z czystej ciekawości
        • Gość: wiola Re: Flixotide i groprinosin IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 11:25
          Podaję groprinosin Gabi od wczoraj , dzis ja obudziłam sie tez z gorączką i
          Gabi też :-(, poszłyśmy do lekarza , zapisał groprinosin ( nie powiedziałam ,ze
          juz zaczęłam podawać wczęśniej, gdy zaczęła kichać, ale ucieszyłam sie gdy on
          sam tez tak pomyślał, tzn. ze nie zrobiłam źle) i kazał nadal podawać flix,
          zobaczymy. Ech byle do lata....Moja bierze flix 50 rano i wieczorem jedną
          dawkę , groprin. 3 razy dziennie po pół tabletki, ma 4 latka. Podaję tez
          iskal .
          • Gość: anka Re: Flixotide i groprinosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 13:09
            o kurcze, to jakaś nowa moda na serwowanie maluchom na infekcje sterydów
            astmowych:(((
            nic dobrego z tego nie będzie... na dłuższą metę
            • Gość: Beata Re: Flixotide i groprinosin IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 14:14
              Zuzia dostaje 50, mam mieszane uczucia czy dawać jej przez cały marzec jak jest
              zupełnie zdrowa.Nigdy wczesniej nie miałam doczynienia ze sterydami a mam też
              5latke jak myślicie może to zbyteczne jak dziecko jest zdrowe?
              • Gość: anka Re: Flixotide i groprinosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 14:55
                nie ma sensu pakować dziecka sterydami jak jest zdrowe, więcej szkody to
                przyniesie niż pożytku
                • Gość: wiola Re: Flixotide i groprinosin IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 15:54
                  ja też tak myślę...odstawię powoli jak będzie zdrowa. ale gdy wasze dzieci
                  chorowały to pomagały te dyski? własciwie jak działają? przeciwzapalnie? Gabi
                  jak brała ostatnio zastrzyki, w nocy się dusiła kaszlem a w dzień po bieganiu
                  miała ataki kaszlu strasznie męczącego. Czy to objawy astmy? lekarz nic nie
                  powiedział o astmie tylko wspomniał o alergii.???co gorsze :antybiotyk czy
                  dyski?
                  • Gość: anka Re: Flixotide i groprinosin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:19
                    nie jestem lekarzem i nie potrafię odpowiedzieć na Twoje pytania, choć na swój
                    użytek odpowiedzi znam
                    ZAWSZE wypytuję lekarza, jak i lek daje, dlaczego, na co, jakie mogą być skutki
                    uboczne itd.
                    antybiotyk jest lekiem na infekcje, wirusy, bakterie
                    dyski są lekami na astmę, łagodzącymi kaszel (jakoś tam działają na oskrzela)
                    atma może być na tle alergicznym, więc jeśli kaszel jest spowodowany alergią,
                    to dysk jak najbardziej jest wskazany
                    jednak, żeby mieć jasność, wypytaj o wszystko lekarza
                    pozdrawiam
                    anka
                    • Gość: beata Re: Flixotide i groprinosin IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 24.02.05, 18:14
                      Moim zdaniem wziewy(my nie mamy dysku)są mniej szkodliwe niż antybiotyk
                      przynajmniej w takich dawkach,poza tym antyb. nie działa na wirusy.Nasze dzieci
                      dostały flixo.po kuracji antbiotykowej,która nie pomogła a sterydy tak.Może na
                      dłuższą mete rzeczywiście mogą zaszkodzić,w moim przypadku pomogły i jestem
                      baardzo szcześliwa. Pozdrawiam
                      • Gość: wiola Re: Flixotide i groprinosin IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.05, 21:48
                        Chyba wziewy rzeczywiscie są małą dawką, z początku myslałam, ze to tylko
                        inchalacje ale jak poczytałam ulotkę to sie wystraszyłam, że to sterydy, ale
                        właśnie -to są wziewane-działaja na drogi oddechowe a nie w postaci tabletki ,
                        no i dostała Gabi własnie po kuracji antybiotykami....wiec może rzeczywiscie to
                        na tle alergicznym . Muszę jej zrobić testy . Mamy psa od września. Czy może to
                        być na jego tle? Łapała infekcje w paźd., list., grudniu i teraz pod koniec
                        stycznia sie wlokło niemiłosiernie....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka