Gość: uchatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 15:32 Mam blisko 50 lat a od 10 ciągle dzwoni mi w uszach. Na początku złościło mnie to ale obecnie chwilami o tym zapominam. Ciekawa jestem jaka moze być przyczyna. Może ktoś z was wie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Dzwonienie w uszach 28.02.05, 16:24 Mysle, ze jest to uszkodzenie w wyniku neuroinfekcji jakim wirusem lub bakteria. Niestety dziesiejsza medycyna nie potrafi diagnozowac tych stanow. Zreszta szansa jest spora, ze tej infekcji juz nie masz a tylko uszkodzenie pozostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villac Re: Dzwonienie w uszach IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 28.02.05, 21:05 Poczytaj, może Ci trochę rozjaśni sprawę: Szum w uszach anja666 25.02.2005 13:12 + odpowiedz Moja mama(56 lat) od wielu lat cierpi na szumy w uszach, zastanaiwa sie czy dzieje sie to za sprawa kregoslupa, czy ma to zwiazek z chorab uszu, sluchu. Byla juz u wielu specjalistow i niemoga oni stwierdzic, co jest przyczyna tej dolegliwosci. Moze Wy spotkaliscie sie z podobnym problemem? • Re: Szum w uszach poziomka8 25.02.2005 13:18 + odpowiedz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=20262879&a=20262879 • Re: Szum w uszach IP: *.fornfyndet.se Gość: Hans 25.02.2005 14:11 + odpowiedz Po 50-tym roku zycia,niestety trzeba zaczac jesc rzeczy bardziej lekko strawne,albo je inaczej przyrzadzac.Uklad pokarmowy obciazony do maxa powodujacym odplyniecie krwi do trawienia organizm nie uzupelnia cisnienia jak nalezy i wystepuje niedobor krwi w uszach w bledniku i zaczynaja sie (szum fali nosniej w uszach>) czyli po prostu szumi.Chinczycy mowia ,poslin na okolo malzowinme to zniknie ta zabawa.Faktycznie maja racje. Tutaj na Forum jest mistrzynia od diety i zywienia p.Teresa. Zastosowalem sie do jej zalecen jestemn dzisiaj zdrowy normalnie funkcjonmujacy czlowiek."Medycyna zachodnia" juz mnie wyslala na polemeryture co sie bardzo ciesze ,jest czas na narty i inne sporty dla siebie. Co to jest szum fali nosnej? Jak sie skonczy program wTV a odbiornik jerst wlaczony to wtedy wlasnie slyszymy szum fali nosnej. Pzdr.Hans • Re: Szum w uszach IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl Gość: villac 25.02.2005 22:57 + odpowiedz Problem trapi miliony ludzi, podłoże tych odczuć szumu jest tak wielorakie że praktycznie rzadko można jednoznacznie zdiagnozować czym są spowodowane, ja po wielu latach walki z "tym cholerstwem" posłuchałem rady jednego z lekarzy: niech pan się postara to zaakceptować, innej rady nie ma". Tak też zrobiłem, zyję z tym od lat, w zależności od czynników zewnętrznych typu ciśnienie,hałas zewnętrzny itd. słyszę je bardziej lub mniej - ale słyszę zawsze. Na noc zakładam małe słuchawki+radio inaczej mozna zwariować. W efekcie.....przyzwyczaiłem się. Przeszedłem większość standardowych badań, testów, tomografii itd. itp. w moim przypadku nie ma diagnozy więc... nie ma leczenia. Z tego co czytałem m.in. na forach internetowych, osobników w podobnym stanie co ja można liczyć w dziesiątkach a nawet setkach tysięcy. Pocieszam się tylko że od 2-3 lat nie mam pogorszenia stanu. • Re: Szum w uszach IP: *.clan.pl Gość: gosc 28.02.2005 09:29 + odpowiedz trzeba się zgłosic do Instytutu Fizjologii I patologii słuchu w warszawie.Leczenie metodą Habituacji (noszenie generatorów szumu przez ok. 2 lata - to działa. Sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś