Dodaj do ulubionych

Stan zapalny żołądka

IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 05.03.05, 19:52
Od roku czasu chodzę do gastrologa i mam zapalenie ściany żołądka-stwierdza
lekarz po skopii, na której nic nie wyszło ale nie zrobiłem gastroskopii.Od
roku czasu biorę Controloc, i czasami jest lepiej czasem gorzej.Mam 22
lata.Odziedziczyłem to po ojcu,ktory w moim wieku miał nadżerkę.Czy ktoś może
mi poradzić wh własnego doświadczenia, co mam robic? Czy dalej brac
Controloc,ostatnio gastrolog przepisał mi branie 2 razy dziennie?Jak duży
wpływ ma stres, odżywianie i czy w ogóle TO DA SIĘ WYLECZYĆ?Dzieki.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Stan zapalny żołądka IP: *.3vnet.pl 06.03.05, 11:22
      Napisz mi co to jest skopia.?Musisz zrobic sobie badanie na helicobacter[z
      krwi] to potwierdzi ,czy masz bakterie ,ktore wywoluja stany zapalne.Jezeli
      wyjdzie dodatni to gastrolog musi dac Ci leczenie[3 lekowe]A najlepsza by byla
      gastroskopia.Da sie to wyleczyc,ale trzeba trzymac diete
      • vecka Re: Stan zapalny żołądka 06.03.05, 14:09
        Witam,

pij regularnie siemie lniane, najlepiej rano przed sniadaniem na pusty zoladek i potem dwa razy dziennie jeszcze.Mozesz tez popic lukrecje. Trzymaj sie diety odpowiedniej.
        Pozdr.
      • libra72 Re: Stan zapalny żołądka 07.03.05, 16:15
        Pij dalej te swinstwa to sie nabawisz zespolu jelita nadwrazliwego a to dopiero
        będziesz mial dosc,ja bralam controloki ,gasek ,losek bioprazol itd . to na
        jakis czas pomaga ale niszczy inny ochronny kwas który jest potrzebny w
        jelitach .
        Wszystko zalezy od przyczyn zapal. w twoim wieku najprawdopodobniej ma podłoze
        stresowe tez miałam 22 lata i wiem cos o tym,
        A heliko -test wykrywa baktrie odpowiedzialną za powstanie wrzoda zoladka!!!!!!

zapamietaj sobie Vecka i daj spokój z tymi kretyństwami po duńsku czy szwecku
        juz nie pamietam bulam ostatnio w Skandynawii w 93 r.

życze powodzenia w leczeniu
        a rok brania kontroloku to stanowczo za długo .
        • Gość: Alonzo Re: Stan zapalny żołądka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 00:51
          Widzę, że ćwiczyłaś chyba ostro ten temat i jak wyleczyłaś się z tego swiństwa?
    • Gość: Alonzo Mam ten sam problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 00:46
      Biorę Controloc od 3 lat, (gastrolog stwierdził, że to refluks albo
      nadkwaśność - nieważne, bo to i tak leczy się tym samym - (to jest dokładny
      cytat gastrologa) i że mam brać to do końca życia (taki urok żołądka + stres).
      Nie chciał mi nawet zlecić gastroskopii mimo, że o nią prosiłem.
      Moje objawy są takie, że jak dopadnie mnie tzw zgaga to periodycznie czuję
      palenie tak na wysokości połowy klatki piersiowej, czasem nawet wyżej - więc
      chyba jest to faktycznie refluks ? Tak czy inaczej muszę wybrać się do inneo
      magika by zlecił mi jakieś badania a nie tylko diagnoza z wywiadu.
      Ale najważniejsze o czym chcę powiedzieć - długotrwałe przyjmowanie Controlocu
      zaburza wchłanianie wit. B12 (jest to napisane na ulotce) i ja stałem się tego
      ofiarą. Po 2 latach przyjmowania poziom tej wit. tak spadł w moim organiźmie,
      że nabawiłem się ostrej neuralgii - zapalenie nerwów głowy (jak wiadomo wit.
      B12 jest odpowiedzialna za budowę osłonki mielinowej zakończeń nerwowych czyli
      w uproszczeniu za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego). Neuralgia
      napadła mnie nagle i bardzo ostro. Oczywiście rozpoznanie zabrało lekarzom 3
      miesiace w czasie których niemal nie mogłem pracować z bólu. Po diagnozie
      przyjąłem dużą dawkę wit. B12 w zastrzykach a następnie (do dziś) duze dawki w
      tabletkach. Z neuralgią się już uporałem (po roku), ale wolałbym wyleczyć
      żołądek (jeśli to mozliwe) i rzucić to świństwo bo nie lubię mieć zadnych
      nałogów :)
      Proszę osoby, które mają jakąś wiedzę lub doświadczenie w tej materii o info,
      czy refluks żoładka lub nadkwaśność jest uleczalne? Mój lekarz twierdzi, że
      mozna tylko łagodzić stan Controlociem.
      Będę wdzięczny za kazde info.
      • olkaaaa Re: Mam ten sam problem 09.03.05, 20:48
        a jakie sa objawy takiej choroby czy coą bo mój maż przyszły ma jakies problemy
        po jedzienu go boli nawet czasami ma ochote na wymioty wydaje mi sie że to
        jakieś wrzody własnie a wy jak myslicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka