Dodaj do ulubionych

zatkane uszy

07.03.05, 12:44
Widziałam w jakiejs gazecie reklamę nowego środka na zatykające się uszy,
takie krople,pakowane po 5 szt. chyba? Czy ktoś pamieta jak to sie nazywa?? I
może ktoś już wypróbował?Pomocy, bo gluchawa jestem na jedno ucho, a nie
bardzo pasuje mi płacic 50 zł za wizyte u larygologa!
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: zatkane uszy 07.03.05, 12:48
      wolisz jakiś srodek nie wiadomo na co, zamiast lekarza, który zajrzy ci do ucha
      i powie, dlaczego się zatyka?
      • anett751 Re: zatkane uszy 07.03.05, 13:25
        Ale ja wiem czemu mi sie zatyka! Pomimo higieny (albo może z nadmiaru)robi sie
        korek z woskowiny, a mam do tego bardzo wąskie kanały słuchowe (czy jak to sie
        naywa?)więc mam ciągle z tym problemy. Ostatnio trafiłam na pania laryngolog
        mającą fioła na punkcie patyczków do uszu. Jej zdaniem te zatykające3 się uszy
        to wina tych patyczków, więc nie powinno się nimi czyścic uszu.No ale mi
        wydawało sie,ze będzie czyściej więc teraz głuchawa chodzę.....
        • Gość: koty_dwa Re: zatkane uszy IP: *.acn.waw.pl 07.03.05, 13:43
          ja tez slyszalam, ze patyczki zatykaja uszy. zeby zapobiegac zatykaniu sie uszu
          powinno sie je podobno czyscic przez plukanie, tzn. takie plukanie, ktore robi
          pielegniarka. ale komu chce sie chodzic do przychodnmi i plukac? :) poza tym i
          tak by pewnie nie hccieli zdrowej osobie wyplukac.
          ale z drugiej strony zatkane ucho boli strasznie, wiem, bo mialam
          • anett751 Re: zatkane uszy 07.03.05, 13:47
            A mnie właśnie nic nie boli, tylko wkurza strasznie!!!!!
            • Gość: koty_dwa Re: zatkane uszy IP: *.acn.waw.pl 07.03.05, 13:53
              pewnie masz jeszcze nie na amen zatkane, dlatego nie boli. mi sie zatkalo na
              amen i myslalam, ze umre z bolu. nie zmrozylam oka w nocy a rano juz o 6:30
              bylam w przychodni, ja spioch :)) laryngolog wyjal mi z ucha kulke tej woskowiny
              srednicy ponad pol centymetra i druga mniejsza!!! ale od razu przestalo bolec :)
    • Gość: zdro Re: zatkane uszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 13:06
      Moze masz poprostu zaczopowane ucho woskowina,ktora zbila sie w taka brylke.Moja
      corka miala to samo.Ale nie obeszlo sie bez wizyty u
      laryngologa.Popatrzy,wyciagnie intruza i po sprawie.A dlaczego masz placic?Idz
      do przychodni.Czyz nie potracaja nam forsy(niemalej) z pensji co miesiac?!
    • Gość: uszka Re: zatkane uszy IP: *.skarpam.net / *.crowley.pl 07.03.05, 14:32
      Mozesz kupic w aptece preparat o nazwie OROCLEAN.Sluzy on wlasnie do usuwania
      zalegajacej woskowiny w kanalach usznych.
      • anett751 Re: zatkane uszy 07.03.05, 14:52
        Próbowałam tego, nie pomaga....
    • Gość: zatkana:] Re: zatkane uszy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.03.05, 16:01
      nie plać, jedz na ostry dyzur, powiedz ze zatkalo sie i zaczyna bolec.

Ja tak mialam - laryngolog polecil jakies krople, ale nastepnego dnia ni z tego
      ni z owego obudzilam sie slysząca:]
    • Gość: r2d2 Re: zatkane uszy IP: *.acn.waw.pl 07.03.05, 16:41
      mam ten sam problem, używam spayu "audispray", potem płukanie ciepłą wodą z
      mydłem - pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka