16.03.05, 23:35
od dziecka mam problemy z oddychaniem tzn prawie caly czas mam zatkany nos,
raz jedn adziurk araz druga, ni emoge go wydmuchac do konca ,jakbymi co
ssiedzialao u gory w zatkoach, czasem boli mnie glowa tez ale rzadko,
natomiast nigdy ni echoruje na gradlo czy zatoki, poprostu mam zatkany nos
taki ucisk czuje, mam triche krzywa przegrode al etylko troche, ze zdjeci
aRTG wysnika ze mam obrzekniete zatoki, jak pozbyc sie tego obrzeku bo to on
utrudnia mi oddychanie? nawet laryngolog zrobil mi to plukanie zatok gigi
kakaka takie wezykiem ale malo dalo nastepnego dnia no szno wzapchany, co
robic? on powiedzial ze ni ema na to lekarstwa.taka moj auroda ze operacj
aprzegrony moze ale nie musi troch epomoc, pomoccy
Obserwuj wątek
    • Gość: Teresa Re: zatoki IP: *.net-serwis.pl 17.03.05, 01:12
      to raczej nie jest kwestia skrzywionej przegrody, bo ja tez mam skrzywiona a
      pozostalych klopotow nie mam
      czy spozywasz duzo mleka i pochodnych, cukru/slodyczy, czekolady?
    • artur737 Re: zatoki 17.03.05, 01:46
      No niby mozesz na jakis czas wyeliminowac z diety mleko lub gluten i zobaczyc czy to ci nosa nie poprawi. Ale tak sie raczej nie stanie.

Obawiam sie, ze na to nie ma prostego lekarstwa za 5 zl.
      Sa efektywne leczenia blokada zwojow nerwowych, ale sa to procedury niebezpieczne bo grozace slepota. Wiec odradzam, a zreszta lekarz i tak by nie zrobil.

Najlepiej wiec sprobowac donosowych sterydow. Po dwa psiuki rano do kazdej dziurki i tyle samo okolo godziny 5 po poludniu. Trzeba tak psikac by wiekszosc lekow nie leciala na przegrode nosa, ktora sterydow nie lubi i nie potrzebuje ale tak kierowac dysze, by strumien leku lecial glownie na czesc boczne nosa, tam gdzie sa malzowiny.

Moze tez pomoc dlugotrwala terapia erytromycyna, jezeli uznasz, ze jestes az tak chora i erytromycyna nie bedzie ci przeszkadzac w dawce 3 razy 250 mg.
      Takie leczenie mozesz uzywac przez kilka miesiecy w roku w sezonach kiedy nos ci najbardziej przeszkadza. Raczej nie bedzie szkodliwosci takiego leczenia, choc twoj brzuch moze tego nie lubic.
      • Gość: sysama Re: zatoki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 18:40
        no juz probowlem weliminowc i mleko i gluten i zadnej poprawya oto dokladny
        opiS USG zatok :zgrubienie sluzowkowe w zatokach szzcekowych , prawa nieco
        gorzej powietrzna,Zgrubnienia sluzowkowe w zatoce czolowejprawej, lewa bez
        zmian, acha dodam ze mam lekko krzywa przegrode, czy co sz tym robic czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka