Dodaj do ulubionych

Grzybek Tybetański

23.03.05, 13:52
Szukałem w necie informacji na temat w jakich warunkach i dokładnie jak hoduje się ten specyfik może ktoś mi pomoże?
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwi Re: Grzybek Tybetański IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.03.05, 13:00
      Ty masz grzybka? a ja wiem jak go uprawiać: on lubi mleko. Codziennie trzeba
      zalewać go świeżą porcją mleka. A to zlane - wypijać. Wiem to teoretycznie - z
      braku grzyba:( Pozdrawiam, Kiwi
    • ziyi Re: Grzybek Tybetański 30.03.05, 16:45
      Czy masz moze szczepke tego grzybka do podzilenie sie? Zwroce koszty przesylki.
      Moj mail ziyi@op.pl
      • Gość: loulou Re: Grzybek Tybetański IP: *.elsat.net.pl 30.03.05, 21:14
        Ja mam,ale już nikomu nie wyślę,bo niektórzy oszukują i nie chcą zwracać kosztów
        wysyłki! Wysyłka kosztuje co najmniej 30 zł (bo to trzeba przesłać w jak
        najkrótszym czasie,by grzybek nie zginął).Przykre ale prawdziwe. Jak chcecie,to
        sobie przyjedźcie do Jaworzynki.
        • Gość: kiwi Re: Grzybek Tybetański IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.03.05, 00:37
          ...to trudno, ze nie chcesz sie dzielic. Nie tylko Ty nie chcesz sie podzielic.
          :( Na szczescie znalazlam cos ciekawszego od TEGO grzybka. Pozdrawiam cale
          towarzystwo, Kiwi.
    • Gość: ania Re: Grzybek Tybetański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 23:12
      Poszukajcie grzybka na Allegro, spawdzalam dzis i byl. powodzenia
      • Gość: zyrafa46 Re: Grzybek Tybetański IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.05, 02:07
        ...już raz znalazłam...zapłaciłam, mam algi morskie...Zapakowano je wprawdzie
        do mleka, ale nadal są algami. Wprawdzie sprzedawca obiecał, że przyśle to, za
        co zapłaciłam, ale czekam już bardzo długo...Cuś nie tak jest z (powiedzmy to
        szczerze. ech, nie chce się nawet kończyć) Żyrafa
        • Gość: Alex Re: Grzybek Tybetański IP: *.bielsko.dialog.net.pl 06.04.05, 17:40
          Mam tego grzybka w Bielsku-Białej-trzy sztuki.Mogę go komuś sprezentować, bo on
          nie lubi mleka sojowego,a ja mleka krowiego(na razie oszukuję go
          mieszanką;).Jednak nie chcę go wysyłać pocztą.Bywam często na śląsku,jeśli komuś
          to pasuje,to można się gdzieś umówić.
          • Gość: Paragon Re: Grzybek Tybetański IP: 80.51.233.* 06.04.05, 19:42
            Jestem bardzo zainteresowany.
            Mieszkam w Żorach. Bywasz tam?
            • Gość: zyrafa46 Re: Grzybek Tybetański IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 02:48
              Ja też jestem zainteresowana(grzybkiem tybetańskim), mieszkam w Warszawie.
              Pozdrawiam, Żyrafa
              • Gość: TOMEK Re: Grzybek Tybetański IP: *.crowley.pl 26.04.05, 09:03
                napisz jak pic grzybka --o jakiej porze--jak dlugo.
                • Gość: Jola Do: Tomka-poczytaj sobie,wszystko jest opisane. IP: *.elsat.net.pl 26.04.05, 10:17
                  www.grzyby.grzybnia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=0
                  • Gość: zyrafa46 Re: Do: Tomka-poczytaj sobie,wszystko jest opisan IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 02:20
                    Właśnie tu jest wszystko opisane. 12 post od góry? Znalazłeś? Pozdrawiam, Żyrafa
            • alzoch Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 19:40
              Bywam w Żorach średnio raz w tygodniu w Auchan w godzinach porannych.Możemy się
              tam umówić.
              • Gość: Paragon Re: Grzybek Tybetański IP: 80.51.233.* 08.04.05, 21:14
                Świetnie. Z góry dziękuję. Masz GG?
                Jeśli tak, to proszę o kontakt. Mój nr 5637393
            • alzoch Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 19:45
              Sorki,zauważyłam,że inaczej się podpisałam;).To ja,Alex,ta od grzybka w Bielsku.
          • Gość: Ewa Ostrzeżenie! IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 07.04.05, 09:10
            Ostrzegam przed wysyłaniem pocztą,bo spotkałam się już z tym, że niektóre osoby
            z forum jak przyjdzie co do czego, to podają fałszywe,nieprawdziwe adresy i
            przesyłka wraca do nadawcy.Najlepiej rozwiązać to w ten sposób,że zaitneresowana
            osoba sobie przyjeżdża i odbiera. W przeciwnym razie osoba,która szczerze chce
            się grzybkiem podzielić zostanie narażona na koszty,których nikt jej nie
            zwróci.To jest smutne ale niestety prawdziwe.(Koszt wysyłki "szybką
            pocztą",czyli np.Pocztexem wynosi najmniej 30 zł i jeżeli nie odbierze adresat,
            to płaci nadawca). Jak komuś naprawdę zależy to przyjedzie nawet z Warszawy do
            Bielska!
          • Gość: Aga Re: Grzybek Tybetański IP: *.veranet.pl 07.04.05, 15:18
            "Mam tego grzybka w Bielsku-Białej-trzy sztuki.Mogę go komuś sprezentować, bo on
            nie lubi mleka sojowego,a ja mleka krowiego(na razie oszukuję go
            mieszanką;).Jednak nie chcę go wysyłać pocztą.Bywam często na śląsku,jeśli komuś
            to pasuje,to można się gdzieś umówić."
            A bywasz czasem w Krakowie? Bo by mi bardzo zalezało na tym grzybku.
            • alzoch Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 19:42
              Niestety,nie bywam w Krakowie.Zapraszam do Bielska:).
          • Gość: Jasiu Re: Grzybek Tybetański IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 08.04.05, 20:11
            Ciekawe jak policzyłaś te "sztuki"? Grzybka się nie liczy na.....sztuki,bo to
            nie są sztuki. Coś mylisz.
            • alzoch Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 22:18
              Nie mylę:).Mam trzy "kalafiorki",które można podzielić,ale na razie dla mnie są
              trzy i już;).
      • Gość: Aga Uwaga na allegro sprzedaje grzybka oszustka IP: *.veranet.pl 07.04.05, 15:15
        Ja kupiłam grzybka na Allegro od Anku_ma i okazało się ze to nie jest grzybek
        tylko algi w mleku - łatwo sprawdzic bo w mleku nie urosły a jak chodoawałam
        tak jak Algi to urosły. Zreszta jak sie "go+ opłucze z tego mleka to jesli ktoś
        ma tez algi - japońskie kryształki to sie zorientuje ze to jest to samo. Jesli
        natomiast ktoś ma prawdziwego grzybka to byłabym chetna - pokryje koszty
        przesyłki oczywiście.
        • Gość: eleek Re: Uwaga na allegro sprzedaje grzybka oszustka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 17:19
          a do czego ich używacie?
          • Gość: Jasiu Re: Uwaga na allegro sprzedaje grzybka oszustka IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 07.04.05, 20:07
            Pije się go z mlekiem,smakuje jak kefir.Działa zdrowotnie na różne organy i choroby.
            www.grzyby.grzybnia.pl/uprawa-amatorska/grzybek-tybetanski.htm
            • Gość: zyrafa46 Re: Uwaga na allegro sprzedaje grzybka oszustka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.05, 00:46
              Jasiu, ale my nie mamy TEGO, co jest opisane w linku.
    • ziyi Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 04:05
      No to nikt nie chce sie podzielic...
      :-(
      nie wszyscy ludzie oszukuja...
      • Gość: KAAA Re: Grzybek Tybetański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:30
        ten grzybek mialam jakies 15 lat temu i dziwne bo wtedy "odzywial"sie wodą a nie
        mlekiem...Wiecej z nim papraniny i codziennych rytualow niz on wart.Moj poplynal
        z woda w toalecie
        • Gość: onyx Re: Grzybek Tybetański IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 09.04.05, 09:32
          www.grzyby.grzybnia.pl/uprawa-amatorska/grzybek-tybetanski.htm
          • Gość: sceptyk Re: Grzybek Tybetański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:26
            Jeszcze tylko brakuje zeby pomagal na kołtun,świerzb i złe spojrzenie sąsiada
    • nissan10 Re: Grzybek Tybetański 08.04.05, 22:55
      czy ktoś przebył taką kurację grzybkiem i może napisać o jej rzeczywistych
      efektach - szczególnie w chorobie wieńcowej, pozdr.
      • Gość: onyx Re: Grzybek Tybetański IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 09.04.05, 09:34
        Na pewno nie zaszkodzi,a pomóc może.
        • Gość: sceptyk Re: Grzybek Tybetański IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 10:09
          A skąd wiesz czy nie zaszkodzi??? Nawet witaminy mają dwa oblicza..
          • Gość: onyx Re: Grzybek Tybetański IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 09.04.05, 12:01
            Nie powinien zaszkodzić,bo to jest najbardziej naturalny jogurt,jaki można sobie
            wyobrazić,bez jakiejkolwiek chemii (chyba,że mleko czymś "wzbogacają",ale na to
            już nie mamy wpływu,niestety).
            • alzoch Re: Grzybek Tybetański--Żyrafo 46 19.04.05, 22:25
              Hej,Żyrafo46,która szukałaś grzybka,mam dla Ciebie dobrą wiadomość:D-w ten
              piątek,tj.22.04 będę w Warszawie.Jeżeli dalej szukasz grzybka, to mogę się z
              Tobą podzielić i przywieźć go.Odezwij się jeśli nadal Cię to interesuje.Alex
              • Gość: zyrafa46 Re: Grzybek Tybetański--Żyrafo 46 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 11:28
                Joooooooj!, jasne, że mnie interesuje. Jak się umówimy? Gdzie? Jedno wiem, że
                łatwo mnie poznać;-) Sama zobaczysz. Na początek mój adres e-mailowy:
                zyrafa46@gazeta.pl Czekam radośnie na Twój teraz odzew, Żyrafa
                • Gość: jola Żyrafo ile kosztuje taki grzybek...? IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:59
                  Chciałam sie zorientować czy aby mnie stać>
                  • Gość: zyrafa46 To zależy;-) .....z tym grzybkiem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.04.05, 12:03
                    Albo 30 zł. za tybetański, a w paczce są algi, albo NIC, jeśli się spotka
                    w Warszawie z ofiarodawczyną. Ja miałam tę przyjemniość :-). Mam go od kilku
                    dni:-). Jeszcze jest maluśki. Ciągle się o niego trzęsę. Teraz właśnie
                    leży "goły" na sitku, czeka aż mu przywiozę mleczka. Urośnie, to pogadamy;-)
                    Jasne, że się podzielę. Pozdrawiam, Żyrafa
                  • Gość: zyrafa46 Re: Żyrafo ile kosztuje taki grzybek...? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 01:57
                    Witaj, Jolu. Grzybek rośnie, wprawdzie nie jak na drożdżach, ale rośnie. Myślę,
                    że za tydzień, może troszkę dłużej będzie już się czym dzielić. O koszty się
                    nie martw :-) Nie jestem sprzedawcą grzybka tybetańskiego, tylko posiadaczką.
                    Pozdrawiam Cię serdecznie, Żyrafa

Jolu, z jakiej jesteś miejscowości?
    • Gość: Nick Jelenia Góra - Grzybek Tybetański IP: *.dami.pl 27.04.05, 19:54
      Witam...rozdaje,komu moge :).Jutro pierwszy raz wysylam-mam nadzieje-ze nie
      zostane wysterowany :).Jesli ktos jest z okolic-piszcie-podziele
      sie...bialy__wilk@wp.pl
      • zyrafa46 Re: Jelenia Góra - Grzybek Tybetański 28.04.05, 02:28
        Biały wilku, pisałam do Ciebie wielokrotnie, niestety nic z tej korespondencji
        nie wychodzilo. Tylko wtedy ktoś O TOBIE pisał. Teraz Ty sam. Pewnie będzie
        lepiej, zresztą już mam grzybka. Moze przetrzyma to czekanie na sitku. Pół dnia
        tak leżał, bidusia. Pozdrawiam, Żyrafa
    • Gość: Nie grzybek A co ten grzybek robi? Serio. Jestem ciekawy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.04.05, 02:12
      • Gość: zyrafa46 Czy znalazłes? 12 post na tej stronie od góry. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 02:22
        • Gość: zyrafa46 Do ALZOCH IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.05, 02:36
          Alex, grzybek fajnie rośnie. Jest pyszny. Piję "kefirek" z niego i mi miło :-).
          Zrobiłaś mi dużą frajdę. Z radością to powielę. Zdaje się, że są chętni.
          Pozdrawiam serdecznie, jeśli tu jeszcze zaglądasz :-), Żyrafa
          • Gość: Alex Re: Do Żyrafy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.04.05, 22:20
            Cieszę się i niech Ci służy.Miło Cię było poznać:-).Pozdrawiam Cię.Alex
            • zyrafa46 Re: Do Żyrafy 03.05.05, 20:29
              ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka