Gość: morgan IP: *.p.lodz.pl 11.07.02, 13:53 mam na skórze jakies plamy.Brat powiedział ze jest to łupiez skóry. Jak go wyleczyć szybko i tanio? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: łupież skóry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.02, 16:59 Może to "łupież pstry". Występuje najpierw na skórze głowy a potem przenosi się na plecy i ramiona. Najbardziej widoczny staje się, gdy się opalimy, bo miejsca zaatakowane przez łupież nie opalają się i widać jasne plamy na tle opalonej skóry. Można stosować te same środki, co na zwykły łupiez na głowie: Nizoral, Selsun Blue,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: łupież skóry IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 13:19 Znam lek na to ,skuteczny ale nie tani -PEVARYL w saszetkach,opakowanie zawiera 3 saszetki,jest to kuracja na 3 dni,cena op.40 zł.Nie raz przejdzie po jednym opakowaniu a nie rza trzeba powtórzyć.Pozdrawiam-ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: łupież skóry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 21:08 Pevaryl jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: łupież skóry IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 15:06 kupiłam go bez problemów bez recepty,pani farmaceutka mi ten srodek poleciła w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: łupież skóry IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 19:11 No to się pomyliła. Gdzie indziej będą chcieli receptę. Wpisz "pevaryl" w wyszukiwarke ministerstwa zdrowia; pokaże się status Rp. leki.mz.gov.pl/default.asp Odpowiedz Link Zgłoś