ikkepl 27.06.05, 21:54 ugryzła mnie meszka, może dwie chyba na twarzy, choc faktu nie pamiętam a dzisiaj jestem spuchnieta i cała twarz mnie swędzi czy sa na to jakies domowe metody /wapno piję!/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunia271 Re: meszki 27.06.05, 22:16 ja bym jeszcze łykała zyrtek albo inny preperat anty alergiczny. To szybciej przyniesie ulgę Odpowiedz Link Zgłoś
chwojka Re: meszki 27.06.05, 23:16 Można punktowo nanieść Fenistil w żelu lub posmarować pudrodermem albo zrobić okłady z sody oczyszczonej plus doustnie zyrtec lub claritine. Przy tak gwałtownej reakcji na kilka ukąszeń poradziłabym się jednak lekarza ( czasami potrzebna jest maść sterydowa - rzecz jasna do krótkiego stosowania ). PZdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ikkepl Re: meszki 28.06.05, 07:36 dzieki kupie sobie dzisiaj allertec, zdaje sie ze mozna bez recepty, i posmaruje sie lekko kr nivea z elocomem myslalam ze dzisiaj bedzie lepiej, ale jest gorzej, nie moge na siebie patrzec.. a tu trzeba do pracy..:(( Odpowiedz Link Zgłoś