marta_kus 28.06.05, 08:50 czy ktos cos , z autopsji, wie na jej temat? podobno stymuluje wzrost..nawet u doroslych..a ja mam 17 lat i 150 cm wzrostu... pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franc_tireur Re: arginina 28.06.05, 09:50 Marto, arginina w medycynie jest stosowana właściwie tylko w pewnych chrobach wątroby. Jest też składnikiem różnej maści odżywek dla kulturystów. Arginina, podobnie jak inne aminokwasy rzeczywiście stymuluje wydzielanie hormonu wzrostu. Problem w tym, że po zarośnięciu płytek wzrostowych (czyli u dorosłych) hormon wzrostu nie wpływa już na wzrost, a głównie na przyrost masy mięśniowej, a jego nadmiar (podobnie jak nadmiar aminokwasów) może powodować wiele nieciekawych skutków. Więc w żadnym razie nie bierz sama takich świństw. Z tego co się orientuję - do jakiejś terapii raczej nie będzie u Ciebie wskazań, bo Twój wzrost, zdaje się, po prostu mieści się w zakresie normy, szcególnie jeśli masz niskich rodziców. Ale nie jestem specjalistą i najlepiej, żebyś zasięgnęła rady u kogoś takiego (endokrynolog). Na koniec - mam tylko parę cm więcej niż Ty (154). Kiedy byłam w Twoim wieku też mi się wydawało, że to tragedia. Teraz jestem dorosłą szczęśliwą kobietą (z facetem - 182 ;)) i wiem na pewno, że małe jest piękne, a niski wzrost niespecjalnie w życiu przeszkadza (choć pewnie nie bardzo Ci się takie gadanie spodoba...). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
p_ziutek Re: arginina 21.12.13, 16:48 Wiem na jej temat bardzo dużo. A, ściślej mówiąc na temat zestawu V3 w którego jest składzie (skład: ProArgi9+; Phytolife oraz Mistify) Działanie tych produktów oparte jest na zasadzie synergi (wspomagania jeden przez drugiego) wówczas uzyskuje się rewelacyjne rezultaty. Samodzielnie kazdy jest skuteczny, ale w V3 efekty są o wiele szybsze i bardziej skuteczne, dlatego nazwa SYNERGY. Więcej dowiesz się i możesz ich nabyć na stronie:www.zdrowie-praca.pl Odpowiedz Link Zgłoś