m.m.gosia 10.07.05, 13:02 Czy znacie sposoby na usunięcie przebarwień? Co może pomóc? Wieloletnie opalanie i antykoncepcja teraz "wychodzi " w postaci plam na policzkach, czole, nosie.Mam z tym ogromny problem. W jaki sposób je zatuszować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chantal11 Re: przebarwienia 10.07.05, 23:46 przykro mi,ale mysle ze nie ma takiego sposobu.Gdyby istnial,nie byloby widac w tv lub na ulicach calej masy ludzi z tym problemem.Bogatych stac na rozne przeciez metody.Ale moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Pozbylam sie tych przebarwien w zeszlym roku.... 11.07.05, 01:14 Mialam duze plamy na bokach policzkow. Bylam w klinice chirurgii plastyczne, ale nie w Polsce. Plamy usuwala mi wyszkolona pielegniarka. Robila to w dwoch etapach: najpierw przy pomocy jakiegos przyrzadu ktory przy kazdym przycisnieciu do twarzy wydawal glos jak przy krotkim spieciu (slicznie wygladzil mi twarz) potem to co pozostalo usunela mi przy pomocy laseru. Po laserze mialam przez tydzien ciemne strupki na twarzy. Plamy ustapily calkowicie. Rozmawialam z lakarka dermatolog w Szczecinie, bo chcialam sobie zlikwidowac takze plamy na dloniach. Ona miala laser, ale ten byl za slaby do moich plam. Powiedziala, ze takich laserow jakim ja mialam robione jest w Polsce tylko kilka, bo jeden kosztuje 30 000 euro! Wiem, ze laser taki jest w Bydgoszczy i w Gdansku. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: przebarwienia 11.07.05, 00:07 Też miałam problem z przebarwieniami na twarzy. Pojawiły się i nie chciały sobie pójść. Dopiero regularne wizyty u dobrej kosmetyczki najpierw co tydzień, potem co dwa i w końcu co miesiąc dały efekty. Cera nie jest może nieskazitelna, ale nie mam już tych ochydnych plam. Uważam jednak na słońce, uzywam kremów z filtrami i już parę lat jest o.k. Kosmetyczka nie stosowała jakichś silnych środków typu złuszczanie itp. Działała metodą małych kroczków, dobrymi preparatami. Życzę powodzenia, oddaj się w ręce fachowca i bądź cierpliwa, można się tego pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś