Gość: Beata IP: 194.204.184.* 06.08.02, 15:44 czy moze ktoś sie orientuje czy po badaniu HSG może dojść do zapalenia przydatków lub jakiś innych infekcji, podrażnień itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AGA Re: HSG IP: 217.153.35.* 07.08.02, 09:11 raczej nie, pod warunkiem, że zachowa się pewne środki ostrożności, tj. nie ma stanu zapalnego szyjki macicy i pochwy - bakterie wraz z kontrastem mogą być "wepchnięte" głębiej i może dośc do poważniejszego stanu zapalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: HSG IP: 194.204.184.* 08.08.02, 14:54 Gość portalu: AGA napisał(a): > raczej nie, pod warunkiem, że zachowa się pewne środki ostrożności, tj. nie ma > stanu zapalnego szyjki macicy i pochwy - bakterie wraz z kontrastem mogą > być "wepchnięte" głębiej i może dośc do poważniejszego stanu zapalnego. dziękuje za odpowiedź, ja już dostałam zapalenia jajników i zastanawiam się czy jest to narmalna mkolej rzeczy czy moze moja nieostrozność, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
groszek30 Re: HSG 07.08.02, 13:04 ja niestety nie miałam robionego posiewu przed tym badaniem i owszem stan zapalny pojawił się, skończyło się na dwóch antybiotkach i dwóch tygodniach w łóżku, tak więc dla własnego bezpieczeństwa zrób posiew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: HSG IP: 194.204.184.* 08.08.02, 15:11 kontynuując wątek HSG mam pytanie czy przed i po badaniu należy unikać stosunków płciowych ? i jak długo - czy może są tez jakieś inne przeciwskazania ? Odpowiedz Link Zgłoś