hwg1 24.08.05, 14:19 Pomóżcie kochani! Kręci mi się w głowie, ciśnienie mam w normie po tabletkach na podwyższenie. Wydaje mi się jednak, że nie działają, ponieważ nie odczuwam poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harriet24 Re: zawroty głowy 24.08.05, 22:07 Ja cierpię na zawroty od roku, z przerwami czasem dłuższymi a czasem krótszymi. Od lekarza internisty dostałam skierowania na: - morfologię i OB (żeby wykluczyć anemię) - badanie dna oka (żeby wykluczyć guz mózgu) - wizytę u laryngologa (ewentualne problemy z błędnikiem) - wizytę u neurologa, który po badaniu ewentualnie miałby mnie skierować na tomografię komputerową głowy (której zresztą nie zalecił). Ogólnie nachodziłam się i wyszło, że to stres i zmiany pogody, na które jestem wrażliwa. W przypadku zawrotów liczy się, jak są silne oraz czy towarzyszą im inne dolegliwości, t.j. zaburzenia widzenia, napadowe bóle głowy, itp. Jakie masz ciśnienie bez łykania tabletek? Odpowiedz Link Zgłoś
mala815 Re: zawroty głowy 25.08.05, 13:47 A może te zawroty głowy sa spowodowane tym wysokim pulsem, i może warto zbadac serduszko.Ja też kiedys miałam ten sam problem i neurolog przypisal mi tez na podwyższenie ciśnienia, a okazało sie ze cos tam w serduchu nie tak, i że powinnam brac beta - blokery, pomimo niskiego cisnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
hwg1 Re: zawroty głowy 25.08.05, 13:55 Puls mam tak wysoki od wielu lat, a zawroty głowy od ponad pół roku. Jakie badania powinnam wykonać, żeby sprawdzić, czy serce jest ok.? Odpowiedz Link Zgłoś
mala815 Re: zawroty głowy 25.08.05, 14:01 Ja miałam robione usg serca, no i podstawowe ekg oczywiście.Pozdrawiam i życze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
taaka1 Re: zawroty głowy 25.08.05, 16:03 Moj syn z powodu zawrotów gl. zostal skierowany do szpitala i miał; bad.EEG, dopler, echo serca, EKG, Rtg szyi, badanie laryngologiczne na błędnik, okulista i bad. krwi. Wszystkie bad. wyszly ok., więc przyczyną u niego jest stres. Zawroty u niego też pojawily się jakis czas temu. Odpowiedz Link Zgłoś
hwg1 Re: zawroty głowy 25.08.05, 16:13 Faktycznie w moim przypadku może mieć to coś wspólnego ze stresem, co w takim wypadku robić? Czy samo minie? Czy potrzebne są jakieś lekarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: zawroty głowy 25.08.05, 16:52 Przede wszystkim nie wmawiać sobie Bóg wie czego! Ja byłam już tak przerażona, że miałam napady lęku. Przez jakiś czas brałam Coaxil - antydepresant przepisany przez lekarza. Niby czułam się lepiej, ale... właściwie dopiero medycyna alternatywna mi pomogła. Chodzę do bioenergoterapeuty od pół roku, regularnie. Jeśli wierzysz w akupresurę to polecam również masowanie miejsca na stopie (u mnie na prawej) pomiędzy przedostatnim a ostatnim palcem, w zagłębieniu. Ten punkt odpowiada zmysłowi równowagi. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: zawroty głowy 25.08.05, 16:53 Aha, i pamiętaj, że 1/4 zawrotów nie ma przyczyny i czasem trzeba się po prostu nauczyć z tym żyć. Moja babcia twierdzi nawet, że jak urodzę I dziecko, to wszystko mi minie... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hwg1 Re: zawroty głowy 26.08.05, 08:57 Dziecko to jaż mam, śliczną córeczkę, i cały czas mam wyrzuty sumienia,że tak mało z nią jestem (wracam do domu z pracy przeważnie po 18.00). Dziękuję za wsparcie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
taaka1 Re: zawroty głowy 27.08.05, 14:13 kup sobie preparat z magnezem to dobre na stres. Odpowiedz Link Zgłoś