Dodaj do ulubionych

kręgosłup lędźwiowy

18.09.05, 21:01
Boli mnie odcinek lędźwiowy kręgosłupa, a najgorsze jest to, że czuje
osłabienie w prawej łydce, zwłaszcza gdy leżę, siedzę...podczas chodzenia
jest lepiej. Boję sie, by nie stracić w niej czucia. To dzieje sie od
stycznia. Byłam u neurologa i własciwie nic mi nie pomógł, skierował na
badanie naczyń, badanie dooplera jest ok..... Liczę na porady na tym forum.
Obserwuj wątek
    • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 16:04
      ja mam problemy z odcinkiem ledzwiowo-krzyzowym.Przeszłam operacje laserowa
      która niestety sie nie udała:( nie jestem zdolna do operacji bez ciencia.Zrób
      rezonans magnetyczny.Zaznacze że mam słabsza prawa noge...promieniuje az do
      kostki...
      • malgoskamowiami Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 22:10
        Miałam zrobiony Tomograf Komputerowy z wnioskami:cech kanałowej przepukliny
        jądra miazdzycowego nie uwidoczniono, nieduze zmiany zwyrodnieniowe
        kręgosłupa... na rezonans prywatnie mnie nie stac, a lekarze niechętnie dają na
        nie skierowanie, tym bardziej ze na TK nic strasznego nie wyszło...A objawy
        chorobowe są... Czy masz ból az do kostki,czy masz tylko słabszą noge? Ja nie
        mam bólu w kostce, ale czuję słabszą nogę i jakby minimalny brak czucia. Ból
        mam w okolicy kegosłupa i bioder.
        Na czym poleg aoperacja laserowa i komu sie ją poleca?
        • wer44 Re: kręgosłup lędźwiowy 20.09.05, 07:42
          Rezonans k o n i e c z n y
    • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 16:05
      aha! i najwazniejsze! stoję w martwym punkcie.Boli jak cholera a ja nie chce
      zgodzic sie na operacje standardowa(wszczepianie implantów):(
      • bornholmski Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 17:00
        A GDZIE TO WSZCZEPIAJĄ WSPOMNIANE INPLANTY?
        • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 18:10
          jezeli chodzi o przepukline i/lub wypuklinę...miedzy kręgami...
          • bornholmski Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 18:23
            mroovka84 napisała:

> jezeli chodzi o przepukline i/lub wypuklinę...miedzy kręgami...
            Proszę mni zrozumieć,moje pytanie było precyzyjne:gdzie wszczepiane są inplanty
            na poziomie L/S
            • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 18:33
              wrrr nio przeciez pisze! miedzy kregami!chodzi Ci o miejsce typu
              szpital/klinika?
              • bornholmski Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 18:41
                mroovka84 napisała:

> wrrr nio przeciez pisze! miedzy kregami!chodzi Ci o miejsce typu
                > szpital/klinika?
                BĘDĘ WDZIĘCZNY , GDY MI TAKĄ PLACÓWKĘ WSKAŻESZ NO I OCZYWIŚCIE JAKI JEST KOSZT
                TAKIEGO LUKSUSU.
                • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 18:46
                  klinika neurochirurgii MSWiA warszawa ul.Wołoska.Jaka jest cena tego cacka nie
                  wiem.Mnie chcieli ciac za frico(NFZ).Jesli masz ten problem to...bardzo
                  wspolczuje.Wiem co to za bol:(
                  • krutikow Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 22:30
                    Moje dolegliwosci byly bardzo podobne, do tych, ktore tu opisujecie. Zachecam
                    do przeczytania wczesniejszych moich wypowiedzi na tym forum na temat terapii
                    manualnej. Przeszlam ja 5 lat temu i jestem zupelnie wyleczona, moze i Wam
                    pomoze. Pozdrawiam OK
                    • mroovka84 Re: kręgosłup lędźwiowy 19.09.05, 22:42
                      dzieki bardzo:)
                      • wer44 Re: kręgosłup lędźwiowy 20.09.05, 07:39
                        Implanty wszczepiają w różnych miejscach w Polsce np. Zakopane
                        Dobre szpitale -Gdańsk (chyba klinika),MSWiA -W-wa,K-ów Rydygier,gdzieś na
                        dolnym śląsku -jeśli naprawdę cierpisz to znajdziesz - Internet -raczej wstępny.
                        Spróbuj ostrożnie ter. manualnej .
                        Operacja to zawsze o s t a t e c z n o ś ć -czasami lepiej być lekkim kaleką.
                        Jeśli nie masz znajomości -to loteria (płacić i tak musisz -ale to niczego nie
                        gwarantuje)
                        Jeśli uzyskasz poprawę -to ruch do końca życia i uważać na pory roku przejściowe
                        Uwierz mam prawo tak mówić -sporo za mną ,ale strach został.
                    • bornholmski Re: kręgosłup lędźwiowy 20.09.05, 19:42
                      Czy możesz podać link , na których występują Twoje wypowiedzi w temacie
                      terapii manualnej. Interesują mnie metody oraz przez kogo jest wykonywana.
                      • wer44 Re: kręgosłup lędźwiowy 21.09.05, 12:19
                        Nie wiem czy to do mnie Nie znam żadnych linkow.
                        Jeden z lepszych wg mnieto niejaki Mruk Stanisław spod Limanowej chyba wieś
                        Mordarka - ksiażka tel. robi raczej ostrożnie.
                        Ogólna uwaga :jeśli po 1 razie nie czujasz ż a d n e j poprawy daj sobie spokój
                        Subiektywna ocena:Ci lepsi nie mają potrzeby ogł. się w internecie ,ale mogę
                        sie mylić.Ci lepsi to na ogół niezbyt mili ludzie.
                        Jeszcze jedno:czasami zaskoczy fizykoterapia -trzeba tylko cierpliwosci i
                        zmieniać zabiegi jeśli nie widać poprawy po kilku razach
    • carmella Re: kręgosłup lędźwiowy 21.09.05, 12:22
      a czy ktos cos wie wiecej na temat tego laserowego leczenia dykopatii? prosze na
      pw jak to wyglada, ile kosztuje, gdzie?? moga yc tez linki do odpowiednich stron
      • wer44 Re: kręgosłup lędźwiowy 21.09.05, 14:26
        Wydaje mi się że najwięcej:
        Paweł Słoniewski- Klinika Neurochirurgi AMG 058/34 923 30
        Ja:1. Mniejsze wady na jednym poziomie
        2. Operacja a w szczególności kręgosłupa to ostateczność (więcej tego nie
        napiszę)-porozmawiaj sobie z instrumentariuszkami.
    • agushia Re: kręgosłup lędźwiowy 22.09.05, 15:40
      witam wszystkich,
      Mam podobny problem, generalnie 2 dni temu zgięło mnie w pół i nie mogłam się w
      ogole wyprostować, mam na papierach , patrz rezonans, rtg itp, udowodnioną
      przepuklinę międzykregową w odcinku ledzwiowym, piersiowy tez leci powoli.
      Po wizycie u neruochiruga usłyszłam, ze całkowity paraliż mi nie grozi, wiec
      nie ma się czym przejmować.
      chodzę na rehabilitacje, cwicze w domu, ale tak jak teraz nie bylo nigdy, ok
      teraz moge sie wyprostowac, ale boli jak diabli i zaczyna mnie znow blokowac.
      Generalnie trace cierpliwość zdrowie i kasy kupe, czy ktos z forumowiczow
      slyszał o lekarzu/rzach w Wawie, przyjaznych ludziom, nie maszynom zarabiajacym
      kupe kasy.
      Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka