Dodaj do ulubionych

drożdże Candida Albicans

IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 11:00
Jak pozbyc sie z jelita tego bakterio-grzyba? Wiem,ze trzeba stosowac rotacje w
zazywaniu roznych srodkow poniewaz po paru dnach candida zaczyna sie uodparniac
na leki,zaczyna sie przystosowywac do diety,nowego trybu zycia.
Jezeli ktos mial do czynienia z tym problemem i udalo mu sie usunac przerost
drozdzy to prosze o rade,ewentualnie jadlospis.
Co mozna jesc aby dac popalic tym grzybom,bo ile mozna pic zsiadle mleko,wcinac
jogurt naturalny,cytryny,zupy warzywne,czy tez jesc ciastka z brazowego ryzu?
Jakie leki stosowac,uzywalem Trilac-zawiera pozytywne baktrie ktore odzywiaja
sie candidą,ale cos nie daly rady,chyba tego grzyba jest za duzo albo wrosl sie
juz w scianke jelita.Od tygodnia stosuje tez Citrosept ale jest to lek bardzo
drogi,tak wiec moze jest na rynku cos o podobnym dzialaniu za nizsza cene bo
170zl(w promocji,w aptece kolo 200zl) za 100ml to nie malo kasy:-)
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: drożdże Candida Albicans IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 11:36
      Witaj Damianie!
      Mało kto jest świadom, co mieszka w jego jelicie. Proponuję przeczytanie
      stronki poswięconej Candidzie, znajdziesz tam sposoby pozbycia sie tego grzybka.
      Gdybyś po przeczytaniu tego materiału miał jakiekolwiek wątpliwości, napisz do
      mnie, postaram się pomóc.

http://hendrys.republika.pl/

zojka2@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
      Iza
      • Gość: Damian Re: drożdże Candida Albicans IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 19:42
        Well,well,well jaka blyskawiczna odpowiedz ,dzieki.
        Ale
        Szczerze mowiac bylem wczesniej na tej stronce i odnajdujac wiekszosc objawow
        stwierdzilem,ze to candida.Musze sie jeszcze dostac do lekarza(jakiego?)w celu
        potwierdzenia moich przypuszczen i wystawienia diagnozy.
        Jestem w 99,9% pewien,ze to ten "grzybek",choc co za cholerstwo jest przyczyna
        mojej meczarni,tego dokladnie nie wiem.
        A tak wogole to czy ty jestes ta sama Iza co i na innych grupach dyskusyjnych?
        Bo jak tak,to studiujesz?,jestes lekarzem? W koncu szary czlowieczek nie bardzo
        wie co to candida i ja tez nie wiedzialem,do czasu.
        Szukalem odpowiedzi na dreczace mnie pytania i w koncu trafilem na
        citrosept.Dalej dzieki niemu na candide i mam nadzieje,ze to juz koniec mych
        poszukiwan.Na maila chyba mozesz czekac,jak tylko pomysle to Ci cos napisze.(o
        moim przypadku oczywiscie):-)
        • Gość: Gośka Re: drożdże Candida Albicans IP: *.BMJ.net.pl 09.07.01, 18:46
          My też razem z mężem walczymy z Candidą. Też znam tę stronę internetową o
          której mówicie i też brałam Citrosept. Przez trzy miesiące po 40 kropli
          dziennie. Dzisiaj odebrałam wyniki badań mykologicznych i... cóż, zamiast
          zniknąć, rozmnożyły się. Staraliśmy się zdrowo odżywiać, nie jemy słodyczy, za
          to dużo jogurtów i kefirów. Ale trudno żyć samymi warzywami. Jestem załamana i
          chyba skazana na "dożywocie" z candidą. W dodatku podejrzewamy, że może to być
          przyczyną naszych trudności z zajściem w ciążę. Ratunku!!!
          • Gość: Damian Re: drożdże Candida Albicans IP: *.olesnica.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 19:33
            To naprawde nie jest mila wiadomosc.
            Iza sie tym troche interesuje,wiec moze sie do Niej skierujecie z
            pytaniami,piszac jakie sa wasze objawy.Zawsze warto sprobowac.
            Ja na razie rozpoczalem z nia korespondencje i moze do czegos dojdziemy,wam tez
            zycze powodzenia w zwalczaniu tego dziadostwa.
            • Gość: PIOTR Re: drożdże Candida Albicans IP: 195.117.105.* 10.07.01, 09:45
              PRAWDĘ MÓWIĄC INSTRUKCJA JAK PRZYJMOWAĆ CITROSEPT JEST ZŁA. DAWKA KTÓRA
              PRZYNOSI SKUTEK TO (1 kropla / 1 kg. masy ciała). TO ZNACZY, ŻE PRZY WADZE
              70kg. DZIENNIE TRZEBA PRZYJĄĆ DAWKĘ 2 X PO 35 kropli. NAJWAŻNIEJSZY JEST JEDNAK
              SPOSÓB. PROPONUJĘ 1 GODZ. PO ŚNIADANIU I KOLACJI ROZPUŚCIĆ CITROSEPT W 1 CM.
              SZKLANKI Z HERBATKĄ Z HIBISKUSA.( IM MNIEJ WODY TYM LEPIEJ ). Z WARZYW NISZCZY
              CANDIDĘ KAPUSTA I BROKUŁY. NA OCZYSZCZENIE JELIT BARDZO DOBRA JEST CZARNA RZEPA
              ( SOK ),ALE MOŻE TROCHĘ BOLEĆ ( WYPALI WSZYSTKO ) . Z JOGURTAMI TO BYM
              UWAŻAŁ ,BO ONE SĄ PASTERYZOWANE I BAKTERIE SĄ MARTWE , A MLEKO TO ŚWIETNA
              ODŻYWKA DLA CANDIDY. ABY ZAKWASIĆ ORGANIZM NAJLEPSZA POWINNA BYĆ KISZONA
              KAPUSTA. TAK CODZIENNIE DO KAŻDEGO POSIŁKU JAKO SURÓWKA. NIE WOLNO JEŚĆ
              PRODUKTÓW ZAWIERAJĄCYCH DROŻDŻE I PIĆ ŻADNYCH SOKÓW ANI JEŚĆ OWOCÓW. BARDZO
              DOBRY JEST CZOSNEK ,MOŻE BYĆ DO KISZONEJ KAPUSTY. Z ZIÓŁ JAK DOBRZE PAMIĘTAM
              SKUTECZNY W OCZYSZCZANIU ORGANIZMU POWINIEN BYĆ DZIURAWIEC I NAGIETEK.
              PROPONUJĘ PRZEZ JEDEN MIESIĄC 2 TOREBKI DZIURAWCA A POTEM NAGIETKA 2 RAZY
              DZIENNIE ZALAĆ PÓŁ SZKLANKI WRZĄTKIEM NA PÓŁ GODZ. I PIĆ GODZ. PO ŚNIADANIU I
              KOLACJI
              • Gość: Sylwia Re: drożdże Candida Albicans IP: 217.153.12.* 26.08.01, 16:02
                Czytałam w "Czwartym wymiarze", że na candide najlepsze jest srebro koloidalne.
                w dodatku kuracja ta jest tańsza od citroseptu. Pozdrawiam!
                tirti_pl@yahoo.com
                • Gość: Gośka Wygrałam z Candidą Albicans!!! IP: *.BMJ.net.pl 07.09.01, 13:09
                  Dzisiaj odebrałam wyniki badań czystości pochwy i wynik mam ujemny - zero
                  Candidy! A oto jak do tego doszło: dwa miesiące temu pisałam, że po jakiś tam
                  dietach zamiast poprawy było gorzej. Ktoś na forum niepłodność poradził mi
                  swoją dietę. Po pewnych modyfikacjach (rozszerzających) wyglądała ona tak:
                  bardzo dużo wody mineralnej za każdym razem z wyciśniętą połówką cytryny
                  (wychodziło kilka cytryn dziennie), jeden duży kefir z musli bez cukru
                  dziennie., jeden jogurt słodki na osłodę życia. Minimalna ilość pieczywa, jeśli
                  już to razowego (w lecie dało się to zrealizować). Na obiad ryba z warzywami
                  (bez ziemniaków ani makaronów). Zero soków owocowych, mało owoców, zero cukrów
                  (czyli słodyczy, słodzenia kawy, czy herbaty - zresztą herbaty nie piłam, tylko
                  wodę)Mało mięsa. Dużo warzyw. Stosowałam to uczciwie przez 6 tygodni.
                  Oczywiście nie znaczy to, że nic innego nie jadłam i głodowałam, ale trzymałam
                  się tego schematu. Do tego dodać należy wstrzemięźliwośc seksualną przez 4
                  tygodnie (całkowitą - nawet w prezerwatywnie nie wolno - chodzi o mechaniczne
                  drażnienie) oraz rezygnacja ze spodni, szczególnie tych obcisłych. Aha,jeszcze
                  zjadałam dziennie 4 pastylki czosnku Alitol i na koniec kuracji 150 mg
                  Fluconazolu jednorazowo.
                  Czułam, że jest lepiej, bo znikły objawy, ale nie sądziłam, że wynik będzie aż
                  taki rewelacyjny. Życzę wszystkim podobnie skutecznych kuracji, Gośka
                  • Gość: iza Re: Wygrałam z Candidą Albicans!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 21:30
                    Brawo Gosiu!!!
                    Ja jestem na podobnej diecie, zamiast Flukonazolu popijam Citrosept. Efekty
                    diety nastepujące: brak migreny, brak wzdęć.
                    Pozdrowienia dla wszystkich, a zwlaszcza dla Damiana:-)))

Iza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka