Dodaj do ulubionych

Meizitang/Meizitanc

24.11.05, 19:11
Witam,
od jakiegos czasu w sklepach zielarskich jak i na np. allegro dostepny jest
specyfik o nazwie Meizitang - z informacją ze jest to mieszanka ziol z Tybetu,
powodująca ubytek wagi 10kg w miesiac.
Z tego co zauwazylem srodek ten nie jest zarejestrowany w Polsce, tabletki
wygladają (a szczegolnie bialy proszek w nich) na pochodzenia chemicznego.
Znalazlem opinie na roznych forach, ze ktos dał tabletki do zbadania w
laboratorium, ktore wykazaly w skladzie m.in. efedryne, sladowe il. morfiny
oraz metale ciezkie (nikiel - dawka kilkudziesieciokrotnie przekroczona)
czy słyszeliscie o tym, podobno dzialajacym specyfiku i - pytanie do eksperta
- czy uwaza ze mozna go brac? Czy cos o o nim slyszał
Obserwuj wątek
    • artur.kalinski Re: Meizitang/Meizitanc 25.11.05, 14:39
      Wiele osób, które próbują schudnąć chwyta się każdego możliwego sposobu na
      pozbycie się tłuszczu. Pamiętajcie jednak, że bezkrytyczne stosowanie środków
      wspomagających odchudzanie może być bardzo niebezpieczne. W przypadku Meizitangu
      wiele budzi moje obawy:
      10kg w miesiąc? Optymalne tempo chudnięcia zakłada 4kg na miesiąc. Tak szybka
      utrata masy ciała w postaci tkanki tłuszczowej bez stosowania diety jest
      a)niemożliwa w normalnych warunkach
      b)wywołana chorobą
      c)wywołana stosowaniem środków chemicznych.
      Nic dodać nic ująć.

Produkt nie został w Polsce zarejestrowany!
      Do tego jeszcze Twoje doniesienia o domniemanym zupełnie innym od deklarowanego
      składzie (morfina, metale ciężkie...brr)

Wniosek nasuwa się sam: stanowczo unikać!
      • zorro1234 Re: Meizitang/Meizitanc 27.11.05, 09:53
        Witam,
        dziękuję za odpowiedz. Dodatkowo dodam, że środek ów niestety dostępny jest w
        wersji czerwonej, zielonej i jako VIDA, szeroko dostepny na allegro i sklepach
        zielarskich (takze u Bonifratrow sic!). W prasie brytyjskiej znalazlem
        ogloszenie ichniejszej organizacji zdrowia przestrzegajacej przez braniem tych
        specyfikow (wymienione z nazwy wiec problem ten nie dotyczy tylko naszego kraju).
        Lzejsze wersje ponoc oparte nie sa na efedrynie lecz simbutraminie (czy jakos
        tak), ktory w Polsce sprzedawany jest jako lek Meridia...
        Obejscie prawa...?
        A skutki uboczne ponoć znaczne...
        • fraternia1 Re: Meizitang/Meizitanc 27.11.05, 21:23
          Jestem przerażona informacjami na temat tabletek rozprowadzanych m.in. przez
          Bonifratrów. To jest szok.Brak słów - do jakiego stopnia można się posunąć. I
          pytanie... Czy nie ma w naszym kraju instytucji, które mogą przerwać ten proceder?
          Co jest ważniejsze? Pieniądze czy dobro drugiego człowieka? Bonifratrzy - Dobrzy
          Bracia - zlitujcie się i nie trujcie ludzi... W imię miłości bliźniego!!!
          • monika2954 Re: Meizitang/Meizitanc 09.12.05, 17:43
            cześć zaciekawily mnie wasze wypowiedzi na temat meizitangu, poniewaz bralam go
            dwa tygodnie objawy miałam:pocenie,drżenie,rozszezone żrenice{nie wiem czy to
            nie była reakcja na alkochol wypiłam pół piwa}pozatym bezsenność,suchość w
            ustach,szybsze bicie serca, codziennie ból głowy.Moie znajome nie niały aż
            takich objawów, choć brały je przez długi czas, trochę mi nie wieżą że sa
            szkodliwe. Ja tez czytałam w necie, że zawierają efedrynę, metale cieżkie
            itd.Tylko żę zrobiłam sobie badania i NIC!!! mi nie wyszło, amówiła lekarzowi
            że chodzi o tabletki.Nie wiem co mam o tym już sądzić.
        • leni_leni Re: Meizitang/Meizitanc 15.03.06, 02:31
          Stosowałam Meridię przez 2 miesiące - zrezygnowałam z powodu wysokiej ceny leku (300 zł/za 30 tabl. - to koszt miesięcznej kuracji), meridia jest do tej pory uznawana za jedyny i najlepszy środek odchudzający ( zalecany przez Instytut Żywienia i Żywności w Warszawie)ale czy to jest prawdą? Jeżeli Meizitang działa w ten sam sposób jak meridia to ja w to wchodzę, koszt nieporównywalny a efekt identyczny (a odczuwalny dyskomfort identyczny: brak łaknienia, rozszerzone źrenice, power, problemy ze snem, suchośc w jamie ustnej). Nie dziwię się nagonce jaką rozpoczęły brytyjskie media - wszak z Meridii od kilku lat koncerny farmaceutyczne i pośrednicy ciągną grube miliony dolarów, a tu pojawia się tańszy specyfik...
          • leni_leni Re: Meizitang/Meizitanc 15.03.06, 02:40
            I jeszcze jedno - bardzo prawdopodobne jest zrzucenie 10 kg w miesiąc - ale przez osobę bardzo otyłą - 10 kg w miesiąc schudnie osoba ważąca 150 kg. Natomiast osoba ważąca 60 kg i chcąca efektywnie zrzucić w 30 dni 10 kg - może o tym zapomnieć ( chyba że ma zamiar żyć jedynie o wodzie i w szybkim tempie przenieść się na tamten świat :-/
          • vanilla4 Re: Meizitang/Meizitanc 09.04.06, 13:13
            Moim zdaniem te "cudowne" tabletki to świństwo - dziwię się, kobietom które są
            na tyle zdesperowane, żeby truc się jakimiś prochami bez atestu. Czytałam na
            jednym z forów, że matka forumowiczki po zażywaniu tego "cudownego" leku trafiła
            do szpitala z wylewem... to mi wystarczyło.
            • charl75 Re: Meizitang/Meizitanc 13.04.06, 22:39
              a ja mam przed soba Meizitang z polskim atestem - hmmm zaskoczenie co???
              • olimpia81 Re: Meizitang/Meizitanc 14.04.06, 12:25
                Miałam do czynienia z tabletkamim Meizitang, wiele moich kolezanek je brało i
                faktycznie chudły w miesiąc do 10 kg, nie zwracały uwagi na złe samopoczucie i
                te wszystkie objawy o októrych tu piszecie(tez u nich występowały) więc kupiłam
                i ja. ważac 60 kg(przytyłam 10 kg) zaczęłam brać myśląc naiwnie że to ziółka
                jak powiedział pan w sklepie zielarskim!!! po 4 dnaich brania moje ciśnienie
                skoczyła ze 100/60(bo takie miałam zawsze) na 150/100, ból głowy był nie do
                wytrzymania, drżenie rąk, kołatanie serca, zawroty głowy i wtedy weszłam na
                strony niemieckie i angielskie "cudownych" tabletek Meizitang i okazało się że
                skład to: narkotyki i metale ciężkie!!! Produkt ten w Niemczech i Anglii jest
                zakazany!!! wyzruciłam tą cała wspaniałą paczuszkę do kosza, a moja koleżanka
                po wzięciu całego opakowania znalazła się w szpitalu z zatruciem krwi metalami
                ciężkimi. ktoś pisał że robił wyniki i nic nie wyszło? bo w normalnym badaniu
                nic nie wyjdzie!! Ale zróbcie sobie wyniki na poziom narkotyków i metali
                ciężkich we krwi!
              • vanilla4 Re: Meizitang/Meizitanc 21.04.06, 18:01
                no i co w związku z tym? Na opakowaniu wszystko można napisać ;-)
                • zielonamysz Re: Meizitang/Meizitanc 02.05.06, 18:47
                  M. brało kilka znajomych i kazda pieknie schudla.Nie rozni sie specjalnie od
                  Meridi i Mazindolu a cena jest nieporownywalna. Te bzdury o metalach ciezkich sa
                  załosne ,lek ma obecnie polski certyfikat.Sama go biore od dwoch tyg schudlam
                  jedzac normalnie 3kg. Moja siostra w 2 msc. 16kg,ale przy duzej tuszy sie duzo
                  chudnie i szybko a przy mniejszej wolniej.
                  Tutaj
                  f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1708575
                  są na ten temat wszystkie informacje,poczawszy od poczatkowej paniki az do
                  roznych badan.Oczywiscie nie jest to do konca zdrowe zawiera sibutramine ale i
                  Meridia ja zawiera. Ja czuje suchosc i na poczatku spalam bardzo plytko.Teraz
                  jest ok.
                  Nim zaczelam brac przeczytalam caly ten watek Kupuje to u Tybetanki ktora jest w
                  wątku wymieniana.Dostaje do tego leki oslaniajce wątrobe,tybetanka na 3 dni
                  wklula mi kolczyki -rodzaj akupunktury, i dala jeszcze 2 inne leki
                  oslonowe,dlatego nie popieram kupowania tego przez net.Dodam jeszcze ze znajoma
                  robila sobie badania i przed i po i miala poprawe wynikow,szczegolnie badan
                  wątrobowych.
                  • gosiurek20 Re: Meizitang/Meizitanc 17.05.06, 11:15
                    kurcze a juz maiałam to zmawiac i teraz mam chlerne watpliwosci....!!!
    • sarka7 Re: Meizitang/Meizitanc 11.05.06, 22:15
      po przeczytaniu poniższej relacji o odchudzaniu tym specyfikiem....ja narazie go nie kupię a już byłam zdecydowana.
      forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=113164&t=113164
      • avonkoordynator Re: Meizitang/Meizitanc 01.06.06, 13:49
        Skład tłumaczony doslownie z wyjasnieniem:

sibutramina - (stosowane w leczeniu otyłości wyłącznie na receptę lekarska)
        sweet potato fiber - słodkie włókno ziemniaka
        cyamoposis gum -
        amor phallus konjac (extract from giant arum and jerusalem artichoke) -
        alfalfa - lucerna
        tuckahoe - szyszka sosny (ułatwia wydalanie, posiada właściwości uspokajające)
        kola - nasiona drzewa (użytkowane były lokalnie od niepamiętnych czasów, przede
        wszystkim do żucia, zawierają kofeinę. Obecnie stosowane są do przyrządzania
        napojów orzeźwiających, jak popularna Coca-Cola czy Pepsi-Cola)
        guttiferae plant - (rosliny z rodziny dziurawcowatych)
        coleus scutellarioides - gatunek pelargonii
        guarana - nasiono zwierajace kofeine (zastosowanie jako składnik leków
        nasercowych)
        marumi kumquat - rkrzyżówka rosliny mięsożernej z rosliną owocową spotykana
        unas w sklepach
        trigonella foenum - kozioradka pospolita (Surowcami leczniczymi są: nasiona i
        kwitnące ziele)
    • artur.kalinski Re: Meizitang/Meizitanc 17.05.06, 11:41
      Inna ciekawostka:
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=12591&wid=8312575&rfbawp=1147852494.374&ticaid=119e9&_ticrsn=3
      • karo_72 Re: Meizitang/Meizitanc 18.05.06, 00:47
        Witam, ja jestem własnie po pierwszysm opakowaniu Meizitanc- jest super- w
        miesiąc minus 8 kg- za 2 tyg zabieram się za drugie- to naprawde super wejść w
        spodnie sprzed 2 lat i jeszcze zobaczyc luz..... bajer!!!!!!!!!! skrzydelka
        rosna, głowa wyżej, pierś do przodu i wiatr we włosach- chce się życ.....a nie
        wciąz płacz przed szafą że wszystko tak jakos się nagle pokurczyło po
        praniu.....po zimie.....po lecie.... itp Ja kupiłam Meizitanc z polecenia
        znajomej lekarki, która sama testowała go na sobie, poza tym kupiony został u
        oryginalnego Chińczyka w Gdyni na Wroclawskiej.
        pozdrawiam wszystkie majace za dużo tu i ówdzie- będzie ok!!!! Uważam że
        artykuły które ukazały sie dzis w necie jakoby Meizitanc byl trucizną są mocno
        przesadzone!!!!! tak jak lata temu zrobili z Izolipanem!!!!
    • anatomia1 Re: Meizitang/Meizitanc 18.05.06, 13:38
      przypomina mi to zdesperowaną matkę z filmu Requiem dla snu
      • ayelet Re: Meizitang/Meizitanc 21.05.06, 02:20
        Ja brałam przez 10 dni i odstawiłam. Nic specjalnie się nie działo, nie
        kołatało mi serce ani ciśnienie nie skakało ale ta suchość w ustach była niedo
        wytrzymania. No i preparat który tak zabiera wodę z organizmu nie wiem czy jst
        do końca dla tego organizmu dobry. Poza tym w ogóle nie mogłam jeść na tym leku
        tzn. w ogóle nie byłam głodna. To chyba też nie jest dobre, bo odstawia się lek
        i zaczyna normalnie jeść i efekt jo-jo gwarantowany.
        • madziolinka Re: Meizitang/Meizitanc 27.05.06, 20:09
          To działa jak amfetamina. Kazdy kto chociaż raz w zyciu probowal jednego i
          drugiego, o potwierdzi. Substancja na "b" ktorej nazwy nie powtorze.... jest
          skladnikiem zarowno meizitancu jak i narkotyku. Ja bym tego nie brała za zadne
          skarby.
          • madziolinka Re: Meizitang/Meizitanc 27.05.06, 20:19
            nie subnstancja na ''B'' tylko na "s". pomylka :p.... ale swoją drogą to
            meizitanc jest tanszy niz miesieczna kuracja amfetamina. wiec bierzcie :)
            pozniej wpadniecie w nalog i przezucicie sie na mocniejszy srodek. zasilicie
            grono polskich narkomanow.
            • charl75 Re: Meizitang/Meizitanc 01.06.06, 15:23
              czy naprawde myslisz, ze chinczykow stac na to zeby robic srodek z
              narkotykiem??? prosze cie zastanow sie siedem razy - cos co kosztuje na czarnym
              rynku 80 zl, w hurcie pewnie ok 40, minus transport, wytworzenie itd itd i tam
              ma byc narkotyk???? jak dla mnie to akurat te artykuly jednoznacznie wskazuja
              na bojkot tego produktu tylko dlatego, ze po pierwsze jest tanszy od np meridii
              ktora podobnie dziala, a po drugie to nie przynosi profitu aptekow, lekarzom i
              nie gwarantuje im darmowych wycieczek za wypisywanie tego specyfiku. A przy
              okazji to po viagrze tez umarlo paru panow, no coz, wypadki sie zdrzaja.
              • vanilla4 Re: Meizitang/Meizitanc 06.06.06, 11:35
                Jaasne - a relacje forumowiczek, które trafiły po tym do szpitala to tez bojkot?
    • neskaciotka Re: Meizitang co robić 06.06.06, 20:01
      Co teraz robić? Ja zjadłam tego trzuy opakowania zanimdowiedziałam sie co
      zawiera (jeszcze żyje - głupi zart). Nie wiem co teraz robić, jakie badania zeby
      sprawdzic czy wszystko w porzadku. Miałam wiele objawów podawanych przez ludzi:
      kołatanie serca, pocenie, dreszcze, nerwowość - ale myslałam ze to skutek stresu
      którego ostatnio miałam nadmiar. Poradzcie.
      • avonkoordynator Re: Meizitang co robić 18.06.06, 11:45
        Jeśli obawiasz sięto proponuję zrobienie badaniakrwi i moczu.
        Te obiawy to skutek upoczny po składniku stosowanym we wszystkich lekach silnie
        odchudzających na recepnę np. Meridia - "sibutramina", ktory występuje również
        w M/L Chińskich (Tybrtańskich) Tabletkacj Ziołwych na odchudzanie.
        Ten skladnik został wytworzony przez Amerykanów pod kontem leczenia Depresji,
        ale w czasie badań pacjęci oprócz tego zaczeli chudnąć. 1999 r wszedł na rynek
        polski. Po odstawieniu całkowicie przechodzą.
        Leki jako element wspomagający kurację odchudzającą mogą być stosowane u osób
        otyłych (BMI > 30 kg/m2), lub pacjentów z nadwagą z BMI > 27 kg/m2, u których
        istnieją dodatkowe czynniki ryzyka związane z otyłością (ze strony układu
        sercowo-naczyniowego, nadciśnienie, cukrzyca, dyslipidemia, zespół bezdechu
        sennego).
        Zobacz sobie ten artykuł www.mp.pl/artykuly/?aid=13145
        Nie wszystkie leki są dla wszystkich - są ludzie którzy dostają uczulenie po
        zarzyciu aspiryny.
        Ile schudłaś? Jesteś zadowolona z wagi?
        • neskaciotka Re: Meizitang co robić 18.06.06, 20:13
          Dziekuję za odpowiedz. Rzeczywiscie objawy o któych pisałam znikneły po
          zaprzestaniu przyjmowania preparatu. Schudłam ok. 15 kilogramów (nie przez
          miesiac ale przez ok. 3-4). Dzieki temu znacznie lepiej czuje sie pod wzglegem
          psychicznym - jestem zadowolona. Napewno wykonam podstawowe badania - mam
          nadzieję ze wszystko będzie w porzadku. Dziekuje.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka