Dodaj do ulubionych

Anemia chorego dziecka

11.12.05, 20:37
Bardzo potrzebuje Waszej pomocy. Chodzi o dziecko chore na nowotwor kosci . Ma slabe wyniki krwi. Czy ktos zna dobre( wyprobowane ) naturalne sposoby na poprawienie poziomu zelaza? Dziecko bierze preparat Anry , przy ktorym wazna jest odpowiednia dieta.Te juz znalazlam, ale martwia nas wyniki jego krwi. Ktos mi napisal, ze dobrze wplywa sok ( swiezo wycisniety ) z burakow i marchwi. Nie podal jednak proporcji. Czy moge prosic o pomoc???To bardzo wazne, prosze p.Kalinskiego o podanie diety, sokow, wszystkiego co naturalnie moze chlopcu pomoc.Jest bardzo wyczerpany.Dziekuje serdecznie.
Obserwuj wątek
    • to-wlasnie-ja Re: Anemia chorego dziecka 12.12.05, 18:24
      up
      • aw271 Re: Anemia chorego dziecka 17.12.05, 09:55
        Slyszalam ze duzo zelaza ma melasa. Teraz hitem jest melasa z trzciny cukrowej,
        ja zamawiam przez internet w sklepie za zdrowa zywnoscia, koszt jakies 15
        zl.Uzywam zamiast cukru.Duzo zelaza maja platki owsiane, sezam(ja daje sezamki z
        miodem), soja, ogolnie wszystko co zielone,suszone morele, natka, rodzynki,
        watrobka. Suszone owoce trzeba namoczyc wczesniej w cieplej wodzie, zeby pozbyc
        sie konserwantow. A najlepiej bedzie jak zainteresujesz sie zdrowa dieta,
        polecam kuchnie wegetarianska, mozna duzo skorzystac.
        • aw271 Re: Anemia chorego dziecka 17.12.05, 13:34
          Nie ma znaczenia proporcja soku z burakow do soku z jablek. Wrzuc do sokowirowki
          buraki i jablka i posmakuj, jesli troche gorzkawe to daj wiecej jablka i juz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka