26.01.06, 04:03
wiem ze temat byl juz omawiany setki razy ale pozwole sobie przedstawic swoja
sytuacje.wiek 32 i mam zaparcia juz od jakis 5 lat.jestem chudy a brzuch jak
balon,bolesci,w wc co pare dni itd.mialem kolonoskopie 2 razy u dwoch innych
lekarzy i wszystko jest ok.Tomografia brzucha tez jest ok.Robie wszystko co
karze lekarz tzn duzo wody,cwiczenia,warzywa i owoce itd.Nic nie
pomaga.Ostatnio zmienilem lekarza ale ten tak samo jak tamten.Oczywiscie
biore rozne tabletki ale one tylko powoduja rozwolnienia,bule i calkowite
roztrojenie mojego ukladu.Ten problem doprowadzil do tego ze popadlem juz w
nerwice bo nie moge sobie z tymi zaparciami poradzic.Juz mi rece opadaja i
nie wie mco dalej robic?Czy ktos z was poradzil sobie z tym problemem?Jesli
tak to jak?

Dodam ze mieszkam za granica wiec polskie leki na recepte odpadaja w moim
przypadku.Do uslyszenia.
Obserwuj wątek
    • kret24 Re: zaparcia 26.01.06, 16:16
      Bierz po jedzeniu tabletki Rapchacholin C 3#1 tabl. W ostaeczności 2 na noc i 2
      rano na czczo. Dodatkowo możesz brać preparat vitaminowy Methiovit 2#1 tabl.
      (raczej na to potrzeba recepty).
      • franek_jelito Re: zaparcia 27.01.06, 00:07
        bralem rapacholin ale z rana przed jedzeniem i nic nie pomagal
        • f.qu Re: zaparcia 27.01.06, 00:17
          tylko Chuckowi Norisowi udało się pokonać zaparcia, nikt inny się nie odważył.
          • ania_05 Re: zaparcia 27.01.06, 11:02
            może zabardzo skupiasz na tym uwagę, wtedy tak może być. odzywiaj się
            regularnie, staraj się chodzić do toalety np. po śniedaniu. organizm sam się
            wyreguluje. i jeszcze wazna rzecz. nie jedz owoców po posiłkach. mięso i inne
            pożywienie jest trawione kilka godzin, natomiast jabłka pół godziny. I
            zjedzone na deser zalega w żołądku, powodując fermentacje i wzdęcia. staraj się
            unikać środków przeczyszzających, bo przyzwyczaisz się do nich. organizm musi
            znaleźć swój rytm i nie musi to być codziennie. raz na 2 dni też jest normalne.
            • franek_jelito Re: zaparcia 30.01.06, 04:44
              jak mam chodzic to wc jak mi sie nie chce.czuje po prostu ze jelito
              niepracuje,nie przesowa tego wszystkiego.tak jak mowie,prubowalem rozne domowe
              sposoby tzn picie wody przegotowanej z rana,rozne herbatki,olej,len itd
              problem nie jest od dzis tylko juz to trwa kilka lat i ostatnio juz po prostu
              nie wytrzymuje.
              • baba.do.lekarza Re: zaparcia 30.01.06, 08:40
                Spróbuj homeopatii. Kup sobie taki kompleks homeopatyczny Yucca w kropelkach,
                3x15 kropli. Poparu dniach ja bynajmniej zauważyłam różnicę. Brałam je miesiąc,
                wyregulowałam rytm wypróżnnień, który jest nadal, a kropli ni e biorę od kilku
                miesięcy.
                A z tym chodzeniem do kibelka rano to bdobra rada. Idź i po postu pozmuszaj się
                trochę. Rób to zawsze o tej same j porze. Powinno zadziłać.
                • re-flex Re: zaparcia 30.01.06, 09:44
                  Zgadzam sie z Ania_5, moze za bardzo sie koncentrujesz na tym wydarzeniu. I tak
                  jak pisza dziewczyny, chodz do przybytku rano, w miare o regularnej porze.
                  Rada techniczna - jak juz bedziesz siedzial na tronie - sorry, ze wchodze w
                  takie szczegoly, ale nie sciskaj jelit, nie nachylaj sie do przodu, ale oprzyj
                  sie plecami o deske, wyprostuj sie.
                  A co do diety, to raczej jedz gotowane warzywa, pieczone jablka, nie surowe.
                  unikaj nabialu.
                  • kret24 Re: zaparcia 30.01.06, 11:10
                    Cholina składnik preparatu Methiovit przyspiesza pracę jelit.
                    • novika7 Re: zaparcia 30.01.06, 14:35
                      a może lelito po prostu obumiera, są różne choroby które mogą to powodować,
                      konieczne jest dalsze dokładne zbadanie pracy jelita.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka