15.02.06, 20:23
Mam bardzo silne, powracające ataki astmy alergicznej. Tradycyjne leczenie
jest mało skuteczne. Ostatnia choroba trwała trzy miesiące, w trakcie których
leżałam w łóżku,ponieważ każdy ruch wzmagał ataki kaszlu. Mam dwójkę dzieci 2
i 6 lat, więc nie mogę ciągle chorować. Może ktoś zna skuteczną terapię? Renata
Obserwuj wątek
    • orange188 Re: ASTMA 17.02.06, 12:47
      Czy ktoś wie czy możliwe jest odczulanie na kilka alergenów
      • krtek7 Re: ASTMA 17.02.06, 14:35
        mozliwe jest, ja np. niedlugo bede odczulac sie na kurz, a w dalszym planie
        na pylki, najpierw musisz zaczac chodzic do alergologa, a wogole to polecacm
        inne gorum na gazecie, alergia-astma i inne strony.
        • ab661 Re: ASTMA 17.02.06, 14:44
          Od 10 lat mój syn ma astmę.Leczy się odczula.Ataki na początku choroby miał
          ciągle. Teraz gra w klubie sportowym w piłkę nożną oczywiście za zgodą
          pulmonologa.Mimo że jest chory to cieszy się życiem.Teraz są leki do stosowania
          nowej generacji.Zgłoś się do dobrego alergologa-pulmonologa.
          • krtek7 Re: ASTMA 18.02.06, 06:31
            nie wiem o jakich cudownych lekach mowisz, jezeli o tych co mysle to jest to
            niestety tylko leczenie skutkow, a nie leczenie przyczyn.
            • ab661 Re: ASTMA 18.02.06, 09:59
              Ja nie napisałm że mój syn jest zdrowy , I SIE WYLECZYŁ !!!!Tylko że się leczy
              uprawia czynnie sport.Jest chory i do kocńa życia prawdopodobnie będzie się
              borykał z tą chorobą.Pisałm że są leki nowej generacji nie leczyłaś astmy w
              latach 70-80 i wcześniejszych to co mozesz powiedzieć!!Steryd ,steryd wszystko
              w tabletkach.Chodziło mi o to, że ktoś marzeka a nic w tym kierunku nie
              robi.Można być chorym i cieszyć się życiem.Pewnie są różne stopnie
              zaawansowania stadium choroby.Na różne czynniki jesteśmy uczuleni.Ale trzeba
              działać i walczyć.
    • zebra12 Też ozłocę za wyleczenie mnie z astmy! 18.02.06, 16:31
      Szukam skutecznego leku na astmę. Oczywiście żartuje z tym ozłoceniem, ale
      wdzięczna będę dozgonnie. Ja przy astmie nie kaszlę! "Tylko" nie mogę nabrac
      powietrza. to straszne uczucie.Wciąz jadę na sterydach. Nadchodzi wiosna...
      • krtek7 Re: Też ozłocę za wyleczenie mnie z astmy! 18.02.06, 20:14
        z tego co uslyszalam od mojej p.Doktor jedyna szansa jest odczulanie i to
        nie do konca- jednemu to pomoze innemu nie, jednak wedlug mnie warto
        sprobowac...
        P.S w zadne zywienie optymalne ani prady czy inne "sztuczki" nie wierze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka