sweety201 25.03.06, 15:29 hej,czy ktos mial moze przeprowadzana korekcje oczu metoda LASIK?jesli tak to prosze o wypowiedz,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewax100 Re: zabieg LASIK 25.03.06, 20:40 Tak moja corka miała we Wrocławiu na Piwnej -POLECAM!!!!/jeśli nie ma przeciwwskazań/od 3 lat zapomniała o okularach. Odpowiedz Link Zgłoś
anik223 Re: zabieg LASIK 05.04.06, 19:34 Czy jesli wada mi sie jeszcze nie zatrzymala, to nie moge sie poddac zabiegowi? Nosze okulary od siodmej klasy, mialo sie zatrzymac, a sie nie zatrzymało :( Mam 24 lata i wade -5...:( Odpowiedz Link Zgłoś
bebiko1 Re: zabieg LASIK 05.04.06, 14:56 Mój mąż miał zabieg w zeszłym roku w Intermedice w Krakowie. Jest bardzo zadowolony, wada zeszła do zera. Na drugi dzień jeździł już samochodem, wbrew zaleceniom lekarza :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
anik223 Re: zabieg LASIK 05.04.06, 19:35 Czy jesli wada mi sie jeszcze nie zatrzymala, to nie moge sie poddac zabiegowi? Nosze okulary od siodmej klasy, mialo sie zatrzymac, a sie nie zatrzymało :( Mam 24 lata i wade -5...:( Odpowiedz Link Zgłoś
babazgaga Re: zabieg LASIK 05.04.06, 20:56 Miałam właśnie wczoraj zlasikowane jedno oko we wrocławiu na piwnej, za tydzien będzie następne. jestem super zadowolona:D:D:D A co do zatrzymania wady, to zeby zakwalifikowano do zabiegu, powinna być stabilna przez conajmniej rok czasu (tak mi powiedzieli przy badaniach) Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: zabieg LASIK 05.04.06, 19:46 Nie chce Cie wprowadzać w błąd ale ja miałam w Katowicach zabieg chyba właśnie metodą LASIK. To było juz kilka lat temu. Żałuję, że tylko na jedno oko, ale dzięki temu teraz radze sobie w większości bez okularów, jeśli nie liczyć pracy przy komputerze. Poniewaz naprawiłam tylko jedno oko zbyt duża różnica pomiędzy oczyma spowodowała, że z czasem oko naprawione nieco znów pogłębiło wadę. Ale mam nadzieję, że kiedyś znajdę czas na zoperowanie drugiego. U mnie niestety, a miałam wówczas małe dziecko, które mimo zakazów musiałam nosić, doszło do infekcji, światłowstrętu itp. Ale generalnie jestem bardzo zadowolona. O ile pamiętam tłumaczono mi, iż zabieg wykonuje sie po 21 roku życia, gdyz mniej więcej do tego okresu gałka oczna człowieka "rośnie". Uważam, że warto. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: zabieg LASIK 06.04.06, 00:58 Infekcji i swiatlowstretu mozna dostac i bez noszenia dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
aaparzoch1 Re: zabieg LASIK 06.04.06, 09:09 Wiem, ale w moim przypadku uważam, że wszelkie problemy wynikły głównie z tego, że nie stosowałam się do zaleceń lekarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzak Podstawowe pytania 06.04.06, 09:17 To ja zapytam o rzeczy podstawowe. Ile taka korekcja kosztuje? Czy zabieg może się nie udać? Jakie są kryteria kwalifikacji do zabiegu? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: zabieg LASIK 06.04.06, 13:01 W Katowicach na Ceglanej od ręki. Bez kolejek. NFZ nie refunduje. Orientacyjnie 1 oko - od 750 do 1350 PLN. Właśnie pod wpływem tego wątku planuję w wakacje wreszcie zrobić porządek z drugim okiem. Z tego co pamiętam to zabieg wykonywany jest od penwgeo poziomu wady wzroku. Przedtem wiele badań ( wymaz, dno oka, pole widzenia itp). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mango19 Re: zabieg LASIK 06.04.06, 23:43 a czy jak ja mam -1,5 i -0,75, po operacji widzialam zupelnie normalnie? jak w okularach? czy przy takiej malej stosunkowo wadzie efekty bylymy niewielkie? Odpowiedz Link Zgłoś
alrada Re: zabieg LASIK 07.04.06, 08:55 Trochę informacji np tu : www.nowywzrok.pl/page/lasik_001.html Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: zabieg LASIK ............jak w okularach 07.04.06, 23:51 Bedziesz widziala tak dobrze jak w oklarach - jesli operacja sie uda ... Ale chyba jest jakas granicA OD KTOREJ SIE ZACZYNA. -0,75 to chyba za mala wada wzroku. Odpowiedz Link Zgłoś
mango19 Re: zabieg LASIK ............jak w okularach 08.04.06, 16:11 + 0,75:) plus cylindry Odpowiedz Link Zgłoś
jungler Re: zabieg LASIK 21.08.06, 11:14 Chętnych zapraszam na nowe forum gazety: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42211 Odpowiedz Link Zgłoś