tiliam 04.04.06, 16:09 Właśnie nieawno dowiedziałam się, że mam grupę krwi Rh (-). Trochę się martwię, bo mój luby ma RH (+), więc grozi nam w przyszłości konflikt serologiczny. Czy powinnam już teraz jakoś specjalnie bać o siebie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ghont Re: Rh (-) 05.04.06, 08:52 mam rh- mąż rh+ mamy 4 dzieci bez ZADNYCH PROBLEMOW I ZDROWE! nie wierz w przesądy! Odpowiedz Link Zgłoś
fraaszka Re: Rh (-) 05.04.06, 09:24 wiarą w przesądy droga ghont nazwać można raczej spluwanie przez lewe ramię na widok zakapturzonej kobiety w czarnej kiecce przed południem albo łapanie za guzik przy spotkaniu z kominiarzem temat poruszony przez autorkę wątku zaliczyłabym jednak do problemów medycznych www.maluchy.pl/artykul/114 Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: Rh (-) 05.04.06, 09:54 Nie martw się. Ja mialam identyczną sytuację. Podczas ciąży musiałam tylko zrobić 3 badania krwii (co jakiś czas) a po porodzie dostałam zastrzyk, ktory miał zapobiec w przyszłości ewentualnemu konfliktowi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiliam Re: Rh (-) 05.04.06, 13:56 Już się tak bardzo nie martwię, ale to zawsze inaczej, niż "zwykła ciąża". Dziękuję wszystkim za podnoszące na uchu porady. Wprawdzie na razie dziecka nie planuję, lae w przyszłości na pewno:) Do sanis: Wygląda mniej groźnie niż myślałam, z tym że te pobierania krwi:) Ostatnio - mdlałam. :) Odpowiedz Link Zgłoś