Dodaj do ulubionych

Nadkrwistość

05.04.06, 16:38
Mój syn ma za wysoką hemoglobinę.Gdzie mogę coś znalezć o nadkrwistości ?
Co to za choroba?
Obserwuj wątek
    • lady_xxx Re: Nadkrwistość 05.04.06, 22:50
      Witaj
      Sam wysoki wskaźnik hemoglobuny nie świadczy od razu o chorobie zwanej
      nadkrwistość albo czerwienica. U mnie tą chorobe rozpoznano jakiś rok temu, ale
      oprócz wysokiego poziomu hemoglobiny miałam jeszcze podwyższone inne wartości,
      hematokryt, krwinki czerwone i białe. Jeżeli chcesz coś poczytać o
      nadkrwistośći to zobacz sobie stronę kliniki hematologii w łodzi:
      www.hematologia.lodz.pl/index.php?kategoria=11&artykul=29&strona=1
      dosyć konkretnie tam jest opisane wszystko.
      mam nadzieję, że u Twojego syna będzie wszystko ok.
      Pozdrawiam serdecznie
      • am111 Re: Nadkrwistość 06.04.06, 18:59
        Syn jest sportowcem na 17 lat, gra w piłkę nożną.Był wczoraj na badanich
        sportowych i lekarz powiedział że podejrzewa nadkrwistość.Oprócz przekroczonej
        normy hemoglobiny na podwyższony hemakryt i krwinki czerwone.Oraz ciśnienie
        140 /80 .Nie wiem czy tak po jednych badaniach można stwierdzić taką chorobę?
        lady_xxx -Dzięki! PA
        • lady_xxx Re: Nadkrwistość 06.04.06, 21:58
          ja miałam robione różniaste badania krwi, zanim postawiono taką diagnozę; a do
          tego wszytskiego miałam powiększoną śledzionę. Teraz biorę leki..i wszystko sie
          unormowało. Mam nadzieję, że dokładnie przebadają twojego syna. Radziłabym udać
          się do hematologa.
          pozdrawiam serdecznie
          • kitana101 Re: Nadkrwistość 20.06.16, 13:08
            Lady XXX , czy mogłabym z Pania porozmawiac na priv , moj mail : lapis01@interia.pl. Podejrzewam, iz takze mam czerwienice prawdziwa, czekam na wizyte do hemtologa. Moja mama rowniez chorowala na czerwienice, a to takze jest choroba genetyczna, nie musi byc przekazana genetycznie ale moze. Prosze o kontakt. Urszula

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka