Dodaj do ulubionych

niedobory minetrałów- BOR

01.05.06, 17:01
czy zna ktos moze jakas metode albo preparat na uzupełnienie niedoborów BORu .
zalezy mi zeby NIE był to preparat uzupełniajacy wszystkie mikroelementy
z gór dziekuje
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: niedobory minetrałów- BOR 01.05.06, 18:51
      olivka234 napisała:

> czy zna ktos moze jakas metode albo preparat na uzupełnienie niedoborów BORu .
      > zalezy mi zeby NIE był to preparat uzupełniajacy wszystkie mikroelementy
      > z gór dziekuje

A dlaczego uważasz, że powinnaś uzupełnić poziom boru ?

S.
    • olivka234 Re: niedobory minetrałów- BOR 02.05.06, 10:31
      snajper: robiłam badanie z włosa i mi wykazało
      a to dosc niebezpieczne jak za duzo tego niedoboru bo wtedy wapń do kosci sie
      nie wchłania i sa słabe
      • snajper55 Re: niedobory minetrałów- BOR 02.05.06, 12:43
        olivka234 napisała:

> snajper: robiłam badanie z włosa i mi wykazało
        > a to dosc niebezpieczne jak za duzo tego niedoboru bo wtedy wapń do kosci sie
        > nie wchłania i sa słabe

Bor znajduje się w owocach (jabłka, gruszki, winogrona, brzoskwinie), w
        warzywach strączkowych (w soi), orzeszkach ziemnych, laskowych i migdałach oraz
        w miodzie. Jego zawartość we włosie o niczym innym nie świadczy, jak o jego
        zawartości we włosach. Szczególnie, że bor nie jest na ogół akumulowany w
        organiźmie i jest szybko wydalany. Ludzie przeważnie mają kłopoty z nadmiarem
        boru, który doprowadza do zahamowania funkcji enzymów z grupy oksydoreduktaz
        oraz wzrostu RNA w wątrobie. Objawy toksyczności polegają m.in. na ataksji
        (niezborność ruchów), degeneracji nerek, spadku hemoglobiny, zapalnych zmianach
        skóry oraz na zaburzeniach trawiennych. Zatrucie borem wywołuje konwulsje (zwią
        zane ze zmianami elektroencefalograficznymi), anemię, wymioty, biegunkę oraz
        stany zapalne skóry. Do organów najszybciej uszkadzanych należą: centralny
        system nerwowy, przewód pokarmowy, skóra i błony śluzowe oraz wątroba i nerki.

S.
      • piotrbbyd Re: niedobory minetrałów- BOR 02.05.06, 16:02
        Przy wynikach analizy nie podano jak należy uzupełnić ten poziom? Może
        skontaktuj się telefonicznie ( mailem) z labolatorium i się spytaj
        • unhappy Re: niedobory minetrałów- BOR 03.05.06, 09:36
          Ależ powinni podać bo o to w tym wszystkim chodzi - wyciąganie kasy na
          bezsensowne suplementy. Autorka wątku mogłaby podać jaki lekarz robił jej tą
          analizę i jakie laboratorium :)
    • anmawera Re: niedobory minetrałów- BOR 02.05.06, 18:06
      bor maja migdaly!! polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka